جانقربان- دکتر ابراهیم خالقی در گفتگو با شهرآرانیوز افزود: خیلیها عضو قطعشده را مستقیم در یخ میگذارند که این کار اشتباه است و باید ابتدا عضو قطعشده را در پارچهای نمدار پیچید و سپس در کیسه پلاستیکی گذاشت و بعد از این اقدامات آن را در ظرف یخ قرار داد.
وی با اشاره به اینکه عضو قطعشده بههیچوجه نباید شسته شود، اظهار کرد: زمان طلایی برای انجام پیوند موفق عضوی که دارای عضله است، ۶ ساعت و قسمتهایی مثل انگشتان که عضله ندارد و دارای تاندون، پوست، استخوان و عصب هستند، چیزی حدود ۴۸ ساعت پیشبینی شده است. اگر عضو قطعشده در زمان مناسب و در شرایط استاندارد به بیمارستان انتقال یابد و آسیبی به عضو نرسد، پیوند با موفقیت انجام خواهد شد.
خالقی گفت: متاسفانه خیلی از افرادی که انگشت دست و پایشان قطع میشود و یا اعضای دیگرشان در کارگاهها و یا حین کار در منزل قطع میشوند بهدلیل عدم رعایت این نکات عضو را از بین میبرند و امکان پیوند وجود ندارد.
وی افزود: باید این نکته را هم در نظر داشت که هر عضو قطعشدهای قابلپیوند نیست؛ بلکه تنها اعضایی که توسط اجسام تیز و برنده مثل اره، کاتِر یا چاقو جدا شده باشند و عضو صدمه جدی ندیده باشد میتوان آن را پیوند زد وگرنه در مواردی مثل پِرِس، یا غلتک، اعضای قطعشده قابلپیوند نیستند.
مسئول تیم پیوند اعضای بیمارستان «منتصریه» مشهد درخصوص شرایط استاندارد انتقال عضو قطعشده، اظهارکرد: عضو قطعشده را باید حتما سرد نگه دارند، ولی نباید در ارتباط مستقیم با یخ یا داخل سُرم نمکی گرم یا بدون کیسه نایلونی قرار گیرد، زیرا هر کدام از این خطاها باعث صدمه به عضو میشود.
مسئول تیم فراهمآوری و پیوند اعضای خراسان رضوی گفت: قسمت قطعشده نیز باید با باند استریل پوشیده شود و بلافاصله برای پیوند فرد به بیمارستان منتقل گردد چراکه نگهداری عضو بریدهشده و پیوند آن در شرایط خاص استریل و بیمارستانی باید انجام شود.