نگار هاشمیان - اعتراضشان به ناعدالتی در نظام بهداشتی و درمانی کشور و به قول خودشان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود که سرآمد این ناعدالتی است. پرستاران مشهدی شنبه گذشته برای رساندن صدای خود به گوش مسئولان در مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند تا شاید گوشی شنوا برای شنیدن درددلهای کهنه خود پیدا کنند.
نتیجه این تجمع، حضور نماینده این صنف، نماینده استاندار و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دفتر رئیس این دانشگاه بود که در نهایت این نشست نیز به برگزاری جلسه ای دیگر منجر شد.
تعداد پرستاران معترض در جلسه آن قدر زیاد بود که عده ای در گوشه و کنار سالن ایستاده و عده ای نیز در خارج از سالن منتظر شنیدن پاسخ مسئولان به سؤال های قدیمی اما بی جواب خود بودند.
ابتدای جلسه با خوشامدگویی رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد همراه بود که هنوز مهر انتخابش خشک نشده، برای رسیدگی به خواسته هم صنفی هایش به جمع آن ها آمده بود.
محسن گچ پزان همه مشکلات مطرح شده از سوی پرستاران را پذیرفت و ابراز امیدواری کرد که با تلاش همه جانبه بتواند حداقل یک مورد از آن ها را حل کند.
این حرف ها آبی بر آتش دل سفیدپوشان نظام پرستاری نبود و به گفته جمعی از آن ها تکراری بود. در ادامه فردی که خود را نماینده پرستاران معرفی کرده بود، پشت تریبون رفت تا با خواندن بیانیه ای گوشه ای از خواسته ها و مشکلات این صنف را بیان کند.
قاسمی در میان تشویق هم صنفی های خود گفت: حذف اضافه کاری اجباری پرستاران، پرداخت 15 ماه کارانه معوقه، شفاف سازی نحوه محاسبه و پرداخت کارانه، اجرای قانون مشاغل سخت برای این صنف، اجرای صحیح قانون بهره وری و احتساب ضرایب قانونی آن در شیفت های شب و روزهای تعطیل، حذف طرح پی بی ام (کاهش ساعات شیفت شب پرستاران) و اصلاح طرح قاصدک، پرداخت مستقل کارانه از اضافه کار و واریز مبلغ اضافه کار با حقوق ماهیانه، انتخاب مدیران پرستاری بیمارستان ها طبق آرای کارکنان پرستاری همان بیمارستان، تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی به پیمانی و پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان و مطالبات آن ها با گذشت یک سال ونیم از زمان بازنشستگی بخشی از خواسته های پرستاران
است.
به گفته او ناعدالتی و نبود شفافیت در پرداخت کارانه ها به اندازه ای است که حداقل و حداکثر کارانه بین پزشک و پرستار در این دانشگاه بیش از هزار برابر است و لازم است بازرسی کل کشور به این موضع ورود پیدا کند.
این پرستار از مسئولان خواست تا موضوعاتی از جمله اجرانشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری با وجود گذشت 12 سال از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، لزوم تغییر در فرمول اضافه کاری پرستاران، افزایش حقوق با توجه به تورم به وجودآمده، کاهش مستندات اعتباربخشی، رعایت استاندارد بین تعداد پرستار و کارکنان درمانی با تعداد تخت های بیمارستانی و حذف مالیات اضافه کاری در وزارت خانه پیگیری
شود.
به گفته او، پرستاران انتظار دارند که مشکلات مطرح شده در دانشگاه و بیمارستان در مدت یک ماه برطرف و دیگر مشکلات نیز تا روز پرستار با وزارت خانه مکاتبه و نتیجه آن به جامعه پرستاری اعلام شود.
بعد از این توضیحات، محمدرضا دارابی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، محمدحسین بحرینی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سیدحمید موسوی، مدیرکل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری خراسان رضوی برای پاسخ گویی به سؤالات روی سن آمدند اما دل پر پرستاران و به قول خودشان رسیدن کارد به استخوانشان فرصت پاسخ گویی به مسئولان را نمی داد.
در بین همهمه پرستاران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه همه مطالب بیان شده را قبول دارد، گفت: پیگیر همه مطالبات شما هستیم و باید هم باشیم.
دارابی با بیان اینکه هیچ نهاد دولتی را پیدا نخواهید کرد که 14 ماه کارانه کارکنانش به تعویق افتاده اما خللی در کارشان ایجاد نشود، افزود: قطع نامه شما را برای معاون پرستاری وزارت خانه فرستادم و مشکلات شما را مطرح کردم و آن ها نیز گفته اند که تمام خواسته های شما بحق و در حال پیگیری است.
وی پس از ارائه پیشنهادی مبنی بر اینکه سازمان نظام پرستاری چند نفر را برای بررسی مسائل مالی معرفی کند تا مشخص شود که آیا کسورات کارانه وفق قانون بوده است یا نه، گفت: اگر طبق بررسی ها مشخص شد این کاهش ها طبق قانون نبوده است، من خود را موظف می کنم تا ریال آخر را به شما پرداخت کنم.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد قانون ارتقای بهره وری باید به صورت تمام و کمال اجرا شود و هیچ کم و کاستی برای آن متصور نیستیم.
دارابی با اشاره به بدهی 1۷۰۰میلیارد تومانی بیمه ها به دانشگاه علوم پزشکی گفت: بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت مراجعه مردم به بیمارستان های دولتی بدون افزایش نیرو و بودجه افزایش چشمگیری داشته است؛ به صورتی که درآمدهای سالیانه دانشگاه از ۱۵۰۰میلیارد تومان به ۱۱۰۰میلیارد تومان کاهش یافته است.
در ادامه این مراسم طبق پیشنهاد بحرینی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، قرار شد فهرستی از افرادی که درخواست اضافه کاری ندارند، تهیه شود و ظرف 2 ماه برای این زمان ها در بیمارستان نیروی جایگزین معرفی و همچنین صبحانه برای نیروهای شب کار مانند گذشته تهیه شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز درباره اجرای طرح پی بی ام گفت: این طرح در هیچ بیمارستانی اجرایی نمی شود و قرار نیست طرح قاصدک دیگری را اجرا کنیم که مشکلات متعددی برای نیروهای درمانی
داشته باشد.
به گفته بدیعی، در مکاتبات با تهران اعلام شده که مبالغ اضافه کار پرستاری از قاصدک جدا شود و این موضوع قرار است در جلسه ای کشوری رسیدگی شود.
موسوی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی نیز در پایان با تأکید بر اینکه باید مراقب باشید دشمنان از خواسته ها و اعتراضات بحق شما سوءاستفاه نکنند، گفت: تیمی شش نفره شامل 3 نفر از نظام پرستاری خراسان رضوی و 3 نماینده از صنف پرستاران معرفی شوند تا طی یک ماه آینده با برگزاری جلساتی در استانداری با حضور مسئولان مربوط پیگیر بررسی مشکلات این صنف باشند.