صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟

  • کد خبر: ۳۰۶۵۷۶
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۷
آمار مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از میران آدرس‌هایی که کاربران ایران به آن‌ها دسترسی ندارند حیرت انگیز است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، درباره مسدودبودن ترافیک کاربران ایرانی گفته است: ترافیک کاربر ایرانی بنا بر دلایل مختلف محدودیت داخلی، تحریم‌های آمریکا و آلودگی‌ها مسدود می‌شود. مجموعاً حدود ۳۰ درصد آدرس‌های دنیا از دسترس کاربران ایرانی خارج است و بیش از ۲۰ درصد آن به علت همین آلودگی‌ها و تحریم‌هاست. سهم فیلترینگ در این منع دسترسی، کمتر از ۱۰ درصد برآورد شده است. به عبارتی برای هر کاربر ایرانی از هر سه دامین اینترنت، یکی در دسترس نیست.

پهنای باند و ترافیک اینترنت ایران

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، پهنای باند اینترنت کشور را حدود ۱۰.۵ ترابیت بر ثانیه اعلام کرد که مصرف ترافیک بین‌الملل در ساعات پیک عددی بین ۶ تا هفت ترابیت بر ثانیه است.

به گفته ترافیک اینترنت کشور سالانه ۳۰ درصد رشد می‌کرد تا اینکه در سال ۱۴۰۱ به دلیل ایجاد محدودیت‌های جدید، ناگهان ۵۰ درصد افت کرد و گرچه بعد از مدتی به صورت آرام دوباره روند رشد را در پیش گرفت، اما هنوز به میزان مصرف پیش از محدودیت‌ها نرسیده است. اکبری تاکید کرد از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، میزان ترافیک اینترنت ۱۷ درصد رشد کرده است.

اکبری درباره ترافیک داخلی نیز گفت: حدوداً سه و نیم ترابیت بر ثانیه در ساعت پیک ترافیک داخلی مبادله شده در مرکز تبادل ترافیک تهران است. البته ترافیک مربوط به محتوا و خدمات میزبانی‌شده در شبکه خود اپراتور‌ها را نیز باید به آن اضافه کنید.

به گفته او حدوداً ۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه؛ در ساعت پیک ترافیک سهم پیام‌رسان‌های داخلی است.

آیا با رفع فیلترینگ، شبکه اینترنت دچار اختلال می‌شود؟

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت درباره این نگرانی که در صورت برداشته شدن ناگهانی فیلترینگ، ممکن است شبکه اپراتور‌ها به دلیل افزایش مصرف، دچار اختلال شود، گفت: در کوتاه‌مدت ممکن است چنین اتفاقی بیفتد؛ اما باید توجه داشته باشیم که ما برای ۶ ماه آینده برنامه‌ریزی نمی‌کنیم، بلکه برنامه‌ریزی ما برای اکوسیستم دیجیتال کشور باید بلندمدت باشد. در اکوسیستم دیجیتال لازم است توجیه اقتصادی و رشد مصرف وجود داشته باشد تا شرکت‌ها در زیرساخت‌های دیجیتال سرمایه‌گذاری کنند.

او افزود: در سال ۱۴۰۱ و قبل از اعمال محدودیت‌ها، سرانه مصرف ترافیک در کشور حدود ۲۳ کیلوبیت بر ثانیه بود. در آن زمان میانگین سرانه مصرف دیتا در دنیا حدود ۵۵ کیلوبیت بر ثانیه، ترکیه حدود ۵۰ و کشور‌های توسعه‌یافته مانند آمریکا بالای ۲۰۰ کیلوبیت بر ثانیه بود. اگرچه باید در شاخص سرانه مصرف دیتا رشد می‌کردیم، نه‌تنها این رشد اتفاق نیفتاد بلکه مدتی پسرفت کرد و بعد از آن با رشد لاک‌پشتی داریم پیش می‌رویم.

اکبری پیش‌بینی کرد در صورت رفع فیلتر پلتفرم‌های پس‌مصرف در کوتاه‌مدت، حداقل ۳۰ درصد رشد ترافیک خواهیم داشت.

منبع: پیوست

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.