صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور در واکنش به خشونت علیه کادر درمان: مدارای اجتماعی کاهش و آستانه تحریک‌پذیری افزایش یافته است

  • کد خبر: ۳۰۱۲۳۴
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۵
دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور گفت: در کشور ما در چند سال اخیر، خشونت نسبت به کادر درمان رو به افزایش بوده و سؤال اساسی ما این است که چرا در کشوری با این پیشینه قوی فرهنگی، خشونت باید در حال گسترش باشد؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر محمدرضا جباری امروز (۳۰ آبان‌ ۱۴۰۳) در حاشیه مراسم افتتاحیه دومین کنگره کشوری پزشکی شخص‌محور و رویکرد‌های نوین که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خشونت علیه کادر درمان یک بحث مختص به کشور ما نیست و در تمام دنیا آمار رو به افزایش داریم که در برخی موارد ۴۰ درصد را ذکر می‌کنند.

وی افزود: این خشونت یک الگو و توزیع جغرافیایی در تمام دنیا دارد که متاثر از شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن کشور است. در کشور ما نیز در چند سال اخیر خشونت نسبت به کادر درمان رو به افزایش بوده و سؤال اساسی ما این است که چرا در کشوری با این پیشینه قوی فرهنگی، خشونت باید در حال گسترش باشد؟

عضو هیئت‌مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد ادامه داد: خشونت صرفاً بحث خشونت منجر به قتل نیست و ابعاد پیچیده‌ای دارد که از خشونت‌های رفتاری و کلامی شروع می‌شود و به برخورد‌های فیزیکی و متأسفانه گاهی قتل می‌رسد. این آمار رو به تزاید است و نقطه تلخ آن قتل اخیر دکتر داوودی در یاسوج بود.

جباری با بیان اینکه خشونت پیچیده و متأثر از عوامل مختلفی است، عنوان کرد: خشونت در کشور ما معطوف به بحث‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده و آموزش‌‎هایی که نداریم نیز بر آن تأثیر می‌گذارد. مدارای اجتماعی در کشور ما کاهش پیدا کرده و آستانه تحریک‌پذیری بالا رفته است؛ بنابراین اگر می‌خواهیم خشونت را به طور ویژه در جامعه پزشکی حل کنیم، باید ریشه‌ای‌تر و عمیق‌تر به موضوع نگاه کنیم.

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور اضافه کرد: در کوتاه‌‎مدت باید به‌فوریت و باجدیت اقدامات امنیتی و نظارتی را در مراکز درمانی تقویت کنیم. همچنین نیاز به حمایت قضایی داریم؛ البته قوانین فعلی هم می‌تواند پاسخگو باشد فقط باید جدی‌تر به آن نگاه شود. در برنامه‌های درازمدت و حتی میان‌مدت نیاز داریم که عمیق‌تر به موضوع نگاه کنیم.

وی با اشاره به اینکه خشونت نشان می‌دهد شکاف عمیق رفتاری و فرهنگی در جامعه ایجاد شده است، تصریح کرد: باید با دید وسیع‌تری به موضوع نگاه کنیم و به مسائلی که بر این امر اثر دارد، توجه ویژه‌ای داشته باشیم. فقر عامل مهمی بوده و آموزش بسیار تأثیرگذار است. ما باید مهارت‌های زندگی، مدیریت خشم و آموزش‌های دیگر را از بطن خانواده شروع کنیم. نیاز است آگاهی‌های جامعه را ارتقا دهیم تا جامعه ما نسبت به خشونت آگاه باشد. ناترازی‌های اقتصادی و اجتماعی هم داریم که باید حل شود. در جامعه‌ای که عدالت و امنیت احساس شود، خشونت کاهش پیدا خواهد کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.