به گزارش شهرآرانیوز؛ دیدارهای مردمی فرماندار مشهد مطابق هر هفته در یک بازه زمانی چهارساعته میزبان شهروندانی است که از نقاط مختلف مشهد، به صورت فردی یا گروهی حاضر میشوند. گاهی به خاطر مشکلی که در یکی از سازمانها و نهادها دارند در پیچوخم بروکراسیهای اداری به بنبست رسیدهاند. گاهی مسئلهای شخصی را از سر بیپناهی و بیکسی با فرماندار درمیان میگذارند تا با واسطهگری، حمایت یا معرفی به خیران و سازمانهای حمایتی حل شود.
مشکلاتی نظیر درخواست وام، عبور از هفتخانهای بانکی برای رسیدن به تسهیلات، ساختوساز، طرح هادی روستا، درخواست انشعاب جدید، حوزه آرد و نان، حوادث غیرمترقبه، مشکلات مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی، دغدغه و مشکلات نهضت ملی مسکن، اشتغال و کاریابی و ... عمده مسائلی هستند که در این دیدارها مطرح میشوند. در ادامه به برخی از این موارد در جلسه اخیر میپردازیم.
چهار یا پنج نفر به نمایندگی از بقیه کسانی که در بستر رودخانه کشف کارگاه یا سولهای ساختهاند مقابل فرماندار مینشینند و درخواست خود را اینطور مطرح میکنند: دستور تخریب سولهها را دادهاند. این در حالی است که اغلب کارگاه تولیدی هستند. با این شرایط حدود هزارخانوار با این مسئله درگیر هستند. از سال ۱۳۹۴ خانهمان را فروختیم و این سوله را ساختیم. برای زمین نیز از شورای روستا استعلام گرفتیم. باتوجه به دغدغه پیش آمده درخواست مساعدت داریم.
فرماندار: درباره مجوزدار بودن این زمینها، شورای روستا فقط میتواند در حوزه روستا پاسخگو باشد نه درباره خارج از حریم روستا. این منطقه بستر رودخانه و جدا از روستاست. شما مجوز و پروانه ساخت ندارید. طبق مصوبه چند سال قبل، بستر رودخانهای که متروکه شده باید در اختیار شهرداری قرار بگیرد و نظارت کند. سولههای شما معارض است و باید در این زمینه با شهرداری تفاهم کنید. ما برای شهرداری تعیینتکلیف نکردهایم که با سوله یا بدون سوله تحویل بگیرد. میتوانید با شهرداری تفاهم کنید که اگر پذیرفتند سولهها تخریب نشود.
در ادامه فرماندار در تماس تلفنی با معاون شهردار این موضوع را پیگیری میکند که اگر امکان تحویل زمین بر اساس مصوبه ستاد تدبیر با حضور افراد برای شهرداری امکان دارد از نظر فرمانداری فقط اجرای مصوبه ستاد تدبیر ملاک است.
خانم جوانی که آموزشگاه خیاطی دارد درباره درخواست خود میگوید: کار تولیدی انجام میدهم. سال گذشته، چون ۳۵۰میلیون تومان گردش حساب داشتم بانک۲۵۰میلیون تومان وام داد. اقساط را طولانی مدت درخواست دادم. با این شرایط هر قسط ۱۳میلیونو ۵۰۰ هزار تومان بود. تعدادی از اقساط را با تأخیر پرداخت کردم. اعتبار حسابم پایین آمده است و در حال حاضر کار بانکی دارم و، چون اعتبارم پایین آمده انجام نمیشود. لطفا پیگیری کنید اعتبار بانکی من اصلاح شود.
فرماندار: اعتبار بانکی بر اساس تراکنش و تعاملات بانکی شماست. از دست فرد خارج و سیستمی است، اما برای وام میتوانیم تماس بگیریم که با بررسی شرایط، مساعدت داشته باشند.
مربی یکی از تیمهای لیگ برتر نوجوانان مشهد تقاضایش را اینگونه مطرح میکند: برای تمرین نیاز به زمین داریم که متأسفانه معاونت اداره کل ورزش و جوانان برای در اختیار گذاشتن زمین با ما همکاری نمیکند در این زمینه درخواست مساعدت داریم.
فرماندار: با تماس تلفنی با مدیر مربوط مسئله را در میان میگذارم. برای جلسه حضوری ارجاع داده میشود که این مشکل حل شود.
زوج جوانی با مدارکی که در دست دارند برای پیگیری هزینه طرح اگو مراجعه کردهاند و در این باره درخواست خود را اینطور مطرح میکنند: در محدوده مسکونی ما با هزینه ۱۳میلیونو۵۰۰ هزار تومان برای طرح اگو قبض صادر کردهاند. این در حالی است که هزینه طرح اگو در این محدوده ۶ میلیون تومان بوده است. همسرم کارگر است و اصلا توان پرداخت چنین هزینهای را نداریم.
فرماندار: تعرفهای که مقایسه میکنید مربوط به سال گذشته است و تعرفهها هر سال بیشتر میشود، اما پیگیری میکنیم که تقسیط کنند و در این باره همه هزینه را یکجا پرداخت نکنید.
مرد میانسالی به همراه پسرش درباره مشکلی که دارند، اینطور توضیح میدهد: چند سالی سرویس یک مدرسه بودیم و در این باره شرکت داریم. در تمام این مدت هیچ مشکل و تخلفی وجود نداشته است. با این حال مدیر مدرسه امسال میخواهد سرویس را در اختیار فرد دیگری بگذارد. درخواست پیگیری داریم.
فرماندار: در تماس با مدیر مدرسه پیگیری میکنم. اگر تخلفی نداشته باشید بیشک این مسئله حل خواهد شد. در غیر این صورت حتما دلایلی وجود دارد که از مدیر مدرسه میخواهیم ارائه کند.
خانم مسنی مراجعهکننده بعدی است که درباره درخواستش میگوید: یارانهام را از همسرم جدا کنید. شوهرم زنده است و جدا نشدهایم، اما میخواهم یارانهام جدا باشد.
فرماندار: باید شوهر شما رضایت بدهند و قانونی این کار انجام شود. اگر کمک مالی نیاز دارید معرفی میکنیم با بررسی، مساعدت لازم را انجام بدهند.
مرد جوانی با همسر و چهارفرزندش مقابل فرماندار مینشیند و درباره مشکلش میگوید: در طرح نهضت ملی مسکن به ما در مهرگان زمین دادند. حدود ۱۲۰میلیون تومان تا حالا پرداخت کردهایم. توان پرداخت بقیه هزینه را نداریم. با توجه به اینکه در حال حاضر چهارفرزندی هستم امکان دارد زمین رایگان به من بدهند و این زمین را پس بدهم؟ یا برای پرداخت بقیه هزینه مساعدت کنند؟
فرماندار: با توجه به اینکه اقداماتی هم انجام شده و بخشی از هزینه را دادهاید، پیشنهاد ما این است که همین زمین فعلی را حفظ کنید. پیگیری میکنیم تا حدی که امکانپذیر است در زمان بیشتری مابقی اقساط را پرداخت کنید.
مردی که دارای معلولیت است از اینکه شهرداری بساطش را از کنار خیابان جمعآوری کرده است، گلایه دارد و میگوید: در خیابان امام رضا (ع) بساط داشتم که جمع کردند، اما بقیه مشغول به کار هستند. چرا فقط بساط من جمع شد؟
فرماندار: هیچ دستفروشی در این محدوده اجازه بساط کردن و دستفروشی ندارد. خلاف قانون است و به هیچکس چنین مجوزی داده نمیشود. برای شهرداری در این زمینه فرقی وجود ندارد. با شهردار منطقه تماس گرفتهایم که این مسئله را پیگیری کند.
مرد میانسالی که در محدوده شهری دامداری دارد میگوید: پنجاهسال پیش این گاوداری را ایجاد کردیم. آن زمان مجوز نمیخواست. اکنون میگویند باید جابهجا کنیم. حداقل دوسال زمان لازم دارم جای دیگری را بسازم و جابهجا شوم. مساعدت کنید که بتوانیم در این محدوده بمانیم.
فرماندار: طبق قانون هیچ دامداری در حوزه شهری نباید باشد. شما مجوز هم ندارید که مشخص باشد دامداری رسمی هستید یا خیر. به جهادکشاورزی مراجعه کنید اگر نامه بدهند و استعلام شما مشخص شود بررسی میکنم.