صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ایرانی‎‌ها در رتبه سوم باهوش‌ترین مردم جهان

  • کد خبر: ۲۹۲۱۴۶
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷
طبق رتبه‌بندی پایگاه معتبر «اینترنشنال آی‌کیو تست»،‌ ایران در شاخص «بهره هوشی» سومین کشور دنیاست؛‌ بالاتر از انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا.

به گزارش شهرآرانیوز، وبگاه‌های مختلفی برای نمایش رتبه‌بندی کشور‌ها در زمینه بهره هوشی وجود دارند که یکی از مشهورترین آنها اینترنشنال آی‌کیو تست است.

این سایت جدیدترین رتبه‌بندی کشور‌ها بر مبنای بهره هوشی را بر اساس پاسخ‌های بیش از ۱.۵ میلیارد نفر به آزمون بهره هوشی اختصاصی خود منتشر کرده است.

در نقشه منتشر شده در این سایت، میانگین بهره هوشی هر کشور که در اول ژانویه ۲۰۲۴ به‌روزرسانی شده، منتشر شده است. این مطالعه بر اساس نتایج شرکت ۱۶۹۱۷۴۰ نفر در سراسر جهان در آزمون بهره هوشی سال ۲۰۲۳ انجام شده است. کشور‌هایی که در نقشه به رنگ خاکستری نشان داده شده‌اند و عمدتاً آفریقایی هستند، به دلیل کمبود داده‌ها در رتبه‌بندی نهایی حضور ندارند.

بر اساس یافته‌های مذکور، میانگین بهره هوشی به طور کلی در آسیای شرقی بالاتر به نظر می‌رسد. در اروپا، آسیای غربی، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و شمال آفریقا رقم بهره هوشی نزدیک به میانگین است. این رقم در آفریقای مرکزی و جنوبی و آمریکای لاتین پایین‌تر از میانگین است.

در جدول نهایی کره جنوبی با متوسط بهره هوشی ۱۰۷.۵۴ در رتبه اول و چین با بهره هوشی ۱۰۶.۹۹ در رتبه دوم است. رتبه سوم در این زمینه به ایران با متوسط بهره هوشی ۱۰۶.۸۴ تعلق دارد.

در ادامه کشور‌های ژاپن، سنگاپور، اتریش، کانادا، آلمان، اسلوونی و مغولستان در رتبه‌های چهارم تا دهم قرار دارند. در میان همسایگان ایران، ارمنستان با متوسط بهره هوشی ۹۹.۸۷ در رتبه ۳۴ جهان است و بهترین وضعیت را دارد. قطر در رتبه ۵۸، امارات در رتبه ۶۰، باکو در رتبه ۶۸، عربستان در رتبه ۶۹، ترکیه در رتبه ۷۳، پاکستان در رتبه ۷۴، عراق در رتبه ۷۹، عمان در رتبه ۸۲ و کویت در رتبه ۸۶ قرار دارد. رتبه آمریکا در این فهرست ۴۶ است.

حداکثر نمره قابل کسب در آزمون بهره هوشی این سایت که تکمیل آن حداکثر ۳۰ دقیقه طول می‌کشد، ۱۴۲ است و مرور نتایج موجود نشان می‌دهد، اکثر افرادی که از ایران در این ازمون شرکت می‌کنند، نمره بالای ۱۰۰ دریافت کرده اند.

با توجه به شرایط مطلوب ایران از نظر بهره هوشی که در موفقیت‌های متعدد نوجوانان و جوانان ایرانی در المپیاد‌های مختلف علمی نمود پیدا می‌کند، پرورش این پتانسیل گسترده یک عزم و برنامه‌ریزی دقیق را می‌طلبد.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.