صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها: نگاه جوامع مدرن به زن، ابزاری و جنسی است

  • کد خبر: ۲۹۹۵۰۷
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به شیءانگاری زنان در جوامع مدرن، بیان کرد: در جوامع مدرن، زن به عنوان ابزاری برای لذت و مصرف در فرهنگ تبلیغاتی دیده می‌شود.

الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی رستمی در اولین کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی که امروز (۲۱ آبان ۱۴۰۳) در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در دنیای امروز، کرامت انسانی با چالش‌های جدی مواجه شده است. آنچه در سال‌های اخیر شاهد آن هستیم، روندی است که می‌توان آن را «انسانیت‌زدایی» نامید؛ به گونه‌ای که به صورت علمی، سیستماتیک و آشکار علیه بخش‌هایی از جوامع بشری اعمال می‌شود.

وی افزود: تبعیض نژادی به‌وضوح در نقاط مختلف دنیا دیده می‌شود و این وضعیت نمونه‌ای از کرامت‌زدایی از انسان است.

وی با اشاره به اینکه جریان‌هایی در دنیا به نام احترام و با حمایت اتاق‌های امنیتی غرب، دست به ایجاد آسیب‌های عمیق در مناطق اسلامی زده‌اند، گفت: حتی در مناظرات انتخابات آمریکا، به‌طور رسمی اعلام شد که گروه‌های افراطی مانند داعش، محصول دموکراسی غرب هستند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رستمی اضافه کرد: این اقدامات، چه در حفاظت از اسرائیل و چه در تضعیف کشور‌های منطقه، به‌روشنی نمایانگر تعرض به کرامت انسانی است و نشان می‌دهد که نیازمند بازخوانی تعاریف و مفاهیم حقوق‌بشری غرب هستیم.

وی افزود: این رفتار‌ها در دوران اخیر حتی در میان پناهندگان اوکراینی نیز به چشم می‌خورد؛ در اروپا اعلام شد که پناهندگان اروپایی باید نسبت به سایرین اولویت داشته باشند. چنین‌تصمیماتی نشان‌دهنده ترجیح‌های نژادی است که در سایه حقوق بشر نادیده گرفته شده و پرسشی جدی را در مورد اصول انسانی در سیاست‌گذاری غربی ایجاد می‌کند.

او با اشاره به جنایات اخیر در فلسطین و شهادت هزاران زن و کودک در غزه، اظهار کرد: در حالی که غرب خود را پیشرو در دفاع از حقوق بشر می‌داند، در مقابل کشته‌شدن هزاران انسان مظلوم، واکنش حمایتی تسلیحاتی، دیپلماتیک و رسانه‌ای از اسرائیل را افزایش داده است. این رفتار نشان می‌دهد که باید به بازخوانی ارزش‌های انسانی در دانشگاه‌ها و پژوهش‌های علوم انسانی بپردازیم و به مفاهیم جدیدی از حقوق بشر و کرامت انسانی دست یابیم.

رستمی به بحران‌های اجتماعی در جوامع غربی نیز اشاره کرد و گفت: امروز خانواده، به عنوان یکی از نهاد‌های اصلی اجتماعی، دچار بحران‌های جدی است. بیش از نیمی از کودکان در اروپا پیش از هجده‌سالگی، طلاق والدین را تجربه می‌کنند و مفاهیم خانوادگی مانند پدربزرگ، مادربزرگ و دیگر بستگان نزدیک کم‌کم در این جوامع رنگ می‌بازند. 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: همچنین ازدواج به اشکال غیرمتعارف مانند ازدواج با خود یا با حیوانات رواج یافته و ارزش خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی زیر سؤال رفته است.

وی در ادامه، با اشاره به شیءانگاری زنان در جوامع مدرن گفت: در جوامع مدرن، زن به عنوان ابزاری برای لذت و مصرف در فرهنگ تبلیغاتی دیده می‌شود. در پژوهش‌ها نشان داده شده که زنان به خاطر این نوع نگاه، از خود و خانواده خود رضایت ندارند و اغلب احساس نارضایتی می‌کنند. حتی در برخی کشورها، پدیده‌هایی مانند مرگ بدون درد (اتانازی) نیز مطرح شده و زنانی به دلیل مقایسه ظاهر خود با تصاویر رسانه‌ای، به درخواست مرگ می‌پردازند.

رستمی در پایان، با تأکید بر اهمیت حجاب به عنوان یک عامل حفاظتی برای زنان گفت: حجاب در اسلام، نه یک محدودیت، بلکه یک ارزش است که از کرامت و شخصیت زن محافظت می‌کند. حجاب به زنان اجازه می‌دهد بدون تأکید بر ویژگی‌های جسمی، در جامعه حاضر شوند و نقش اجتماعی خود را به عنوان فردی مستقل ایفا کنند.

برچسب ها: دانشگاه زنان غرب
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.