به گزارش شهرآرانیوز؛ یک سال پس از انتشار گزارش تریبون مردمی از محله شهید رضوی، این بار همراه با شهردار منطقه ۱۱ به این محله بازگشتیم تا مشکلات و درخواستهای ساکنان این محله را از نزدیک بررسی کنیم. گزارش قبلی که در سال گذشته منتشر شد، وضعیت محله و مشکلات شهروندان را به تصویر کشیده بود، به نظر میرسد که برخی از این مشکلات رفع و موارد دیگری اضافه شده است.
صبح یکی از روزهای پایانی مرداد، همراه با مهدی عرفانیان، شهردار منطقه ۱۱ در خیابان سیدرضی ۵۸ و روبه روی «مجتمع ورزشی امید و زندگی» جمع شدیم. یکی از مسائل اصلی که از سوی شهروندان مطرح شد، مربوط به دیوار آستان قدس در زمین رهاشده انتهای بولوار سیدرضی بود. ساکنان این منطقه از حضور معتادان متجاهر در پشت این دیوار گلایه داشتند.
«این افراد در این مکان مخفیانه مواد مخدر مصرف میکنند و سبب سلب آسایش اهالی شده اند. این وضعیت نه تنها سبب نگرانی خانوادهها و به ویژه والدین کودکان شده است، بلکه به نوعی امنیت محله را نیز تحت تأثیر قرار داده است.» وحید قربانی، از اعضای شورای اجتماعی با اشاره به این مشکل میگوید: ما شبها از اینکه معتادان در نزدیکی خانه هایمان پرسه بزنند، نگرانیم. این موضوع واقعا آرامش را از ما سلب کرده است.
از آستان قدس هم پیگیری کرده ایم ولی به نتیجهای نرسیده ایم. پس از طرح این دغدغه شهروندان، شهردار منطقه ۱۱ اینطور توضیح میدهد: زمینهای رها شده آستان قدس در چند نقطه منطقه ۱۱ وجود دارد.
او در ادامه میگوید: هر روز گشت شهرداری درگیر متفرق کردن معتادان متجاهر در این زمین است. پیشنهاد ما این است که این معضل را از آستان قدس مطالبه کنید تا این زمین را تعیین تکلیف کند.
شهردار منطقه ۱۱ میافزاید: دوبار نامه نگاری به آستان قدس داشته ایم، ولی پاسخی نداده اند. نکته دیگر آنکه برای تخریب دیوار نیاز به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ داریم و این کمیسیون پروندههای آستان قدس را نمیپذیرد؛ بنابراین باید از طریق درخواست مردمی از آستان قدس این معضل حل شود.
در ادامه به سمت دیگر محله میرویم و چند مشکل دیگر محله از سوی شهروندان مطرح میشود. مصطفی همدانی، یکی دیگر از ساکنان محله، از وضعیت نامناسب آسفالت کوچههای آموزگار ۲۵، ۲۷ و ۲۹ میگوید. او این تأکید را دارد که ساکنان از وضعیت بد آسفالت این کوچهها شکایت دارند و خواستار رسیدگی فوری به این موضوع هستند. به گفته یکی دیگر از شهروندان، هر روز باید با ماشین از روی چالهها و ترکهای آسفالت عبور کنند که این موضوع به شدت بر عمر خودروهایشان تأثیر منفی گذاشته است.
شهردار منطقه ۱۱ در پاسخ به این دغدغه شهروندان میگوید: هر زمان مالک یک ملکی قرار باشد ملک خود را واگذار کند طبق قانون باید آماده سازی آن را برای تحویل انجام دهد و آماده سازی زمینهای این محدوده بر عهده آستان قدس بوده که خیابان کشی، جدول گذاری و یک لایه آسفالت را انجام داده است، اما لایه دوم روکش آسفالت را انجام نداده و این موضوع مسکوت شده است.
در ادامه یکی از اعضای شورای اجتماعی محله از پیاده رو نامناسب و خاکی ساختمان شرکت گاز در این کوچه میگوید که چهره نازیبایی برای محله ایجاد کرده است. شهردار منطقه ۱۱ درباره وضعیت پیاده روسازی در این محور نیز میگوید: با شرکت گاز برای این پیاده رو مکاتبه کرده ایم و با همکاری آن ها، پیاده رو را تسطیح میکنیم تا از این وضعیت خاکی و نامناسب خارج شود.
این شهروند همچنین از وضعیت نامناسب روشنایی در کوچه آموزگار ۲۵ گله میکند: اهالی این کوچه از کمبود روشنایی در شب گلایه دارند و خواستار نصب چراغهای بیشتری در این کوچه هستند و چندبار از شرکت برق پیگیری کرده اند ولی شرکت برق میگوید بودجه ندارد. شهردار منطقه ۱۱ نیز بیان میکند: این موضوع را شفاهی و کتبی با شرکت برق مطرح میکنیم تا از طریق تعاملات اداری حل شود.
شهروندان در این تریبون مردمی از شهردار منطقه ۱۱ خواستار نصب دستگاههای بدن سازی و ایجاد قسمت مخصوصی از پارک برای بانوان هستند که شهردار منطقه ۱۱ با بیان اینکه اعتبار خرید وسایل بدن سازی در پارک برکت پیش بینی شده است، میگوید: با تخصیص اعتبار این لوازم خریداری میشود.
شهردار منطقه ۱۱ میافزاید: این منطقه فضاهای زیادی برای ورزش و تفریح بانوان از جمله پارک «ملت» و پارک «مادر و کودک» دارد. نکته دیگر آنکه ساختمانهای مشرف به پارک «برکت» نیز کاملا به محیط پارک اشراف دید دارند و ایجاد پارک بانوان فایدهای ندارد.
یکی دیگر از مشکلاتی که شهروندان مطرح کردند، نبود آسانسور در پل هوایی روبه روی کوچه سیدرضی ۵۹ بود. این موضوع به ویژه برای سالمندان و افراد دارای مشکلات حرکتی باعث ایجاد مشکلاتی شده است. یکی از شهروندان در این باره میگوید: ما برای عبور از این پل هوایی با مشکلات زیادی روبه رو هستیم. سالمندان و افرادی که مشکلات حرکتی دارند، نمیتوانند از این پل استفاده کنند و این موضوع به نوعی آنها را در استفاده از این پل محدود کرده است.
شهردار منطقه ۱۱ با بیان اینکه طبق آیین نامههای طراحی شهری، این پل هوایی قرار است جمع آوری شود، توضیح میدهد: این آیین نامه اخیرا بازنگری شده است و طبق آن پل هوایی فقط در بزرگراهها اجرا میشود و در معابر شهری و غیربزرگراهی پل عابر پیاده تأیید نمیشود و پلهای قبلی نیز جمع آوری خواهد شد. مهدی عرفانیان ادامه میدهد: ولی طرح ایمن سازی و نصب سرعت کاه در این نقطه در اولویتهای شهرداری قرار میگیرد.
بازدید مجدد از محله شهید رضوی و بررسی مشکلات مطرح شده شهروندان، نشان دهنده این است که برخی از مشکلات همچنان پابرجا هستند و نیاز به توجه ویژه مسئولان شهری غیر از شهرداری دارند. حضور شهردار منطقه ۱۱ و قولهایی که وی برای رسیدگی به این مسائل داد، میتواند امیدی برای ساکنان این محله باشد. امیدواریم که با اقدامات جدی و پیگیریهای لازم، مشکلات این محله هر چه زودتر حل شوند و ساکنان این محله در محیطی امن و آرام زندگی کنند.