صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

احداث ۴۰۰۰ واحد مسکونی برای زنان سرپرست خانوار خراسان‌رضوی/ ۲۰۰۰ واحد مسکونی سهم زنان سرپرست خانوار حاشیه مشهد

  • کد خبر: ۲۵۰۳۱
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۷
تأمین مسکن شاید مهم‌ترین و پردغدغه‌ترین موضوعی است که زنان سرپرست خانوار با آن درگیر هستند، زیرا بیش از نیمی از هزینه زندگی را تأمین مسکن اجاره‌ای تشکیل می‌دهد و اگر سازمان‌های مربوط این دغدغه را حل کنند، آسیب کمتری از نظر اقتصادی متوجه زنان سرپرست خانوار می‌شود. در این بین سازمان بهزیستی و کمیته امداد برای کمک به زنان سرپرست خانوار و امنیت و امید به آینده، آن‌ها را تا حد ممکن حمایت می‌کنند و با توانمندکردن آن‌ها و ایجاد اشتغال و کسب درآمد هر چند اندک، به آینده‌ای روشن امیدوار کرده‌اند.

نجمه سرباز- مدیرکل کمیته امداد امام‌خمینی (ره) خراسان‌رضوی، در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، با تأکید به‌اینکه توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار از مهم‌ترین دغدغه‌های ماست، گفت: علاوه بر این، تأمین و تهیه مسکن زنان سرپرست خانوار یکی از دغدغه‌های جدی بوده و هست که در این زمینه نیز اقدامات زیادی انجام شده است.


به گفته حبیب‌ا... آسوده، سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار اختصاص یافت که نزدیک به ۸۵درصد از این اعتبار تا قبل از پایان سال جذب شد. 


وی ادامه داد: اشتغال زنان سرپرست خانوار یک موضوع مهم و کلیدی برای توانمندسازی این قشر و خروج آن‌ها از پوشش نهاد‌های حمایتی است که در این راستا در سال گذشته ۲۵۰۰ فرصت شغلی در قالب طرح‌های اشتغال‌زایی برای زنان سرپرست خانوار خراسان‌رضوی ایجاد شده است.


وی گفت: کارآفرینی عمدتا در حوزه‌های کشاورزی (برای زنان سرپرست خانوار کمتر و برای زنان روستایی بیشتر)، دام‌پروری، صنایع دستی و سایر مشاغل حمایتی، خدمات تولیدی و کارگاه‌های تولیدی و... انجام می‌شود.


زنان سرپرست خانوار، پشت صحنه مقابله با کرونا


مدیرکل کمیته امداد خراسان‌رضوی در ادامه با بیان اینکه یکی از اقشار آسیب‌پذیر و مورد حمایت در جامعه، زنان سرپرست خانوار هستند که در صورت نبود حمایت کافی در مقایسه با دیگر اقشار فشار بیشتری را متحمل می‌شوند و آسیب‌های جدی به خود و خانواده تحت سرپرستی آن‌ها وارد می‌شود، افزود: متأسفانه با شیوع کرونا خیلی از مشاغل خانگی و کارگاه‌های تولیدی و کارآفرینی که زنان سرپرست خانوار در آن‌ها فعالیت داشتند، با مشکل مواجه شدند. اما برای عبور از این بحران برخی از این زنان بیکار ننشستند تا درآمدزایی خود را حفظ کنند و کمکی به وضعیت اقتصادی آن‌ها شود.

 

وی تلاش زنان سرپرست خانوار خراسان‌رضوی را در راستای کمک به ریشه‌کنی کرونا، درخور تقدیر دانست و گفت: عمده تولید ماسک، گان پزشکی و... برای تأمین نیاز بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و بازار از سوی این زنان در استان تهیه شد. به‌طوری که از اسفندماه تا ابتدای اردیبهشت‌ماه بیش از ۴میلیون ماسک تولید شد.


آسوده ادامه داد: سال گذشته ۲۱۰۰ واحد مسکونی ساخته شد و امسال نیز ۴۰۰۰ واحد مسکونی در روستا و حاشیه شهر مشهد با مصوبه‌ای که رئیس سازمان برنامه و بودجه، در سفر به مشهد قول مساعدت ۲۰۰۰ واحد آن را داد، در دست اقدام است.


به گفته وی اکنون وعده احداث ۲۰۰۰ واحد مسکونی به زنان سرپرست خانوار در حاشیه شهر مشهد درحال آماده‌سازی مقدماتی است که امیدواریم با کمک شهرداری مشهد، استانداری خراسان‌رضوی و بنیاد مسکن هر چه زودتر این موضوع محقق شود.


وی از آخرین خبر‌ها درباره احداث ۲۰۰۰ واحد مسکونی ویژه زنان سرپرست خانوار در حاشیه شهر مشهد خبر داد و گفت: درحال برگزاری جلسات و پیداکردن زمین در حاشیه شهر هستیم. هنوز در مرحله تأمین زمین هستیم که متأسفانه کرونا قدری این مسئله را به تأخیر انداخته است.


۵۵درصد از خانوار‌های زیر پوشش بهزیستی را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند


وی در ادامه گفت: کمیته امداد خراسان‌رضوی ۲۰۰هزار خانواده را حمایت می‌کند که ۱۶۶هزار خانوار کمک معیشت ماهیانه از این نهاد دریافت می‌کنند. در همین حال، ۵۵درصد آن‌ها زنان سرپرست خانوار هستند.
آسوده با بیان اینکه فوت سرپرست، طلاق، ازکارافتادگی مرد خانه، زندانی بودن همسر و بیماری سرپرست مرد از مهم‌ترین دلایل سرپرست بودن زنان است، ادامه داد: اکنون سرپرست بیش از ۵۵درصد خانوار‌های تحت حمایت این نهاد زن هستند که این نهاد به خانوار‌های زیر پوشش به‌صورت تمام‌خدمت، تک‌خدمت یا چندخدمتی رسیدگی می‌کند.


مدیرکل کمیته امداد امام‌خمینی (ره) خراسان‌رضوی در ادامه بیان کرد که این نهاد حدود ۱۱۲هزار خانوار دارای سرپرست زن را زیر پوشش حمایتی خود دارد. از ۱۱۲هزار زن سرپرست خانوار، ۹۹هزار خانوار از تمام خدمات این نهاد بهره‌مند هستند و بقیه آن‌ها نیز از یک یا چند خدمت استفاده می‌کنند.


حمایت ویژه از زنان سرپرست خانوار


دکتر غلامحسین حقدادی، معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی، نیز در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، از ۱۴هزار زن سرپرست خانوار زیر پوشش بهزیستی در استان خبر داد و گفت: تعداد قابل ملاحظه‌ای از زنان سرپرست خانوار زیر پوشش بهزیستی هستند، به‌طوری که این آمار تقریبا ۷درصد زنان سرپرست استان را شامل می‌شود.


به گفته وی، حمایت از زنان سرپرست خانوار در قالب بیمه زنان سرپرست خانوار، پرداخت مستمری، حمایت از فرزندان سرباز و تحصیل دانش‌آموزان و ... انجام می‌شود.


وی در ادامه از افزایش ۳ برابری یارانه زنان سرپرست خانوار خبر می‌دهد و می‌گوید: خوشبختانه یارانه زنان سرپرست خانوار براساس عائله آن‌ها ۳ برابر شده است، یعنی به مبلغ ۴۵هزار تومان یارانه این افراد، حدود ۱۰۰هزار تومان به ازای افراد خانواده اضافه می‌شود.


وی درباره واریز نشدن یارانه یک میلیون تومانی به حساب برخی زنان سرپرست خانوار در خراسان‌رضوی گفت: چون این وام از طریق بهزیستی واریز نمی‌شود، تمام جزئیات و مراحل کار در اختیار ستاد تسهیلات حمایتی کروناست و تصمیم‌گیری نهایی برعهده این ستاد است. به‌نظر می‌رسد مشکلاتی از قبیل نبود سیم‌کارت به‌نام سرپرست خانوار و مسدودبودن حساب‌های بانکی این واریز را به تأخیر انداخته است.


وی با بیان اینکه بهزیستی استان خراسان‌رضوی ۴ گروه از زنان را زیر پوشش دارد، خاطرنشان کرد: زنان سرپرست خانوار مطلقه، زنانی که همسرانشان فوت کرده‌اند، زنانی که همسرانشان بیماری‌های خاص شدیدی دارند و یک سری دخترانی که هنوز ازدواج نکرده‌اند و تنها زندگی می‌کنند و نیازمند هستند، زیر پوشش بهزیستی قرار دارند.


وی با درخواست از سازمان‌های حمایتی، خیران و مؤسسات خیریه خصوصی و غیردولتی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار که از نظر اقتصادی ضعیف هستند، گفت: سیستم کلینیک‌های مددکاری بهزیستی که کانال ارتباطی با زنان سرپرست خانوار است، می‌تواند این کانال ارتباطی را در اختیار مؤسسات قرار بدهد تا از این طریق امور مربوط به کار‌های خیر را انجام بدهند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.