صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد:

ثبت ملی ۱۳ میراث ناملموس به استاندار خراسان رضوی ابلاغ شد+ تصاویر

  • کد خبر: ۲۴۶۶۱
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از ابلاغ ثبت ملی ۱۳ میراث ناملموس از سوی وزیر میراث فرهنگی به استاندار خراسان رضوی خبر داد.
علی صمدی جوان_ ابوالفضل مکرمی‌فر در گفت‌وگو با شهرآرانیوز گفت: در نامه دکتر علی‌اصغر مونسان به استاندار محترم خراسان‌رضوی آمده است: در اجرای ماده ۶ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس سال ۱۳۸۴ و مواد ۳ و ۴ آیین‌نامه اجرایی قانون یادشده، مصوب ۱۶/۱۱/۱۳۸۷ هیئت‌وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی یادشده، میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است.

مکرمی‌فر افزود: براساس این نامه، میراث ناملموس با عنوان «استاد علی‌اصغر عاشق» گنجینه زنده بشری در نواختن ساز قوشمه به شماره ۳۳، «استاد حسین عزیزی» گنجینه زنده بشری در حوزه موسیقی محلی کردی و کرمانجی خراسان به شماره ۳۴ و «استاد محمدعثمان محمدی‌پرست (محمدپرست)»، گنجینه زنده بشری در موسیقی مقامی خراسان به شماره ۳۵ در فهرست ملی حاملان (نادره‌کاران) میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است.
 
 
 

همچنین میراث فرهنگی ناملموس با عنوان «خوراک محلی فتیرمسکه کرمانجی خراسان» به شماره ۲۰۱۶، «آیین برگزاری بلغورپزان روستای سنو» به شماره ۲۰۱۷، «جشن چله چوو» به شماره ۲۰۱۸، «مهارت بافت سفره کردی قوچان» به شماره ۲۰۱۹ و بازی محلی کورخ و میر به شماره ۲۰۲۰ ثبت شده است.
 
 
 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: در بخشی از این نامه، میراث فرهنگی ناملموس مشترک با خراسان‌شمالی هم اعلام شده است که «فنون و مهارت تهیه رون زرد (روغن زرد)» و کاربرد‌های فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان‌شمالی) به شماره ۲۰۲۶، «فنون و مهارت تهیه چرتان (کشک)» و کاربرد‌های فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان‌شمالی) به شماره ۲۰۲۷، «فنون و مهارت تهیه دوراغ (ماست خشک)» و کاربرد‌های فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان‌شمالی) به شماره ۲۰۲۸، «فنون و مهارت تهیه قره‌قروت» و کاربرد‌های فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان‌شمالی)» به شماره‌۲۰۲۹، «فنون و مهارت تهیه پندیر پوست (پنیر پوستی)» و کاربرد‌های فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان‌شمالی)» به شماره ۲۰۳۰، در فهرست ملی میراث ناملموس در تاریخ ۹/۱۰/۱۳۹۸ ثبت شده است.
 
 
 

مکرمی‌فر ادامه داد: در نامه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استاندار آمده است: هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.

گفتنی است پرونده ثبت میراث فرهنگی که به پیشنهاد خراسان‌شمالی در شورای ثبت آثار ملی ارائه شده، به‌صورت مشترک با خراسان‌رضوی تهیه شده است و به همین دلیل به استاندار خراسان‌رضوی نیز ابلاغ شده است.
 
 
 
 
 
 
 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.