به گزارش شهرآرانیوز، اتحادیه طلاو جواهر مشهد اعلام کرد:
قابل توجه همکاران محترم صنفی بنکدار، طلافروش، آبشدهفروش و تمامی رستههای زیرمجموعه اتحادیه
باوجود اطلاعرسانیهای قبلی مبنی بر عدم فروش طلای آبشده به مشتری خانگی متأسفانه طبق اخبار و مشاهدات بازرسی، اخیراً اعضا مبادرت به فروش طلای آبشده به مشتری خانگی مینمایند. برای آخرین بار اعلام میگردد؛ درصورت مشاهده، برابر قوانین نظام صنفی برخورد میشود و مراتب به اداره امور مالیاتی منعکس خواهد شد.
رئیس اتحادیه طلا فروشان مشهد در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد: فروش طلای آبشده میتواند نوعی پولشویی باشد. طلای آبشده باید بین دو همکار مبادله شود. به این دلیل اگر اشتباهی در انگ طلا (شمارهای است که بر روی قطعات طلا با حرف لاتین حک شده) یا ناخالصی در طلای آبشده وجود داشته باشد، مشکلی را پیش نیاورد.
به گفته تقیزادگان، اما اگر طلای آبشده به فرد مشتری فروخته شود، عیار دیگری به دست بیاید یا کمتر از عدد مشخصشده باشد، مسلماً خریدار متضرر میشود و امکان پیگیری هم وجود ندارد.
وی تصرح کرد: اگر دلیل برای خرید این طلا سرمایهگذاری باشد، طلای بدون اجرت و مستعمل که در بازار وجود دارد هم میتواند به عنوان سرمایهگذاری محسوب شود و به دلیل اینکه فاکتور رسمی به خریدار داده میشود، امکان پیگیری مشکل هم وجود دارد. طلای آبشده هم سود ۷ درصدی شاملش میشود؛ پس برای سرمایهگذاری تفاوتی با طلای ساختهشده ندارد.