استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی به ۴۰ کشور صادرات دارد که بیشترین صادرات به کشور ترکمنستان و افغانستان اختصاص دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، یعقوبعلی نظری در نشست فعالان و منتخبان تشکلهای اقتصادی خراسان رضوی با رئیس جمهور دولت چهاردهم، دکتر پزشکیان، در مشهد افزود: این استان دارای مشخصههای ویژهای است که در راس آنها وجود بارگاه منور رضوی به عنوان اقتصاد زیارت، قرار دارد که نه تنها در گستره ملی مورد توجه است که اقبال جهانی نیز دارد.
وی ادامه داد: این استان بنگاه اقتصادی کلان ندارد یا تعداد آن خیلی کم است و اغلب بنگاههای اقتصادی استان ما، متوسط رو به پایین هستند و این یعنی حضور بیشتر مردم در مبادلات اقتصادی.
استاندار خراسان رضوی گفت: یکی دیگر از ویژگیهای استان ما این است که بیش از ۹۰ درصد اقتصاد خراسان رضوی را سرمایهگذاران بخش خصوصی در همه حوزهها انجام میدهند.
نظری ادامه داد: یکی دیگر از مزیتهای ویژه خراسان رضوی، موقعیت جغرافیایی آن است که دروازه ورود و مبادلات به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی محسوب شده و این استان را به نقطه تقاطع شرق و غرب و نقطه اقتصادی راهبردی تبدیل کرده است.
این مقام مسئول در ادامه درباره کشاورزی استان هم گفت: ۱۷ درصد سهم اقتصاد ما مربوط به کشاورزی است و تولید محصولات کشاورزی و دامی استان ما در سه سال گذشته، از ۶ به ۷.۵ میلیون تن افزایش یافته است.
نظری در بیان مزیت دیگر این استان گفت: در این استان ۳۵.۱ درصد، سهم صنعت و معدن و ۴۷.۹ درصد سهم خدمات است که پایه اصلی خدمات هم مربوط به اقتصاد زیارت است.
وی با بیان اینکه از پنج نقطه مبادله مرزی در خراسان رضوی، سه نقطه با کشور ترکمنستان و دو نقطه با کشور افغانستان است، افزود: این استان به بیش از ۳۰ کشور صادرات دارد و به تازگی هم ۱۰ کشور آفریقایی به این تعداد اضافه شده است و بیشترین صادرات استان هم به کشور ترکمنستان و افغانستان اختصاص دارد.
استاندار خراسان رضوی درباره میزان اشتغال هم گفت: بیش از ۱۰ درصد اشتغال مربوط به بخش دولتی و بیش از ۸۹ درصد مربوط به بخش خصوصی است.
عالیترین مقام دولت در خراسان رضوی، رویکرد استانداری را مساله محوری به ویژه در بخشهای زیرساختی و اقتصادی دانست و گفت: ما ۳۴ کلان مساله را در چهار حوزه در این استان احصا کردیم که ۱۰ کلان مساله مربوط به اقتصاد بود و موضوعاتی مانند سرمایهگذاری گریزی، بیکاری، مالیات گریزی، واحدهای تعطیل شده و ... را پوشش میداد.
نظری ادامه داد: در سال ۹۹ در این استان ۸۹ هزار اشتغال منفی داشتیم و در این سه سال توانستیم بیش از ۱۸۰ هزار اشتغال خالص ایجاد کنیم، همچنین امروزه آمار بیکاری ما ۶.۳ درصد است که این یعنی ۱.۸ درصد از میانگین کشوری پایینتر است، علاوه بر این توانستیم رکورد ترانزیت موجود را در این مدت به ۱۱۲ درصد افزایش دهیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: افزایش صادرات به لحاظ ریالی، رسیدگی به وضعیت ۸۹۰ واحد صنعتی تعطیل شده، شناسایی ۱۶۵ هزار مودی جدید و جلوگیری از فرار مالیاتی آنها توسط دستگاه مالیاتی، از جمله ۱۳۹ دستاورد استانداری خراسان رضوی در راستای مساله محوری بوده است.
منبع: صداوسیما