به گزارش شهرآرانیوز، درآمد وکلا همچون درآمد پزشکان از جمله موضوعات مورد بحث در جامعه است. همانگونه که در میان پزشکان، هستند افرادی که درآمدهای شگرفی دارند در میان وکلا نیز چنین است.
در ایران به ازاء هر ۱۰۰ هزار پرونده ۷۶ وکیل وجود دارد اما این آمار برای کشورهای جهان به طور متوسط ۲۴۰ وکیل به ازاء هر ۱۰۰ هزار پرونده است که این آمار به خوبی تعداد کم وکلا در کشور را نشان میدهد.
علیرضا حسین پور کارشناس رسمی دادگستری گفت: انحصار در هر بازاری اتفاق بیفتد موجب میشود که قیمت درآن بازار به شدت افزایش یافته و کیفیت محصول و یا خدمت ارائه شده به شدت کاهش بیابد. اتفاقی که در بازار وکالت نیز شاهد وقوع آن هستیم. انحصار در این بازار موجب شده که دستمزد وکلا سر به فلک بکشد. دستمزدهای نجومی وکلا موجب شده که مردم نتواند به وکیل مراجعه کرده و از خدمات حقوقی استفاده کنند.
وی ادامه داد: در بسیاری از پروندههای قضایی که بنده با آنها در ارتباط بودهام به دلیل بیاطلاعی مردم از مسائل حقوقی مشکلات جدی پیش میآید و فرایند رسیدگی به پروندهها به دلیل همین مشکلات طولانیتر میشود درصورتی که اگر دستمزد وکلا کاهش بیابد مراجعه نمودن مردم به وکیل میتواند جلوی تشکیل بسیاری از پروندههای قضایی را بگیرد.
این کارشناس دادگستری بیان داشت: افزایش بیش از اندازه دستمزد وکلا موجب کاهش کیفیت خدمات حقوقی ارائه شده از طرف وکلا میشود. وقتی تعداد وکلا محدود باشد چون وکلا رقیبان زیادی ندارند؛ انگیزهای نیز برای ارائه با کیفیت خدمات حقوقی نخواهند داشت.
همچنین از آنجایی که قضات پس از بازنشستگی میتوانند وکیل شوند به همین دلیل پس از ۳۰ فعالیت به حرفه وکالت مشغول میشوند. جالب اینجاست که نمایندگان مجلس نیز پس از یک دوره نمایندگی میتوانند مجوز وکالت دریافت کنند و نیازی نیست که حتما لیسانس حقوق داشته باشند و همین امیر سبب شده است که یک اشتراک منافع پنهان در این ماجرا ایجاد شود و رفع این انحصار دشوارتر شود.
میلاد پیرهادی یکی از وکلای استان البرز در رابطه با بی ضابطه بودن دریافتی وکلا گفت: در رابطه با میزان دریافتی وکلا نیازمند تفکیک میان وکلایی که چندین سال است در حال کار هستند و کارآموزان هستیم. برخی از کارآموزان رابطه زیادی برای گرفتن پرونده دارند و ممکن است با استفاده از روابط خود چندین میلیارد در طول یک سال درآمدزایی داشته باشد.
وی افزود: کارآموزان بی رابطه با تلاش حداکثری میتوانند ماهانه میانگین چهار میلیون تومان درآمد داشته باشند و گروهی از کارآموزان که تلاشی برای رسیدن به اهداف خود ندارند و به پادو وکلای با سابقه تبدیل میشوند و مرور زمان حذف خواهند شد.
این وکیل یادآور شد: از طرفی گروهی وکیل داریم که با روابط خود برای گرفتن پرونده های خاص اقدام میکنند که سالیانه بیش از ده ها میلیارد تومان درآمد دارند؛ کمتر وکیلی داریم که به صورت میانگین ماهیانه کمتر از ۱۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد.
به گفته وی نمیتوان گفت چه تعداد پرونده در طول سال برای یک وکیل آماده خواهد شد، وکلایی هستند که برای تمدید حق وکالت یک میلیون تومانی سالانه خود با مشکل مواجه میشوند و گروهی دیگر هستند که درآمدهای میلیاردی دارند.
منبع: فارس