به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس استانداردهایی که سازمانملل چندسال پیش تدوین کرد، به ازای هر هزار نفر یا حداکثر هزاروصد نفر باید یک سرویس بهداشتی عمومی ساخته شود و آنطور که کارشناسان میگویند در شهرهای گردشگرپذیر و پرمسافر مثل مشهد این عدد باید خیلی کمتر باشد و برای همین هم در کشورهایی مثل چین و ژاپن و کرهجنوبی و... مدتهاست که انقلابی در ساخت و توسعه سرویسهای بهداشتی عمومی به وجود آمده و هرسال تعداد درخورتوجهی به تعداد آنها اضافه میشود.
اما یکی از مشکلات همیشگی در پیکهای سفر به مشهد کمبود سرویس بهداشتی عمومی است و این شهر بهعنوان یک شهر زائرپذیر و پرمسافر در این ماجرا فاصله زیادی با استانداردها دارد و نیاز جدی به ساخت سرویسهای بهداشتی عمومی بیشتر در شهری که سالانه میزبان ۳۰ میلیون زائر و مسافر است احساس میشود.
برای همین هم از یکیدو سال گذشته گامهای زیادی برای توسعه سرویسهای بهداشتی در مشهد برداشته شده است؛ از جذب ۱۶میلیارد تومان اعتبار دولتی و تخصیص اعتبار از سوی شورای شهر برای ساخت سرویسهای بهداشتی در شهر مشهد تا اضافه شدن ۱۷۶چشمه سرویس بهداشتی عمومی به ظرفیت شهر در سال گذشته.
حالا هم مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد خبر داده است که در دو سال گذشته ۳۵۳چشمه سرویس بهداشتی جدید در شهر ساخته و تأمین شده است و الان این شهر ۳هزارو۸۱۶ سرویس بهداشتی فعال دارد که عدد مناسبی است.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد در گفتوگو با شهرآرا با تأکید بر اینکه بهداشت عمومی یکی از مهمترین شاخصهای رفاه در پیشرفت شهرها محسوب میشود، گفت: امروزه یکی از شاخصههای اصلی شهرهای مدرن و توسعهیافته، سطح رفاه شهروندانی است که در آنها سکوت دارند و بهداشت عمومی و دقت در حفظ سلامت جامعه، از شاخصهای رفاه و پیشرفت هر مجموعه شهری محسوب میشود.
یکی از بزرگترین اهداف خدمات شهری، افزایش کیفیت زندگی شهروندان، بهخصوص در ابعاد محیطی و اجتماعی آن است. برای همین هم توسعه کمی و کیفی سرویسهای بهداشتی شهری نیز بهعنوان یکی از زیرساختهای بهداشتی، از معیارهای رفاه و کیفیت زندگی شهری شناخته شده است و ما در معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد اقدامات زیاد و گامهایی اساسی در ارتباط با این موضوع مهم برداشتهایم.
احسان نجاریمقدم با اشاره به نیاز جدی شهر مشهد به توسعه و ساخت سرویسهای بهداشتی عمومی ادامه داد: مشهد بهعنوان یک شهر زائرپذیر سالانه میزبان ۳۰میلیون زائر و مسافر است و بههمیندلیل نیاز جدی به ساخت سرویسهای بهداشتی عمومی دارد و ظرفیت فعلی و موجود در شهر باید حتما افزایش پیدا کند. شهرداری مشهد در سالهای اخیر برنامه خوبی برای افزایش تعداد سرویسهای بهداشتی عمومی در شهر مشهد داشته است و طی سالهای اخیر اقدامات خوبی برای توسعه سرویسهای بهداشتی در این شهر انجام شده است.
وی در پاسخ به این سؤال که تا امروز چه تعداد سرویس بهداشتی عمومی ساخته و تأمین شده است، توضیح داد: اکنون ۳هزارو۸۱۶ سرویس بهداشتی فعال در مشهد بهصورت سیار و ثابت وجود دارد که بخشی از آنها بهصورت مشارکتی با مساجد و... در نقاط مختلف شهر فعالاند.
در مجموع ظرفیتهای مشهد در این سالها و در مناسبتهای مختلف افزایش داشته است؛ بهعنوان نمونه در دهه آخر صفر ۲۲۰چشمه نسبت به سال قبل به تعداد سرویسهای بهداشتی افزوده شد یا در استقبال از بهار۱۴۰۳، به ظرفیت سرویسهای بهداشتی شهر مشهد ۱۷۶چشمه اضافه شد تا کمبودها و مشکلات سالهای قبل حلوفصل شود.
حتی در سالهای گذشته نقشه کامل جانمایی سرویسهای بهداشتی در مشهد و نقاطی که در آنها باید سرویسها ساخته یا کانکس در آن مستقر شود، کاملا مشخص شده است و براساس آن نقشه کار را جلو میبریم و پروژه تعریف میکنیم.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد در بخش دیگری از صحبتهایش به آمار و ارقام اقدامات دو سال گذشته این ادارهکل در تأمین و ساخت سرویسهای بهداشتی و حمام سیار و... اشاره کرد و دراینباره گفت: در دو سال گذشته ۹دستگاه تریلی سرویس بهداشتی و در مجموع ۱۸۰چشمه سرویس بهداشتی، شش کانکس دارای ۳۲چشمه سرویس بهداشتی و دو کانکس سیار دارای ۱۰دوش حمام خریداری و در شهر مشهد مقدس جانمایی شده است.
نجاریمقدم در ادامه از ساخت ۳۵۳ چشمه سرویس بهداشتی در دو سال گذشته در شهر مشهد خبر داد و بیان کرد: در این مدت ۱۳۱چشمه سرویسبهداشتی در مناطق سیزدهگانه شهرداری مشهد احداث شده است که در مجموع و در این دو سال ۳۵۳چشمه سرویس بهداشتی به مدار خدمترسانی به شهروندان و زائران مشهد مقدس اضافه شده است.