به گزارش شهرآرانیوز؛ کمتر چهره سیاسی و تحلیلگر بینالمللی را میتوان یافت که زبان به تمجید از شخصیت توانمند و باصلابت سیدحسننصرا... نگشوده باشد. ۳۲سال رهبری مهمترین جنبش آزادیخواهی جهان که مسئولیت مقابله با رژیم اشغالگر قدس و حفاظت از مرزهای لبنان را بر عهده داشت، باعث شد حتی صهیونیستها نیز نتوانند درایت و توانمندی او را منکر شوند. مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبرمعظمانقلاب، در گفتگو با شهرآرا، ضمن بازگویی خاطره گفتوگوی تفصیلی خود با سید مقاومت، به تحلیل شرایط امروزی داخل کشور و نظام بینالملل پس از شهادت سیدحسننصرا... پرداخت.
نکته اول درک درست موقعیتی است که در این مقطع مهم تاریخی داریم. در حقیقت فصل مهمی آغاز شده و شرایط جدیدی در حال شکلگیری است که باید ابعاد و اهمیتش را دریابیم.
درک این شرایط از جهات مختلف حائز اهمیت است. طبق فرمایش رهبر معظمانقلاباسلامی باید در تعامل با افکار عمومی، دو نوع گزارش را مد نظر قرار بدهیم و با کمک این موارد بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم. اول گزارش توصیفی که باید شرایط امروز را برای کاربران و مخاطبان، بهخوبی توصیف کند و بعد هم استفاده از گزارشهای تبیینی و عمیق که شرایط را دقیقتر و بهروزتر تشریح کند و ابعاد مهمتری را مد نظر قرار دهد.
رهبری در اربعین با اشارات خاصی با مردم صحبت کردند و از عبارت «سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُمْ، حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ» استفاده کردند. این حرب و این جنگ در هر دورهای به یک معنا و مفهوم است و برای افراد مختلف هم معنا و مفهوم خاصی دارد. امروز آحاد مردم و رسانهها باید کمک کنند تا هم خودشان، هم جامعه، نوع مقابلهای را که باید در برابر دشمن انجام بدهیم، بشناسند و مردم هم این مقابله را درست انجام دهند.
یکی از این مقابلههایی که همه ما باید انجام بدهیم، مقابله با تلاش دشمن برای یأسآفرینی است. امروز دشمن دارد تلاش میکند تا در سایه برخی اقدامات و عملیاتها، روایتی ناصحیح و توصیف و تبیینی مطابق میل خودش ارائه کند؛ بنابراین ما باید مراقب باشیم فریب این مسائل را نخوریم. در کنار این، باید این مراقبت هم باشد که از روایت دشمن کسی مأیوس نشود. هم باید رسانهها این موارد را مد نظر قرار بدهند، هم باید مردم به ظرافتهایش توجه داشته باشند.
تردیدی درباره سنگین بودن این ضایعه نداریم. دشمن در ذیل این ضربهای که وارد کرده است، تلاش میکند خودش را پیروز میدان معرفی کند و این ترور را پایان ماجرا قلمداد کند؛ البته هر نبردی فراز و فرود دارد. در دوران دفاعمقدس هم در مقاطعی ما در عملیاتها پیروز نبودیم. در مقاطعی هم پیروزی بودیم و فتوحات بزرگی داشتیم. اینها در جریان یک نبرد، طبیعی است؛ مخصوصا حالا که در مقابل خودمان یک جبهه کفر توانمند از لحاظ نظامی، فناوری و اطلاعاتی داریم.
نباید توقع داشته باشیم که فقط ما ضربه بزنیم. آنها هم تلاش و برنامهریزی میکنند تا ضربه بزنند. البته باید بدانیم این ضربات پایان کار نیست؛ مثل فیلمی است که در وسط آن توقف بزنیم و فکر کنیم ادامه ندارد، در حالی که ادامه دارد و اتفاقات دیگری در فیلم هست که ممکن است بسیار متفاوت باشد.
قطعا اگر سیدحسن نصرا... در صحنه مشابهی قرار میگرفت، چیزی که برای ما تصور میکرد، افقی روشن در ادامه راه و مبارزه با دشمن بود. امروز در سطح منطقه، کسانی که وقایع را درست میبینند، در وهله اول متوجه سادهانگاریها در مقابل دشمن میشوند. باید باطن دشمن درست شناخته شود. وحشیگری رژیم صهیونیستی را امروز همه با تمام وجود درک میکنند؛ این را که نباید به این دشمن وحشی خبیث، کوچکترین مهلتی داده شود همه میدانیم. این دشمن اگر مهلت پیدا کند، هیچ ابایی از وارد کردن ضربات سنگین دیگر ندارد. قطعا شهادت شهیدنصرا...، اتفاقنظر و اجماع و همدلی بیشتری میان مردم ما و همچنین دوستداران مقاومت ایجاد میکند.
در نوع خودش تجربه متفاوتی بود. نوروز سال ۱۳۹۸ در لبنان خدمت ایشان بودم. آن ایام به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب نزدیک بودیم. پیشنهاد انجام گفتگو را به همین مناسبت مطرح کردم. سید بسیار از پیشنهاد من استقبال کرد و گفت که اتفاقا در این مورد بسیار حرف دارد و مایل است مطالبی را در این زمینه بگوید، برای همین قرار شد درباره زمان گفتگو در آینده نزدیک اطلاع بدهند. چند ماه بعد اطلاع دادند که به لبنان برویم. گفتگو انجام شد. قرار بود سرفصلها و گپوگفت تفصیلی ما در یک جلسه تمام شود که نشد. سه ساعت گفتگو کردیم، اما سؤالات من تمام نشد. از ایشان خواستم اگر امکان دارد، برای باقی سؤالات فرصت دوبارهای به ما بدهند.
بله، در همان جلسه سیدحسن گفت که «شنیدهام راهی سوریه هستید. برای همین فردا شب دوباره گفتگو را ادامه بدهیم و شام هم در خدمت شما باشیم.» دو نفر دیگر از دوستان ما هم بودند که مایل به حضور در این دیدار بودند و سید آنها را هم با روی باز پذیرفت. در مجموع پنج ساعت با ایشان گفتگو کردیم.
همان زمان در تلویزیون پخش شد. البته در مجله مسیر هم منتشر شد. شنبه هم که خبر شهادت منتشر شد، شبکه مستند دوباره بخشهایی از آن گفتگو را پخش کرد. پیشازاین و در سال ۱۳۹۸، به مدت پنج شب این مصاحبه در پنج قسمت پخش شد.
محورهای گفتگو درباره انقلاباسلامی و تحولاتی بود که بعد از پیروزی انقلاباسلامی در منطقه ایجاد شده بود. نقش رهبری در این تحولات را هم سیدحسن به تفصیل و مرحلهبهمرحله تشریح کرد. در همین گفتگو هم به پیشبینیهای رهبرمعظمانقلاب از وضعیت بینالملل که یکبهیک جامه عمل به تن کرده بود، پرداخت.
سؤالی نبود که بپرسیم و پاسخ نگیریم. انقلاب ما هم پیوندی ناگسستنی با آنها دارد و این پیوند روزبهروز قویتر میشود.