به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا قلندر شریف در آیین اختتامیه اولین رویداد ملی حقوق فضای مجازی که عصر امروز در تالار همایشهای دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شاید سه سال قبل حتی تصورش را هم نمیکردیم که فضای مجازی به چنان موضوع مهمی تبدیل شود که بیش از فضای حقیقی، زندگی انسان را تحت تأثیر قرار دهد، اما به برکت رشد علم این دستارود حاصل شد و امروزه این ضرورت احساس میشود تا مبانی حقوقی این فضا توسط کارشناسان آن تدوین و تألیف شود.
وی افزود: هر طرح و برنامهای برای عملیاتیشدن نیاز به یک زیرساخت نیاز دارد و علوم انسانی هم از این قاعده مستثنی نیست. بر همین مبنا ما همواره بر مدیریت هوشمند شهر متمرکز بودهایم و برپایه همین تلاشها، در ارزیابی سال ۱۴۰۱ مبتنی بر تعیین سطح هوشمندسازی مدیریت شهری، مشهدالرضا (ع) در ایران اسلامی رتبه نخست و در غرب آسیا رتبه سوم را پس از دبی و مسکو کسب کرده است.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: دیگر گذشت زمانی که مردم برای سادهترین کارها ناچار به مراجعه حضوری بودند. کاهش فرآیندها و حذف دستهای سوداگر واسطه، دو دستاورد بزرگ هوشمندسازی است و بهجرئت میتوان اذعان کرد که اگر در حوزه هوشمندسازی و بهخصوص هوش مصنوعی سرمایه گذاری شود، اهداف بلندی در دسترس قرار میگیرد که شاید یک دهه گذشته به عنوان یک رؤیا تلقی میشد.
وی ادامه داد: در شرایطی که شهرداری مشهد حدود ۵۰۰ خدمت به صورت مستقیم به مردم ارائه میدهد، هوشمندسازی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. شما ببینید هر کیلومتر قطار شهری بیش از سه هزار میلیارد تومان هزینه دارد. حالا اگر بخواهیم معادل همین اعتبار را بر حوزه هوشمندسازی سرمایه گذاری کنیم، چهقدر میتوانیم جلو برویم.
قلندر شریف با اشاره به راهاندازی رصدخانه جامع مشهد در سالهای اخیر تصریح کرد: در حوزه زیرساختها، کار خیلیخوبی در مشهد انجام شده که از جمله اینها، پروژه مشترک وزارت ارتباطات، شهرداری و بخش خصوصی است. فردا در همایشی که در کارخانه نوآوری مشهد به همین منظور برگزار میشود، اینترنت مشهدالرضا (ع) از مرحله کابلهای عادی به فیبر نوری ارتقا پیدا میکند و از مناطق ۹ و ۱۱ بهعنوان مناطق اجرای آزمایشی طرح رونمایی خواهد شد. هدفگذاری ما این است که حداکثر سرعت از ۱۶ مگابایت بر ثانیه به یک گیگابایت بر ثانیه افزایش پیدا کند و این راهبرد در سایه این طرح قابل تحقق است.
وی تأکید کرد: تاکنون اتفاقات بزرگی در حوزه هوشمندسازی انجام شده است. زمانی در همین شهر، کامیونهای موزیکال مسئولیت جمعآوری بازیافتها را برعهده داشتند، اما امروز بیش از هفت شرکت خصوصی به بیش از ۳۵۰ هزارنفر از مجاوران امام هشتم (ع) درحال ارائه خدمت هستند. باید در این حوزه بیشتر تلاش کرد. اگر زیرساختهای حقوقی و مبنای علمی این حوزه طراحی شود، میتوان به آینده بیشتر امیدوار بود و مدیریت شهری با زیرساختهای فناورانه خود همچون کارخانه نوآوری، حامی نوآوران و شرکتهای دانشبنیان خواهد بود.