صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

عرضه در بورس شدت گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۶۰۹۹
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹
بازار سهام امروز با عرضه سهام‌داران به خصوص در نماد‌های کوچک و متوسط، عملکرد ضعیف‌تری نسبت به روز‌های گذشته، ثبت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس در پایان وقت معاملات امروز، با رشد ۶۵۰۰ واحد، به ارتفاع ۲ میلیون و ۶۸۰ هزار واحد رسید. فارس، فولاد، پارسان، فملی، وغدیر، تاپیکو بیشترین اثر مثبت و وبملت بیشترین اثر منفی را امروز بر این شاخص داشتند.

برخلاف روند شاخص کل، با افت قیمت اغلب سهام کوچک و متوسط بازار، شاخص هم‌وزن و شاخص فرابورس قرمزپوش شدند. بر این اساس، شاخص هم‌وزن ۰.۷۶ درصد و شاخص فرابورس ۰.۲۱ درصد منفی را ثبت کردند.

ارزش معاملات خرد امروز به ۱۵ هزار و ۹۶۷ میلیارد تومان و حجم معاملات نیز به ۲۸.۲ میلیارد برگه سهم رسید که اعداد قابل‌توجهی است.

با این حال برای سومین روز پیاپی پول‌های حقیقی از بازار خارج شد که امروز عدد ۲۶۷ میلیارد تومان را ثبت کرد.

امروز اغلب نماد‌های بازار در محدوده منفی شروع به کار کردند و شاخص اصلی بازار نیز به محدوده منفی رسید. اما به‌مرور در نماد‌های بزرگ بازار، با ورود خریداران، شاخص کل بورس به محدوده مثبت بازگشت.

به اعتقاد کارشناسان، در هر روند صعودی چنین‌روز‌هایی نیز تجربه می‌شود. وقتی عوامل بنیادی مثل نرخ دلار رسمی یا نرخ دلار در بازار آزاد رو به بالا باشد، بازار سهام در نهایت رشد می‌کند.

حسن کاظم‌زاده، کارشناس بازار سرمایه، در این رابطه می‌نویسد:

زمانی که هیجان مثبت در بازار بالا می‌رود و روز‌های قفل صف خرید مثل شنبه یا یکشنبه این هفته به وجود می‌آید، طبیعی است در روز‌های پسین، هیجان منفی نیز شکل بگیرد.

اما یک نکته حائز اهمیت است؛ شرایط کشور به گونه‌ای است که کسی در بورس سرمایه‌گذاری بلندمدت انجام نمی‌دهد. همین وضعیت بر صنعت و کسب‌وکار‌ها هم حاکم است.

عطش خرید طلا و دلار هم به همین دلیل است. همه نگران آینده‌ کشور هستند و ترجیح می‌دهند بلندمدت کاری نکنند. دلیل اینکه در بازار سهام نیز به نماد‌های پرتراکنش بیشتر توجه می‌شود، همین است.

فارغ از اینکه آیا چشم‌انداز شرکت‌های بورسی چقدر می‌تواند خوب باشد یا نه، تصور اکثر معامله‌گران در بورس این است که یک فرصت رشد کوتاه‌مدت در دسترس است و بعد از آن مجدد همه‌چیز تمام می‌شود.

اینکه می‌بینید به یک‌باره تقاضای سنگین برای یک نماد پرتراکنش شکل می‌گیرد و سپس خیلی بعد از رشد اندک قصد خروج دارد، به این دلیل است. حالا اگر دو روز دیگر خبری بیاید که همین تقاضا احساس کند رشد در پیش است، با فشار بیشتری اقدام به خرید خواهد کرد.

علی رغم رشد این یک ماه و نیم گذشته بورس، جاماندگی این بازار نسبت به دلار و طلا و حتی شرایط بنیادی خودش هنوز جبران نشده است. در واقع از نظر بنیادی تمام رشد تا الان انگار یک تعدیل ریالی اسمی نسبت به اواسط آبان بوده و بورس کماکان در شرایط ارزنده قرار دارد.

دلار رسمی به‌سرعت در حال حرکت به سمت ۶۵ هزار تومان است و دلار آزاد نیز پرتقاضا به کار خودش ادامه می‌دهد. این قیمت‌های جدید ارز هنوز در صورت‌های مالی شرکت‌ها خودش را نشان نداده است.

احتمالاً برخی بگویند با این وضع برق و گاز آیا اصلاً امکان تولیدی وجود دارد؟ اگر وضع برق و گاز رو‌به‌راه بود که آن موقع هرکدام از این شرکت‌های تولیدی باید ۳ برابر می‌شدند تا قیمتشان منطقی شود.

بورس در بهترین حالت همین رشد اخیر دلار را توانسته است تا حدودی پوشش دهد و هنوز با سطح تعادلی فاصله‌ قابل‌توجه دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.