صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چرا برخی از بانوان در دوران عادت ماهیانه دچار درد سینه می‌شوند؟

  • کد خبر: ۲۹۴۵۳۴
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱
بسیاری از زنان معتقدند که اگر در یک یا هر دو سینه خود احساس درد کنند، چرخه قاعدگی آنها در شرف شروع است و بیشتر اوقات حق با آنهاست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سینه درد سیکلی به درد سینه‌ای گفته می‌شود که همراه با سیکل قاعدگی ظاهر می‌شود و از بین می‌رود. در حالی که بسیار رایج است، علت دقیق آن ناشناخته است. درد سینه معمولاً حدود سه تا پنج روز قبل از پریود شروع می‌شود، اما می‌تواند از ۱۰ روز قبل از پریود نیز احساس شود.

پزشکان و محققان گمان می‌کنند که درد سینه با افزایش و کاهش هورمون‌ها در طول چرخه قاعدگی مرتبط است.

علائم سینه درد قاعدگی 

درد سینه که معمولاً به آن ماستالژی می‌گویند. نوع دیگر درد سینه غیر حلقوی است. درد دیگری نیز با عنوان نوع دوم وجود دارد که ممکن است در پستان شروع شود یا اصلا منبع درد آنجا نباشد. درد می‌تواند از ماهیچه‌های مجاور شروع شود و به سینه سرایت کند.

علائم درد سینه دوره‌ای می‌تواند شامل حساسیت، تورم و گزگز سینه در یک یا هر دو سینه باشد.

این احساسات ممکن است درست قبل از قاعدگی تشدید شود و سپس به تدریج در طول دوره و بعد از آن کاهش یابد. برای برخی از زنان، درد سینه در طول چرخه آنها ادامه دارد و شدت آن متفاوت است.

زنان ممکن است در یک سینه یا هر دو درد داشته باشند. اما بسیاری از زنان دردی را احساس می‌کنند که در یک سینه بسیار بدتر از دیگری است و با افزایش سن زنان، درد به طور منظم کمتر احساس می‌شود و در یائسگی متوقف می‌شود.

شاید به شما گفته شده باشد که سینه‌های شما فیبروکیستیک است، به این معنی که تغییرات غیرسرطانی دارید که به سینه‌های شما بافتی توده‌دار یا طناب مانند می‌دهد. اگر چنین چیزی را تجربه می‌کنید، ممکن است متوجه برجستگی‌های کوچک در یک یا هر دو سینه در طول دوره قاعدگی خود شده باشید.


چگونه می‌توان تشخیص داد که درد سینه دوره‌ای است؟

علائم درد سینه دوره‌ای می‌تواند شامل حساسیت، تورم و گزگز سینه در یک یا هر دو سینه باشد. این احساسات ممکن است درست قبل از قاعدگی تشدید شود و سپس به تدریج در طول دوره و بعد از آن کاهش یابد. برای برخی از زنان، درد سینه در طول چرخه آنها ادامه دارد و شدت آن متفاوت است.

زنان ممکن است در یک سینه یا هر دو درد داشته باشند، اما بسیاری از زنان دردی را احساس می‌کنند که در یک سینه بسیار بدتر از دیگری است و با افزایش سن زنان، درد به طور منظم کمتر رخ می‌دهد و در یائسگی متوقف می‌شود. 

 

علت سینه درد قاعدگی

سطح استروژن و پروژسترون معمولاً در طول چرخه قاعدگی در نوسان است؛ این هورمون‌ها سینه‌ها و سیستم تناسلی شما را برای بارداری احتمالی آماده می‌کنند.

بافت‌های سینه شما به این هورمون‌ها پاسخ می‌دهند و اعتقاد بر این است که مسئول درد سینه دوره‌ای هستند.

درد سینه معمولاً علامت سرطان سینه نیست، به خصوص اگر علائم مرتبط دیگری وجود نداشته باشد. علائم سرطان سینه اغلب، اما نه همیشه، شامل وجود یک توده در سینه یا زیر بغل، ضخیم شدن یا تورم سینه و ترشح از نوک سینه است.

کیست‌های سینه، تغییرات فیبروکیستیک و فیبروآدنوم پستان ممکن است باعث درد نوسانی پستان شوند، حتی اگر همه اینها شرایط خوش‌خیم پستان باشند. 

سعی کنید نترسید

اغلب اوقات، درد سینه با سرطان سینه مرتبط نیست، حتی زمانی که درد غیر چرخه‌ای باشد. یک مطالعه بزرگ نشان داد که از زنانی که برای درد سینه به دنبال مراقبت‌های پزشکی بودند، تنها ۰.۲ ٪ به سرطان سینه مبتلا بودند. 

سینه درد قاعدگی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر نگران درد ماهیانه سینه هستید و مطمئن نیستید که به دوره قاعدگی شما مربوط است یا خیر، سعی کنید نمودار درد سینه را برای خود ترسیم کنید. ارزیابی شدت درد و همچنین زمان شروع و پایان آن، می‌تواند به روشن شدن اینکه آیا درد سینه شما دوره‌ای است یا خیر کمک کند و علل احتمالی آن را محدود کند.

درد سینه می‌تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. مراجعه به متخصص زنان هم برای تشخیص درست و هم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدیریت این ناراحتی ایده خوبی است.

متخصص زنان ممکن است یک معاینه بالینی پستان، یک ماموگرافی و یا یک مطالعه اولتراسوند یا MRI انجام دهد (اگر خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش یافته باشد). داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه این خطر را افزایش می‌دهد. با این حال، یادآوری این نکته مهم است که اکثر زنانی که به سرطان سینه مبتلا می‌شوند، سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را ندارند. 

سینه درد قاعدگی چگونه درمان می‌شود؟

اولین قدم در درمان درد سینه‌تان این است که بپذیرید که این درد اگرچه ممکن است آزاردهنده و شدید باشد، اما طبیعی است. همچنین برخی از زنان می‌ترسند که با شکایت از چیزی که سایر زنان آن را طبیعی می‌دانند، بیش از حد حساس باشند.

اگر این درد شما را آزار می‌دهد به متخصص زنان مراجعه کنید آنها به شما کمک می‌کنند تا درد کمتری تجربه کنید.

تعدادی از درمان‌های جایگزین که تا حدی مورد ارزیابی قرار گرفته اند عبارتند از روغن گل مغربی (گامولنیکاسید)، ویتامین E و ویتامین B۶.

یک مطالعه کنترل شده تصادفی دوسوکور در سال ۲۰۱۸ به توانایی قطره بابونه در بهبود درد سینه دوره‌ای پرداخت.

اما قبل از مصرف حتما با متخصص مشورت کنید. ممکن است بی ضرر به نظر برسند، اما گیاهان و ویتامین‌ها می‌توانند با دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشند.

 

 

دارو‌های تجویزی 

دارو‌های تجویزی که می‌توانند مفید باشند عبارتند از داروی ضد التهابی موضعی توپریسین (دیکلوفناک).

برای درد شدید پستان مربوط به پریود، گزینه‌های دیگر عبارتند از پارلودل (بروموکریپتین)، تاموکسیفن یا دانازول (داناکرین).

برخی از ترکیبات قرص‌های ضد بارداری نیز ممکن است به کاهش درد سینه مرتبط با قاعدگی کمک کند. با متخصص زنان و زایمان خود همکاری داشته باشید تا بر اساس علائم خاص شما بهترین گزینه را برای شما انتخاب کند.

به خاطر داشته باشید که تسکین درد اغلب مستلزم آزمون و خطا است. پس صبور باشید.

تحقیقات نشان می‌دهد که چاقی یک عامل خطر برای درد سینه است. در واقع، هر گونه افزایش وزن می‌تواند خطر درد را افزایش دهد. برای برخی از افراد، کاهش وزن می‌تواند درد سینه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و حتی ممکن است تنها درمان مورد نیاز آنها باشد. حتی کاهش وزن ۲ یا ۳ پوندی می‌تواند به کاهش درد سینه کمک کند.

توجه داشته باشید که درد سینه یک علامت شایع در بارداری به خصوص در سه ماهه اول است. در بسیاری از موارد، درد پستان مربوط به بارداری یک تا دو هفته پس از لقاح، حتی قبل از اولین قاعدگی از دست رفته شروع می‌شود. به این ترتیب، بسیاری از مردم آن را با درد سینه دوره‌ای (مربوط به قاعدگی) اشتباه می‌گیرند.

قابل ذکر است که درد پستان ناشی از بارداری اغلب با درد و حساسیت نوک سینه رخ می‌دهد. اگر شما نیز این علائم را تجربه می‌کنید و احتمال بارداری وجود دارد، آزمایش بارداری بدهید یا با پزشک تماس بگیرید.

منبع: سلامت نیوز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.