علیرضا کاشی در گفتوگو با شهرآرانیوز در خصوص قطعی برق مراکز، اظهار کرد: شهر مشهد به ۱۲ بلوک تقسیم شده که بر همین اساس برنامه زمانبندی تنظیم شده و اعمال مدیریت بار میشود. در هر منطقهای که برق قطع میشود، حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار مشترک وجود دارد و اگر در آن مناطق، مدرسه وجود داشته باشد، امکان تفکیک وجود ندارد؛ لذا باید پیشبینیهای لازم را داشته باشند.
وی افزود: فقط مراکز درمانی، بیمارستانها و مراکز حساس قطع برق نخواهند داشت.
مسئول روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق مشهد ادامه داد: اطلاعرسانی در لینک ارسالی برای شهروندان دقیق است و برای تمامی مشترکین خانگی و تجاری که قبض را دریافت میکنند، پیامک ارسال میشود و در روزهای اول، مردم همه نگران هستند و پیک بار قابلتوجهی وجود دارد که پشتیبانیهای مربوط به آیتی انجام میشود. در سامانه مشترکین، ساعت و تاریخ قطع برق را مشاهده میکنند که یعنی در نوبت خاموشی هستند و اگر تاریخ و ساعت وجود ندارد، در نوبت قطعی برق نیستند. ناگفته نماند که در هفته، دومرتبه برق هر مشترک قطع میشود.
گفتنی است عبدالوحید مهدوینیا پیشتر در نشست خبری قطعی برق به منظور جلوگیری از مازوتسوزی که یکشنبهشب (۲۰ آبان) در محل شرکت برق استان خراسان رضوی برگزار شد، اعلام کرد که با توجه به اینکه انرژی برق یکی از زیرساختهای مهم بوده به طوری که زندگی مردم و توسعهای کشور به آن گره خورده است و از طرفی به دلیل محدودیت تأمین برق در نیروگاهها، بایستی میزان مصارف خانگی و تجاری کاهش یابد، طی دستورات کشوری، قطعی برق را در مصارف خانگی و تجاری از فردا خواهیم داشت.
به گفته وی، طی چند روز گذشته، با توجه به اینکه پراکندگی مشترکین در سطح شهر وجود دارد، جمعآوری اطلاعات مربوط به قبضها جهت قطع فیدرها در ساعات مشخص انجام شد. قطعی برق بخشهای خانگی، تجاری و اداری در مشهد از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر در دو گروه و نوبت برای هر اشتراک و هر چهار روز به میزان ۲ ساعت خواهد بود.
مهدوینیا در ادامه اظهار کرده بود که اطلاعات مربوط به فیدرهای مختلف شناسایی شده که هر مشترک با اعلام و ثبت شناسه قبض خود، میتواند میزان مدت خاموشی برق را متوجه شود. از روز جاری، برای تمامی مشترکین تجاری، خانگی و اداری که مشمول قطع برق خواهند شد، پیامک قطعی برق در نوبت ارسال است و همچنین در این پیامک، لینک http://www.Meedc.ir پیوست شده که افراد میتوانند با مراجعه به این سامانه و ورود شناسه قبض خود، قطعی برقشان را متوجه شوند.
وی اعلام کرده بود که آسانسورها از اهمیت خاصی برخوردارند که بایستی مدیران مجموعهها به طور دقیق از زمان قطعی برق مجموعه اطلاع داشته باشند. در نتیجه اطلاعات مشترکین حدود ۳۶ هزار مجموعه شناسایی و پیامک برای آنها ارسال شده است. همچنین اطلاعات مربوط به نانواییها دریافت شده و ساعات خاموشی نیز به آنها اعلام شده است تا کسبوکارشان دچار چالش نشود و در تلاشیم تا با ایجاد سازوکاری مناسب، کمترین تبعات را داشته باشیم.
مهدوینیا خاطرنشان کرد: قطعی برق چراغهای راهنمایی و رانندگی به پلیس راهور اعلام شده است و معاونت ترافیک شهری نیز اقدامات لازم را در دست اجرا قرار داده و همچنین تعبیه انرژی خورشیدی برای چراغهای راهنمایی و رانندگی نیز از اقداماتی است که در دستورکار قرار گرفته است. به رستورانها پیام ارسال شده و تلاش بر قطعی برق مجتمعهایی که در یک محل تجمع یافتهاند در بازه زمانی اول صبح شده است.
وی اضافه کرد: یکی از استانداردهایی که باید در آسانسور رعایت شود، سیستم بلکاوت است تا در زمان قطعی برق در اولین طبقه در آن باز شده که در بسیاری از آسانسورها این سیستم وجود ندارد. مشترکین حساس از قبل سطحبندی شده و ما ملزم به تأمین برق آنان هستیم. بیمارستانها دارای ژنراتور اضطراری هستند و در مکانهای خاص هیچ مشکلی بهوجود نمیآید و قطعی برق دارای طبقهبندی پدافندی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد تصریح کرد: خانههایی که بالای الگو مصرف هستند یا باید ذخیرهساز انرژی داشته باشند یا مصرف را کاهش دهند؛ در غیر این صورت، برق آنان قطع خواهد شد. از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک خانگی در تابستان، حدود ۱۰ هزار نفر بیش از چهاربرابر الگو مصرف کردند.
مهدوینیا گفت: بحث ناترازی برق در تابستان وجود داشت؛ زیرا میزان مصرف و تولید همخوانی نداشت و در زمستان ناترازی نداریم، اما در بحث سوخت نیروگاه با مشکل مواجه شدهایم. در نیروگاهها اکنون محدودیت تأمین برق وجود دارد و اگر محدودیت تأمین گاز برطرف شود، تأمین برق با مشکل روبهرو نخواهد شد. بلوکها اکنون زمان دوساعته دارند و هر ۴ روز یکبار، نوبت قطعی برق به مشترک میرسد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد تصریح کرد: بخشی از نیروگاهها مازوتسوزی داشتند و اکنون اعلام شده مازوتسوزی صورت نگیرد. به نظر بنده جبرانکننده ناترازی برق، توجه به انرژی تجدیدپذیر از جمله خورشیدی است. در حال حاضر ظرفیت ۱۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی و حدود ۶۰۰ نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس در مشهد وجود دارد و باید فراوانی آن زیاد شود تا بحث ناترازی جبران شود.
مهدوینیا عنوان کرد: سه درگاه برای اطلاعرسانی پیشبینی شده که از طریق سایت توزیع برق مشهد در دسترس است. پیامکی حاوی لینک سایت به مشتریان ارسال خواهد شد. شهروندان میتوانند در سایت توزیع نیرو مشهد و اپلیکیشن «برق من» بخش خاموشی برنامهریزی را مشاهده کنند. پس از ورود به سایت، با ورود تلفن همراه متصل به قبض، امکان نمایش اشتراک فرد وجود دارد و اگر تلفنی متصل به قبض نباشد، با شناسه قبض مدنظر میتوان به سامانه وارد شد و خاموشی مدنظر را رصد کرد.
وی بیان کرد: شماره اشتراک مراکزی مانند دانشگاهها اعلام میشود و در سایت این مراکز، خاموشی اعلام خواهد شد. هیچ ارگانی بدون کنتور نیست و هر اشتراکی که کنتور نداشته باشد، غیرمجاز محسوب میشود. تمام اشتراکات یک مالک دارد و مکلف به پرداخت صورتحساب هستند و برای همه ارگانها پیامک ارسال شده و مراکز نظامی، سطحبندی شدهاند. نهایتاً امشب تا فردا برای تمامی مشترکین لینک ارسال خواهد شد. تمام دستگاههایی که به نوعی خدمات ارائه میدهند، موظف هستند ضریبی از برق موردمصرف را به عنوان برق پشتیبان داشته باشد.
مهدوینیا بیان کرد: هرچه به سمت زمستان میرویم، محدودیت سوخت نیروگاهها بیشتر میشود و پیشبینی میکنیم تا نیمه اسفندماه قطعی وجود داشته باشد. ما در کشور، رتبه دوم گاز هستیم، اما در مصرف، رتبه یک را داریم و بالاتر از نرمال، مصرف میکنیم. واقعیت این است اگر گازی استحصال میشود، در بخش خانگی، صنعت و تولید مصرف میشود. سالیان سال نیروگاهها مازوت میسوزاندند، اما اکنون گفتند ضرر سوخت مازوت بیشتر از تولید برق است و دولت در واقع خود را در چالش قرار داده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: علت اصلی که دچار چالش شدیم این است که دولت تکلیف کرده زیان مازوت زیاد است و اجازه تولید به نیروگاه با مازوتسوزی را نمیدهد. نیروگاههای مبتنی بر سوخت فسیلی همگی سوخت مایع مصرف میکند. در تولید برق مشهد هیچ درخواستکننده رمز ارزی نداریم، در زمینه رمز ارز، قرارداد همکاری با نیروی انتظامی داریم و هر جا که نیاز باشد، رمز ارز کشف میکنیم و به مراکز قضایی ارائه میدهیم. در ماه گذشته، ۹۰۰ مشترک برق غیرمجاز را شناسایی کردیم.