به گزارش شهرآرانیوز، عبدالرضا جوان جعفری با اعلام این خبر افزود: دانشگاه فردوسی مشهد در سالهای نه چندان دور، رتبه اول جذب دانشجویان بین الملل را داشت و از این رو در تعاملات بینالمللی و دیپلماسی علمی کشور نقش داشت و این موضوع باعث افتخار استان و شهر مشهد بود.
وی ادامه داد: بسیار امیدواریم که بتوانیم به روزهای اوج خود دوباره برگردیم و جایگاه از دست رفته خود را باز یابیم و این در حالی است که در گذشته بیش از ۲ هزار دانشجوی بین الملل در این دانشگاه مشغول به تحصیل بودند و اکنون این تعداد به حدود هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: بر این اساس و در رقابت سالم علمی و منطقی با سایر دانشگاهها، تلاش خواهیم کرد تا دوباره بتوانیم اوج بگیریم و از این رو ارتباطات با دانشگاههای کشورهای همسایه و حوزه زبان فارسی بسیار مهم است و باید به شکل فعالی این ارتباط برنامه ریزی و برقرار شود.
وی همچنین در پاسخ به موضوع چالش شهریه پرداختی از سوی دانشجویان بین الملل نیز، گفت: تردیدی وجود ندارد که شهریه دانشجویان بین الملل، یکی از منابع تأمین مالی در تمام نظامهای دانشگاهی و آکادمیک دنیا است، اما هدف اصلی جذب دانشجو و برقراری تعاملات علمی و فرهنگی و همچنین برقراری مناسبات میان کشورهای همسایهها، نباید موضوع شهریه دانشجویان بین الملل، به گونهای تعریف شود که به عنوان مانعی برای حضور این دانشجویان تلقی شود و این دانشگاه از حضور دانشجویان خارجی، خالی شود.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: در شرایط رقابتی که میان دانشگاهها وجود دارد، تعدیل و یا تناسب هزینهها باید به درستی سنجیده و برنامه ریزی شود که این دانشجویان بتوانند در دانشگاه بزرگ فردوسی مشهد حضور داشته باشند، زیرا حضور دانشجویان بین الملل میتواند برای نظام جمهوری اسلامی ایران یک ذخیره مناسب در زمینه برقراری دیپلماسی علمی، فرهنگی و در نهایت سیاسی را به دست آورد تا به دنبال آن تعاملات اقتصادی، تجاری و بینالمللی نیز به دست آید.
بیش از ۱۳۰ هزار دانشجو در طول فعالیت ۷۵ ساله دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی شرق کشور علوم آکادمیک و دانشگاهی را فرا گرفتند. این دانشگاه، دارای ۶۳ گروه آموزشی با ۴۳۵ رشته و مقطع تحصیلی است که ۷۸۰ عضو هیات علمی در حال آموزش علمی هستند.
منبع: ایرنا