صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هنر نقطه کوبی؛ ناشناخته، اما شگفت انگیز | نگاهی به نمایشگاه تخصصی «دات ماندالا» در مشهد

  • کد خبر: ۳۰۰۲۶۴
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
نخستین نمایشگاه تخصصی «دات ماندالا» در مشهد برگزار شد.

ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ این روزها و در هفته‌های سوم و چهارم آبان ماه ۱۴۰۳، نخستین نمایشگاه تخصصی «دات ماندالا» در نگارخانه مانیا مشهد در حال برگزاری است. آثار هنری این نمایشگاه با طراحی و نقطه کاری بر روی اشیای مختلف از هندوستان فاصله گرفته و ایرانیزه شده و با استفاده از برخی ابزار و تکنیک‌های خاص یک طرح با روش نقطه گذاری رنگ آمیزی شده است. در این نمایشگاه بیش از دویست اثر توسط مریم پورعلیرضا منظری.

نفیسه قصاب، سعیده توکلیان و بهجت طاهری ارائه شده که شامل دیوار کوب‌های سفالی و صنایع دستی کاربردی مختلف است. در این گزارش به سراغ دو تن از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه رفتیم و درباره آثار و سبک کارشان گفت وگویی با آن‌ها داشته ایم که در ادامه می‌خوانید.

هنر «داتینگ» نیاز به حمایت و شناخته شدن دارد

مریم پورعلیرضا منظری، استاد رشته هنری «داتینگ»، با اشاره به اینکه این نمایشگاه دربرگیرنده آثار هنری او و سه نفر از هنرجویانش است که به سبک «دات ماندالا» کار شده، گفت: این آثار به دو صورت تابلو و صنایع دستی ارائه شده است. تابلو‌ها از جنس چوب و دیوارکوب‌های سفالی و صنایع دستی هم شامل سرامیک روی چوب و برخی از آن‌ها بسیار کاربردی بوده که شامل جا کلیدی، گلدان و اشیای مختلف است. وی هنر «داتینگ» یا «نقطه کوبی» را هنری معرفی کرد که همه مراحل آن با نقطه اجرا می‌شود.

وی افزود: این سبک کار، ابزار‌های خاص خود را دارد و با رنگ مخصوص که اکریلیک است، کار می‌شود و در آن هر طرحی را که می‌خواهیم، از طرح‌های سنتی تا فانتزی، با نقطه گذاری اجرا می‌کنیم. «ماندالا» یک نقش خاص سنتی است که چه هنر «داتینگ» و چه طرح «ماندالا» پیشینه آن به کشور هندوستان برمی گردد و در ایران کمتر کار شده است. سعی ما بر این بود تا این هنر را به مخاطبانمان بیشتر معرفی کنیم.

این هنرمند یادآور شد: سبک هنر «ماندالا» به گونه‌ای است که از دایره‌های متحد المرکز تشکیل شده و با تقسیم بندی‌های خاص خود طرح ماندالا رسم و بر روی آن نقطه گذاری می‌شود. این هنر به دلیل اینکه کمی جنبه سنتی دارد و نسل جدید ما گرایش بیشتری به کار‌های فانتزی دارند، یک سری از کار‌ها را به صورت تلفیقی اجرا کرده ایم تا شکل سنتی آن کمی شکسته شود. برخی هنرمندان نیز آن را با خطاطی و نقاشی همراه کرده اند.

وی با اشاره به اینکه این هنر بسیار کم هزینه است، عنوان کرد: اگر هنرجویان بدانند که چنین هنری وجود دارد، به آن علاقه‌مند خواهند شد و مشتاقانه دنبال خواهند کرد. همه مخاطبان با دیدن این آثار شگفت زده می‌شوند، فقط باید مورد حمایت و توجه قرار گیرد.
پورعلیرضا منظری افزود: سازمان‌های مختلف باید به هنر و هنرمند کمک کنند و این رشته نیاز به معرفی دارد. متأسفانه هیچ نهادی از ما حمایت نکرد و همیشه وقتی پای این موضوع به میان می‌آید، جنبه مادی آن را در نظر می‌گیرند. ما نیاز به تبلیغات داریم و امیدوارم این نمایشگاه باعث شود هنر ما بیشتر شناخته شود.

دمیدن روح هنر به اشیای بی جان

نفیسه قصاب، از دیگر هنرمندان حاضر در این رویداد نیز با بیان اینکه این نمایشگاه برای اولین بار در مشهد برگزار شده است، گفت: هنر «دات ماندالا» که آن را با نقطه کوبی نیز می‌شناسند، بر روی سفال، چوب و... قابل اجراست. ما این هنر را بر روی سفال‌های خام اجرا کرده و شروع به رنگ زدن و نقطه گذاری یک شیء مرده و بی جان می‌کنیم. این کار حس و حال خوبی دارد؛ زیرا به آن وسیله روح می‌دهیم. به دلیل اینکه با عشق، این هنر را انجام می‌دهیم، هرکس می‌بیند، از آن استقبال می‌کند.

وی افزود: من علاقه زیادی به نقاشی و گرافیک دارم، اما در فضای مجازی با این هنر آشنا شدم. وقتی ظروف و نقش‌های روی آن را دیدم، بسیار علاقه‌مند شدم این هنر را بیاموزم و ادامه دهم. این هنر بسیار ناشناخته است و زمانی که نمایشگاه ما افتتاح شد، بسیاری از مردم از این هنر از ما می‌پرسیدند.

قصاب با اشاره به اینکه بازار کار این هنر هنوز رونق چندانی ندارد، عنوان کرد: مردم نسبت به خرید آثار هنری اقبال زیادی نشان نمی‌دهند؛ اما با وجود این، استقبال خوبی از نمایشگاه ما به عمل آمد. ما حدود شش ماه به دنبال مکانی برای برگزاری این نمایشگاه بودیم. به نظر من اگر حمایت صورت بگیرد، آینده خوبی در انتظار این هنر است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.