به گزارش شهرآرانیوز، چهلوهفتمین دوره مسابقات جودو قهرمانی بزرگسالان کشور چند روز پیش به پایان رسید، درحالیکه تیم اعزامی خراسانرضوی نتوانست در این آوردگاه دستاوردی درخور داشته باشد. جودو خراسانرضوی که از دیرباز در کشور یکی از قطبهای این رشته ورزشی به حساب میآید، غافلگیرانه در این دوره به یک برنز مشترک خشکوخالی بسنده کرد تا جودودوستان خراسانی از این اتفاق بهتزده شوند. پیش از این، هر سال دستکم یکیدو تیم از مشهد به لیگبرتر جودو میرفتند و با نیروهای بومی قهرمانی به دست میآوردند، اما حالا در رقابتهای قهرمانی بزرگسالان کشور که سطحی بهمراتب پایینتر از لیگبرتر دارد، چنین ناکام میماند. اما بهواقع علت این ناکامی چه بود؟
تیم جودو خراسانرضوی درحالی به این دوره از رقابتها رفت که پیش از اعزام ترکیبی پرستاره داشت؛ نفراتی، چون امید تیزتک، امیرحسین روحانی، الیاس پرهیزگار، علیرضا نیکسرشت، حسین بخشی، حسین یاقوتی و... که هرکدام شانس یک طلای ناب برای جودو خراسانرضوی به حساب میآمدند. با وجود این، غیبت برخی از این بازیکنان در ترکیب تیم، شائبههایی را با خود به همراه داشت. محمدصابر گرایلی، رئیس هیئتجودو خراسانرضوی، در اینباره به شهرآراورزشی گفت: متأسفانه در آستانه این رقابتها سهچهار بازیکن شانس طلای ما مصدوم شدند. حسین بخشی، مجید مختارزاده، حسین یاقوتی و علیرضا نیکسرشت نفراتی بودند که ما روی طلای آنها حساب باز کرده بودیم، اما هرکدام بهنوعی مصدوم شدند.
حسن دوشنگی، دبیر هیئت، هم به این موضوع اشاره و اظهار کرد: ما حتی بلیت علیرضا نیکسرشت را هم گرفته بودیم، اما شب اعزام از ناحیه زانو آسیب دید. نیکسرشت طلای صددرصد تیم ما بود.
مهدی وحدتی، سرمربی تیم جودو خراسانرضوی، هم با ابراز حسرت از این اتفاق، اذعان کرد: دیگراستانها با همه توانشان به این مسابقات آمده بودند، اما ما متأسفانه چهار ورزشکار شانسمدالمان را بهدلیل مصدومیت در اختیار نداشتیم.
یکی دیگر از دلایل ناکامی خراسانرضوی در این مسابقات را ناداوری میدانند. اعضای کاروان اعزامی تیم جودو استان به رقابتهای قهرمانی کشور میگویند اگر ناداوری نبود، دستکم در سه وزن باید مدال میگرفتند. وحدتی، سرمربی تیم، این مسئله را اولین علت این ناکامی میداند. او در اینباره گفت: متأسفانه ناداوری یا بهتر بگویم داوری ضعیف علت اول و اصلی این ناکامی است. امید تیزتک، امیرحسین روحانی و الیاس پرهیزگار نفرات شناختهشده تیم ما بودند که باید مدال میگرفتند.
حسن دوشنگی، دبیر هیئتجودو که برای همراهی تیم به اهواز سفر کرده بود، با توضیح بیشتر این مسئله اظهار کرد: در مبارزه امیرحسین روحانی، چون حریفش از تیم میزبان بود، ناداوری صورت گرفت. روحانی فنی را زد که دستکم یک وازاری داشت، اما داوران بهراحتی از کنار آن گذشتند. پرهیزگار هم با مورد مشابهی از ناداوری مقابل میزبان روبهرو شد و امید تیزتک را هم سهاخطاره کردند تا بهراحتی از مدال بازبماند.
محمدصابر گرایلی، رئیس هیئتجودو خراسانرضوی، معتقد است جوانگرایی این تاوان را هم دارد. او با تأکید بر همه مشکلات تیم در اهواز، از مصدومیت بازیکنان اصلی گرفته تا ناداوری، باز به موضوع جوانگرایی اشاره کرد و گفت: مجبور شدیم جوانهایمان را به این مسابقات بفرستیم و طبیعی است که این نتایج را هم باید بپذیریم.
وحدتی، سرمربی تیم، بیان کرد: مصدومیتها باعث شد تا از تیمی جوان با یکیدو بازیکن باتجربه استفاده کنیم و معتقدم این جوانگرایی برای آینده جودو خوب است. اگرچه ناملایمات، قرعههای بد و میزبانی ضعیف، همه و همه موجب شد تیم خراسانرضوی امسال نتیجه نگیرد.
دوشنگی، دبیر هیئت، تصریح کرد: اگر با این ترکیب جوان نمیرفتیم و بازیکنانمان مصدوم نبودند، نتیجه میگرفتیم. بههرحال خراسانرضوی پارسال یک طلا، یک نقره و دو برنز به دست آورده است.
با وجود همه حرفوحدیثها، تیم خراسانرضوی از آوردگاه اهواز یک مدال برنز به دست آورد. امیرحسین روحانی که شانس اصلی طلا برای تیم استان در این مسابقات بود، در وزن ۶۶ کیلوگرم با علی تقیزاده از کرمان به مدال برنز مشترک رسید. در این مسابقات در وزن ۶۰-کیلوگرم عباس رحیمی، ۶۶-کیلوگرم امیرحسین روحانی، ۷۳-کیلوگرم سعید سعیدیجم، ۸۱-کیلوگرم امیرحسین صبوحی، ۸۱+کیلوگرم الیاس پرهیزگار، ۹۰-کیلوگرم امید تیزتک، ۱۰۰-کیلوگرم بهزاد اعتمادی و ۱۰۰+کیلوگرم احمد یزدانپناه و مرتضی علیزاده برای تیم خراسانرضوی به روی تاتامی رفتند. سرمربیگری این تیم را مهدی وحدتی و سرپرستی آن را امیرمحمد قنبری بر عهده داشت.