صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

۱۳ پروژه، آماده مولدسازی و تحول در آموزش‌و‌پرورش خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۴۶۵۱۵
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی: می‌توان از طریق مولدسازی، همه نیاز‌های آموزش‌و‌پرورش را رفع کرد.

مهر‌ماه امسال قرار است هزار کلاس درس افتتاح شوند؛ کلاس‌هایی که تقریبا هر‌ساله با آماری کمتر یا بیشتر در مهر‌ماه بهره‌برداری می‌شوند و طبق گفته مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی این افتتاح‌ها «روالی معمول است»؛ او، اما معتقد است که این روال به گردِ افزایش جمعیت دانش‌آموزی در مناطق پرجمعیت و حاشیه شهر نخواهد رسید و چاره کار «مولدسازی» است.

سیدامیر شوشتری در گفتگو با شهرآرا، با اشاره به اینکه در خراسان‌رضوی ظرفیت بزرگی در حوزه مولدسازی داریم، اظهار کرد: می‌توان از این طریق، همه نیاز‌های آموزش‌و‌پرورش را رفع کرد، در‌حالی‌که اگر بخواهیم به شیوه سنتی ادامه دهیم، قطعا هیچ تغییر و تحولی صورت نخواهد گرفت.

۴ هزارمیلیارد تومان، درآمد حاصل از مولدسازی

وی با بیان اینکه این اداره‌کل در ابتدا ۵۲‌پروژه را برای مولدسازی مطرح کرد که پس از گذر از فیلتر‌ها به ۳۷‌مورد رسید، افزود: چیزی که اکنون مطرح شده سیزده پروژه است که سه مورد از آنها، از جمله جابه‌جایی ساختمان آموزش‌و‌پرورش، ابرپروژه هستند و تحول سنگینی در این دستگاه ایجاد می‌کنند. طبق برآیندی که انجام شده حدود ۴ هزار‌میلیارد تومان درآمد حاصل از مولدسازی آموزش‌و‌پرورش است و امیدواریم با این اعتبار ۵‌هزار کلاس بسازیم.

مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی مولدسازی را در جهش ساخت کلاس درس و رفع محرومیت‌های کلاسی مؤثر دانست و ادامه داد: در طرح مولدسازی هیچ ابهامی وجود ندارد و یکی از مترقی‌ترین قوانینی است که باید از آنها بیشترین بهره را ببریم.

امتیازات مولدسازی

وی درباره اینکه آیا امسال پروژه‌های مولدسازی به نتیجه می‌رسد، بیان کرد: دست‌کم این است که تفاهم‌نامه‌های این حوزه امسال انجام می‌شود. آموزش‌و‌پرورش جزو سه دستگاهی است که رهبر‌معظم‌انقلاب آنها را استثنا کرده‌اند و بر طبق آن، ۱۰۰ درصد درآمد مولدسازی باید در همان دستگاه‌ها هزینه شود.

شوشتری اضافه کرد: همه درآمدی که از مولدسازی املاک داریم در اصل استفاده از امتیازات حاکمیتی است و این امتیازات به ما این اختیار را می‌دهد که یک ملک پانصدمتری را که قیمت آن حدود ۲ میلیارد تومان است، با تغییر‌کاربری به سه تا پنج برابر نرخ خود تبدیل کنیم و مازاد آن را برای مدرسه‌سازی و کلاس‌سازی استفاده کنیم.

استفاده از ظرفیت زمین‌های رها برای افزایش کلاس

وی گفت: امروزه دانش‌آموزان نیاز به کلاس دارند و بسیاری از دانش‌آموزان در کلاس‌های چهل‌نفره، دو‌شیفت یا سه‌شیفت مشغول تحصیل هستند و متأسفانه فرصت بهره‌وری از کلاس درس را از دست می‌دهند، در‌حالی‌که در سراسر کشور املاک رهاشده داریم. باید از امکانات موجود برای رفع نیاز دانش‌آموزان استفاده کرد.

مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی با بیان اینکه اداره‌کل نوسازی فهرست املاک بلااستفاده را شناسایی کرده است، اظهار کرد: هر‌کدام از این املاک که رها و مازاد باشد، از‌این‌جهت‌که دارایی دولت است و نباید حبس شود، طبق قانون، دولت حق دارد آن را از آموزش‌و‌پرورش یا هر دستگاه دیگری پس بگیرد.

ساخت مدرسه به جای مالیات

وی با اشاره به اینکه ساخت‌و‌ساز مدارس برعهده دولت است، گفت: اعتبارات نظام برای آموزش‌و‌پرورش بسیار کم است. برای همراهی در‌این‌خصوص، در برنامه هفتم توسعه اشاره شده است که افرادی -همانند تجار یا متولیان صنایع- که بدهی مالیاتی دارند، می‌توانند بدهی‌شان را برای رفع نیاز‌های آموزش‌و‌پرورش با ساز‌و‌کاری که این دستگاه معرفی می‌کند، واریز و در ساخت و بازسازی پروژه‌های آن مشارکت کنند. به‌این‌ترتیب نه‌تن‌ها مالیاتشان را پرداخت می‌کنند، بلکه خیر مدرسه‌ساز نیز می‌شوند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.