به گزارش شهرآرانیوز، بشار اسد سومین فرزند حافظ اسد در ۱۱ سپتامبر سال ۱۹۵۶ در سوریه به دنیا آمد. وی در رشته چشمپزشکی در دمشق و لندن تحصیل کرد. حافظ اسد از سالها پیش از مرگ خود، پسر بزرگش، باسل اسد را برای جانشینی خویش تعلیم داده بود، اما یک سانحه رانندگی مشکوک در سال ۱۹۹۴ جان او را گرفت و پسر دوم خاندان اسد، بشار اسد که تا آن زمان علاقه چندانی به سیاست نشان نمیداد و در لندن در حال تحصیلات پزشکی با تخصص چشمپزشکی بود، به صحنه سیاست کشانده شد.
در سال ۲۰۰۰ بشار اسد به عنوان تنها کاندیدای ریاست جمهوری سوریه به جانشینی پدرش حافظ اسد انتخاب شد. وی در این انتخابات ۹۷ درصد آرا را به دست آورد. بشار اسد در سال ۲۰۰۷ هفت سال دیگر برای ریاست جمهوری سوریه انتخاب شد. وی در آن سال در همه پرسی، ۱۱ میلیون رای مثبت آورد و فقط حدود ۲۰ هزار نفر با ادامه ریاست جمهوری وی مخالفت کردند.
در سال ۲۰۱۱ با بالا گرفتن اعتراضات مردمی در جهان عرب، تظاهراتی نیز در شهرهای مختلف سوریه نظیر حماه، جبله، دمشق، لاذقیه، درعا و حمص به وقوع پیوست که با سرکوب ارتش سوریه مواجه شد. تظاهراتی پراکندهای در شهرهای دیگر سوریه نیز به وقوع پیوست که در سه شهر حمص، درعا و حماه شدیدتر بود. بشار اسد در ابتدا در مورد این اعتراضات در رسانههای سوریه نظری نمیداد، اما پس از اینکه سرکوبها توسط ارتش بالا گرفت و همچنین در برخی شهرها به خصوص در شهر حمص قیام مسلحانه توسط ارتش آزاد سوریه علیه حکومت وی رخ داد، به مصاحبه با رسانههای دولتی سوریه پرداخت و علت این اعتراضات در سوریه را اسرائیل دانست. او اعلام کرد که بااقتدار دربرابر این توطئهها میایستد. اتحادیه عرب پس از خیزش سوریه ۲۰۱۲-۲۰۱۱ و کشتهشدن هزاران معترض سوری توسط حکومت بشار اسد، عضویت سوریه در اتحادیه عرب را به حالت تعلیق درآورد.
در ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳، بشار اسد برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری سوریه (۲۰۱۴) ثبتنام کرد و در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ صلاحیت وی و دو نفر دیگر، ماهر حجار و حسن النوری، تأیید شد. بشار اسد نهایتاً با کسب ۸۸٫۷ درصد آرا مجدداً برای سومین دوره هفتساله رئیسجمهور سوریه شد.
در آذر ۱۴۰۳، دولت بشار اسد سقوط کرد و سوریه به دست هیئت مخالفان با نام تحریرالشام افتاد.
اسما اسد در ۱۱ اوت ۱۹۷۵ در اکتون، شهری در غرب لندن انگلستان در خانوادهای سوری-بریتانیایی به دنیا آمد.
اسما اسد، همسر بشار اسد، بزرگشده لندن بوده و تحصیلات خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه کمبریج ادامه داده است. او پس از فارغالتحصیلی، مشغول به کار به عنوان تحلیلگر مالی در بانک سرمایهگذاری آمریکایی «جِیپی مورگان» شد، اما در نهایت تصمیم گرفت به سوریه بازگردد. اسما اسد به زبانهای فرانسوی، اسپانیایی، عربی و انگلیسی مسلط است.
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، سال ۲۰۰۰ با همسرش ازدواج کرد. این زوج ابتدا زیاد شناختهشده نبودند، اما بعد از مرگ حافظ اسد و با بهقدرترسیدن بشار، آنها به یکی از چهرههای برجسته سیاسی و نظامی در سوریه تبدیل شدند و اسما، نمادی از تغییرات جدید و مدرن در سوریه، در تلاش بود تا کشورش را به سمت پیشرفت و مدرنسازی هدایت کند.
اسما اسد و بشار اسد دارای سه فرزند، ۱ دختر و ۲ پسر هستند.
اسما اسد، همسر بشار اسد و بانوی اول سوریه، حدود پنج سال پس از اعلام بهبودی کامل از سرطان سینه، به سرطان خون مبتلا شده است.
منبع: تابناک، نمناک