به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری امروز ۲۴ آذرماه در جریان بازدید از مرکز دیسپچینگ شرکت گاز خراسان رضوی با هدف بررسی آخرین وضعیت تامین انرژی استان و آغاز به کار اکیپهای پایش مشترک گاز و برق که در ساختمان مرکزی شرکت گاز استان برگزار شد، اظهار کرد: در این فاصله کوتاه یکی از اصلیترین کارهایی که میتوان انجام داد، مدیریت مصرف انرژی است.
وی افزود: هماهنگیهای خیلی خوبی انجام شده، دستگاههای اجرایی با محوریت ستاد انرژی در استان جلساتی را داشتند و زحماتی را متقبل شدند. امروز هم پویش دو درجه کمتر حرارت در محیط کسب و کار و منازل را شروع کردند. امیدواریم با همراهی و همکاری همه مردم و البته مدیریت دستگاههای خدماتی بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.
مظفری بیان کرد: پیشبینی شده اصناف از ساعت ۸ شب فعالیت خود را کمتر یا تعطیل کنند. منازل و ویلاهای خارج از شهرستان مدیریت شده تا در این ایام مصرف گاز را به صفر یا حداقل برسانند و بقیه مردم در منازل مسکونی و محیط کسب و کار نیز باید این کار را انجام دهند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: ادارات و دستگاههای دولتی و اجرایی این موضوع را به عنوان یک دستورالعمل اجرایی و بخشنامه ببینند که البته به آنها ابلاغ شده تا حداکثر همراهی را داشته باشند که در این فاصله مشکل نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه شهرستان تربت جام در سرمای گذشته با مشکل مواجه شد، عنوان کرد: مشکل تربت جام قطعا حل شده و امیدواریم هیچ اتفاقی در منطقه نیفتد. در سایر شهرستانها مشکلی نداریم، جز شهرستانهایی که در انتهای خط قرار دارند، البته آنها هم مشکلی برایشان پیش نمیآید مگر اینکه رعایت نکنیم. باید مصرف را کنترل و رعایت کنیم تا همه از نعمت گاز استفاده کنند.
مظفری خاطرنشان کرد: ما در تولید برق خودکفا هستیم، اما شبکه سراسری است و باید به بقیه هم خدمات دهیم. در زمینه گاز پالایشگاه خانگیران و سرخس یکی از منابع مهم گازی کشور بوده و هست. راه اصلی برونرفت از این شرایط سرمایهگذاری است.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: برای داشتن شبکه پایدار در برق باید به میزان تولید در هر سال حداقل ۱۰ درصد افزایش تولید داشته باشیم تا شبکه ما پایدار باشد. ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی که الان داریم باید جبران شود. در حال حاضر تولید اسمی ما ۹۰ هزار مگاوات است که هر سال باید ۹۰۰۰ مگاوات برق افزایش تولید داشته باشیم.
وی افزود: در زمینه گاز نیز همین است. بخش زیادی از برنامه کوتاهمدت مدیریت مصرف بوده و در بلندمدت نیز باید مدیریت مصرف انجام شود. مردم اسرافکاری شدیم و در تمام منابعی که در اختیار داریم، مصرف ما بیش از میانگین دنیا و بعضا دو برابر میانگین دنیا است. مدیریت مصرف و صرفهجویی باید در همه زمانها انجام شود. در حوزه گاز نیز سرمایهگذاری نیاز است، بخشی از خطوط انتقال باید به صورت شبکه به هم وصل شود و بخشی تولید گاز از مخازنی است که در اختیار داریم.
مظفری گفت: همه ما تاکیدمان این است که حتیالامکان به تولید لطمه کمتری بخورد، بنابراین مدیریت منابع موجود در اختیارمان در حوزه برق و گاز به گونهای تنظیم خواهد شد که حداقل لطمه را در حوزه تولید داشته باشیم، البته باز هم به نوع مصرف ما برمیگردد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: درخواست من این است جدی بگیریم و همراهی کنیم و به عنوان شعار نباشد. ما در شرایط اضطرار برای مصرف هستیم. بخشی از موضوعات به گذشته برمیگردد که باید آسیبشناسی کنیم. راهکار در کوتاهمدت مدیریت مصرف و در بلندمدت سرمایهگذاری است.
وی در خصوص مازوتسوزی در استان عنوان کرد: در حوزه مازوتسوزی بنا شد حتیالامکان از سوخت ترکیبی استفاده شود تا خسارت زیستمحیطی آن به حداقل برسد.