صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کارشناسان برجسته بازار سهام وضعیت این روز‌های بازار سهام را به نوعی مختل‌شدن نقدشوندگی بازار و دعوت سهام‌داران به صف‌های فروش می‌دانند که این عوامل موانعی برای ورود خریداران هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظم زاده، کارشناس بازار‌های مالی، در رابطه با وضعیت این روز‌های بازار سهام معتقد است: تابستان امسال ۴ دلیل «کاهش سودآوری»، «سیاست‌های انقباضی و نرخ بهره بالا»، «ریسک‌های سیاسی» و «جذابیت بازار‌های رقیب» برای تحت فشار بودن سهام و بورس وجود داشت. پیش بینی شد که با کاهش ریسک سیاسی، بازار P/E بگیرد یعنی بدون رشد سودآوری یا تغییر در سایر متغیر‌های کلان، صرفا به دلیل کاهش ریسک سیاسی P/E میانگین سهم‌ها رشد کند و در نتیجه قیمت سهم‌ها بالا بیاید. این پیش بینی تا اواخر شهریور محقق شد و هم زمان با کاهش ریسک سیاسی، مشارکت در بازار نیز افزایش پیدا کرد.

وی عنوان می‌کند: اما در حال حاضر مجددا ریسک سیاسی افزایش پیدا کرده است. در بین سه متغیر دیگر هم تغییر محسوسی اتفاق نیافتاده است. در نتیجه در صورت تداوم شرایط فعلی می‌توان انتظار داشت بازار سهام راهی که از اواسط مرداد تا آخر شهریور طی کرده بود را پس بدهد و آن بازده اندک نیز از بین برود.

کاظم زاده ادامه می‌دهد: محدودیت دامنه نوسان سرعت اصلاح را پایین می‌آورد و به تاخیر می‌اندازد. اگر در آینده نزدیک ریسک‌های سیاسی برطرف نشود و این محدودیت دامنه نوسان پابرجا بماند، می‌توان انتظار داشت دوره رکود بورس تداوم داشته باشد. ظاهرا از جلسات حمایتی هم خبری نیست مهمترین تصمیمی که تیم اقتصادی فعلی برای جلوگیری از ریزش بورس گرفته، محدود کردن دامنه نوسان است.

مختل شدن نقدشوندگی بازار

محسن عباسی کارشناس بازار سرمایه نیز معتقد است: با توجه به عدم تزریق منابع مالی و عدم گردش سهام در بازار شاهد انباشت تقاضای فروش در بازار و سنگین‌تر شدن صف‌های فروش و کاهش معاملات هستیم گویی که ساز و کار بازار همه را به شرکت در صف فروش دعوت می‌کند تنهاترین امید برای نقدشوندگی سهم!

او معتقد است کند شدن روند معاملات و عدم دست به دست شدن سهام دو اثر منفی دارد، و ادامه می‌دهد: اول: باعث عدم معاملهی صف فروش‌های قبلی می‌شود و در نتیجه با باقی ماندن صف‌های فروش، سهامداران دیگر را هم از بیم عدم نقدشوندگی به صف فروش می‌کشاند خصوصا اینکه با فرض معامله در صف فروش به مدت ۵ روز متوالی تنها ۵ درصد قیمت افت می‌کند بنابراین سهامدار از ورود به صف فروش زیانی حس نمی‌کند!

عباسی می‌افزاید: دوم: خریدار هم دیگر رغبتی برای خرید ندارد، زیرا اولا نقدشوندگی و حجم و ارزش معاملات کاهش یافته است و بنابراین خریدار بعدی هم حس می‌کند در دام عدم نقدشوندگی گرفتار می‌شود، از طرفی با دامنه ۱ درصد امکان نوسانگیری هم مهیا نیست بنابراین حتی خریداران بالقوه هم در حال تماشای بازار هستند.

وی هشدار می‌دهد: در صورت ادامه پیدا کردن این وضعیت و عدم تزریق منابع شاهد انباشت بیشتر صف فروش، صف فروش‌های چندباره و کاهش حجم و ارزش معاملات خواهیم بود. بازار به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع برای نفس‌گیری مجدد نیاز دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.