صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

  همزمان با ۲۵ شوال و سالروز شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، صاحب مکتب جعفری، حضرت امام جعفر صادق (ع)، مشهد و سراسر دیار خورشید هشتم به سوگ نشست.

به گزارش شهرآرانیوز، شهر بهشت به همین مناسبت یکپارچه سیاه پوش شده و پرچم سیاه بر گنبد حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) به اهتزاز درآمده است، زائران و شیفتگان مکتب جعفری به زیارت حرم مطهر رضوی شتافتند تا در چنین روزی غم دل با آن حضرت بازگو نموده و خود را در غم شهادت جد بزرگوار امام هشتم (ع) شریک گردانند.

صحن‌های حرم منور حضرت امام رضا (ع) میعادگاه عاشقان مکتب جعفری و داغداران شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) است تا به پیشگاه مقدس حضرت امام رضا (ع) تسلیت عرض کنند.

حزن و اندوه شیعیان در سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) امسال فزونی بیشتری یافته، زیرا مراسم سوگواری برای آن امام همام مانند سال‌های گذشته در حرم مطهر رضوی برگزار نمی‌شود و به دلیل شیوع کرونا مومنین از زیارت روضه منوره و طواف مرقد مطهر امام هشتم (ع) محروم هستند.

در سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) سفره نیکوکاران به وسعت شهر گشوده می‌شود و مومنین به رسم پیروی از سیره جعفری به تهیدستان کمک کرده و نیازشان را تا حدی برطرف می‌کنند.

ششمین پیشوای شیعیان در هفدهم ربیع‌الاول متولد شد و در طول زندگی خود توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع کند و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم نماید تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان مذهب جعفری و از آن حضرت به عنوان رییس این مذهب یاد می‌شود.

نسخه‌های خطی نفیسی از صاحب مکتب جعفری در کتابخانه حرم مطهر رضوی موجود است که به مناسبت سالروز شهادت آن حضرت رونمایی شده و در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.

۱۴۳ نسخه خطی در ارتباط با حضرت امام جعفر صادق (ع) به زبان‎های عربی و فارسی با موضوع‎های اخبار، احادیث، ادعیه، عقاید، اخلاق و کلام در کتابخانه رضوی قرار دارد که نسخه خطی کتاب "مصباح‎الشریعه و مفتاح‌الحقیقه" یکی از نفایس این مجموعه به شمار می‌رود، این نسخه ارزشمند در قرن ۱۱ هجری قمری به روی کاغذ نخودی و حنایی آهارمهره در ۶۲ برگ کتابت شده است.

"توحید مفضَّل" نسخه خطی دیگری است که در قرن ۱۱ هجری قمری به خط نسخ خوش ۱۴ سطری روی کاغذ حنایی آهارمهره در ۱۰۶ برگ کتابت شده است، همچنین "الإهلیلْجِه" که به خط نسخ ۱۵ سطری در قرن ۱۱ هجری قمری بر روی کاغذ حنایی آهارمهره در ۳۹ برگ کتابت شده، سومین نسخه خطی نفیس موجود در گنجینه رضوی است.
منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.