به گزارش شهرآرانیوز؛ بامداد دیروز بخشی از بیمارستان قائم (عج) مشهد، گرفتار آتش سوزی شد. گستردگی این حادثه موجب شد تا کادر درمان بلافاصله از آتش نشانی مشهد تقاضای کمک کنند. از آنجا که از نگاه قانون شهرسازی، مراکز درمانی جزو ساختمانهای بااهمیت هستند، بلافاصله هشت دستگاه خودرو از پنج ایستگاه که نزدیکترین آنها ایستگاه میدان شهداست، به محل اعزام شدند.
خوشبختانه این حادثه در ساعات بامدادی اتفاق افتاده بود و با توجه به نبود ترافیکهای گسترده روزانه، بیست آتش نشان با تجهیزات کامل توانستند به موقع خود را به این بیمارستان قدیمی مشهد برسانند و در عملیاتی سخت، آتش را مهار کنند.
این حادثه به خیر گذشت؛ اما چند سؤال باقی مانده است که اگر این حادثه در طول روز اتفاق میافتاد، باوجود حضور گسترده شهروندان و بیماران در این بیمارستان، خطر جانی این افراد را تهدید نمیکرد؟ اگر خیابانهای شلوغ شهر مانع رسیدن بموقع آتش نشانان به محل میشد، تکلیف این بیمارستان قدیمی چه میشد؟ برای گرفتن پاسخ این سؤالات به سراغ مدیرعامل سازمان آتش نشانی مشهد رفتیم که او از سنگ اندازیهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای ساخت ایستگاه مستقل آتش نشانی در حوالی میدان شریعتی گلایه کرد.
به گفته حمیدرضا کافی نیا، حادثه دیروز در طبقه منفی ۲ بیمارستان قائم (عج) در انبار داروخانه رخ داد که تمام انبار آسیب دید.
وی افزود: این حادثه ساعت ۳:۵۵ بامداد اعلام شد و اولین گروه آتش نشان، پنج دقیقه بعد آنجا بودند و آتش ساعت ۴:۲۰ مهار و خاموش شد؛ اما عملیات تخلیه دود با توربوفن و لکه گیری تا ساعت ۶ صبح ادامه یافت. خوشبختانه این حادثه، مصدوم و قربانی نداشت.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی مشهد با بیان اینکه احتمالا اتصالی سیم برق علت حادثه بوده است، بیان کرد: متأسفانه در حوالی میدان شریعتی ایستگاه آتش نشانی نداریم، این درحالی است که در ۹ ماهه ابتدایی امسال پانصد عملیات در این محدوده داشتهایم و از سویی وجود دو بیمارستان بزرگ مشهد در اطراف این میدان، وجود ایجاد ایستگاه آتش نشانی را ضروری کرده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا تاکنون اقدامی برای ساخت ایستگاه جدید پیرامون این میدان انجام شده است، تصریح کرد: از سالها قبل مسئولان آستان قدس رضوی به صورت کتبی زمینی ۵۵۰ متری در حاشیه بیمارستان امام رضا (ع) را برای ایجاد ایستگاه آتش نشانی به ما واگذار کردهاند؛ زمینی که در حاشیه خیابان بهار است و هیچ درختی نیز ندارد و از سویی این زمین دقیقا کنار تونل متصل کننده دو بیمارستان بزرگ قدیمی است که همین موضوع میتواند امدادرسانی در دو بیمارستان را تسریع کند.
کافی نیا ادامه داد: با وجود آمادگی سازمان آتش نشانی برای ساخت ایستگاه، از آنجا که زمین درون اراضی بیمارستان امام رضا (ع) است، دانشگاه علوم پزشکی اجازه ساخت ایستگاه را نمیدهد.
وی افزود: ما در طول سالهای قبل بارها با مسئولان دانشگاه و شخص رئیس دانشگاه جلساتی را برگزار کردهایم و حتی فرماندار سابق نیز این موضوع را به دانشگاه ابلاغ کرد، اما مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد حاضر به همکاری نیستند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی مشهد درباره اهمیت این ایستگاه بیان کرد: متأسفانه ۹۰ درصد مراکز درمانی و بیمارستانهای مشهد ایمن نیستند و در ۹ ماهه ابتدایی امسال ۸۸۰ بازدید از مراکز درمانی مشهد انجام شده که تاکنون مسئولان ۳۲۰ مرکز برای تأییدیه ایمنی اقدام کردهاند و مابقی همچنان کاری نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه بیمارستانهای قائم (عج) و امام رضا (ع) مهم هستند، اظهار کرد: اگر حادثهای در یکی از این بیمارستانها رخ بدهد و آتش نشانان نتوانند به موقع خود را به محل برسانند، نه تنها خطر، بیماران و مراجعه کنندگان این مراکز را تهدید میکند، بلکه نشت مواد شیمیایی ممکن است کل این مناطق را تهدید کند و تبدیل به یک فاجعه شود و حوادث در این بیمارستانها همچون بمبی ساعتی هستند که ممکن است تبدیل به بمب خبری در کشور و جهان شود.