صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تراشه کوانتومی جدید گوگل فرضیه جهان چندگانه را تقویت کرد

  • کد خبر: ۳۰۵۰۶۰
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۳
بخش محاسبات کوانتومی گوگل از تراشه جدیدی با نام ویلو (Willow) رونمایی کرده است که به قول این غول حوزه فناوری بی‌نهایت سریع‌تر و بهتر از ابررایانه‌های موجود عمل می‌کند.

شهرآرانیوز؛ تراشه «ویلو» (Willow) دو مشکل عمده کامپیوتر‌های کوانتومی را که امروزه بشر درگیر آن است حل می‌کند. اول اینکه گوگل ادعا می‌کند که Willow می‌تواند خطا‌های محاسبات کوانتومی را «به صورت تصاعدی» کاهش دهد. کامپیوتر‌های کوانتومی درمقایسه با ابرکامپیوتر‌های کلاسیک بیشتر مستعد خطا هستند، زیرا در حالت‌های شکننده وجود دارند. محققان بر این باورند که رایانه‌های کوانتومی برای قدرتمندترشدن به کیوبیت‌های بیشتری نیاز دارند، اما کیوبیت‌های بیشتر به معنای خطا‌های بیشتر نیز هست. رفع این مشکل از دیرباز یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بخش محاسبات کوانتومی بوده است و اکنون به نظر می‌رسد گوگل این مشکل را حل کرده باشد.

هارتموت نون، سرپرست هوش مصنوعی گوگل کوانتومی، می‌نویسد: «هرچه کیوبیت‌های بیشتری در Willow استفاده کنیم، خطا‌ها را کاهش می‌دهیم و سیستم کوانتومی‌تر می‌شود. ما آرایه‌های بزرگ‌تری از کیوبیت‌های فیزیکی را آزمایش کردیم، از شبکه‌ای از کیوبیت‌های رمزگذاری‌شده ۳×۳، به شبکه‌ای ۵×۵، به شبکه‌ای ۷×۷ و هر بار با استفاده از آخرین پیشرفت‌هایمان در تصحیح خطای کوانتومی، توانستیم نرخ خطا‌ها را کاهش دهیم.»

گوگل در دهه گذشته روی تراشه‌های کوانتومی کار کرده است. اکنون جدیدترین تراشه آن‌ها با نام Willow به قدری سریع است که می‌تواند یک محاسبات را در کمتر از پنج دقیقه کامل کند که انجام چنین محاسباتی برای ابرکامپیوتر‌های پیشروی امروزی مانند ابرکامپیوتر Frontier که در تنسی قرار دارد، ۱۰ سپتیلیون سال یا ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ سال طول می‌کشد تا به انجام برسد؛ که این عدد از نظر فنی قدیمی‌تر از خودِ جهان محسوب می‌شود!

با استناد به پیش‌بینی دیوید دویچ که در کتاب «ساختار واقعیت» در سال ۱۹۹۷ به تفصیل شرح داده شده، می‌توان گفت نوآوری جدید گوگل به این مفهوم اعتبار می‌دهد که محاسبات کوانتومی در بسیاری از جهان‌های موازی اتفاق می‌افتد و مطابق با این نظریه است که ما در یک «چندجهانی» یا جهان چندگانه زندگی می‌کنیم.

در سال ۲۰۱۹، گوگل یک سری از محاسبات کوانتومی را در ۲۰۰ ثانیه انجام داد که سریع‌ترین ابررایانه آن زمان ۱۰ هزار سال زمان برای انجام آن نیاز داشت. اما IBM این ادعا‌ها را رد کرد و استدلال کرد که یک ابرکامپیوتر کلاسیک می‌تواند همان محاسبه را با تمرکز بیشتر در ۲.۵ روز انجام دهد و استدلال کرد که «برتری کوانتومی» هنوز به دست نیامده است.

در حالی که کامپیوتر‌های کوانتومی هنوز در مراحل اولیه خود هستند، برخی از محققان قبلاً نشان داده‌اند که چگونه چنین ماشین‌هایی می‌توانند زندگی ما را در آینده تغییر دهند یا به طور بالقوه آن را بهتر کنند. محققان چینی شروع به شکستن کد‌های رمزنگاری‌شده فوق‌سری با درجه نظامی با یک کامپیوتر کوانتومی کرده‌اند و تا حدی این نظریه را تأیید می‌کنند که رایانه‌های کوانتومی می‌توانند در نهایت روش‌های رمزگذاری امروزی را به کلی منسوخ کنند.

اما کامپیوتر‌های کوانتومی همچنین می‌توانند به ما در درک بهتر جهان کمک کرده و می‌توانند مشکلات محاسباتی دشوار را حل کنند. با توسعه این کامپیوتر‌ها در صنایع مختلف، برخی از شرکت‌های کوانتومی نیز به دنبال ایجاد توافق با بخش‌های مختلف دولتی در آمریکای شمالی هستند تا برای امنیت ملی کشور‌هایی مثل آمریکا و کانادا، به وسیله کامپیوتر‌های کوانتومی تضمین عملی به ارمغان بیاورند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.