صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گزارشی از مصرف گاز ادارات و کم وکیف تشویق های ریالی مشترکان خوش مصرف | بستانکاری روی پدال «گاز»

  • کد خبر: ۳۱۱۵۴۶
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
با شروع فصل سرما و افزایش هشدار‌ها درباره مصرف گاز، شهروندان از مصرف بیش ازحد گاز در ادارات و نهاد‌های دولتی گله مندند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با شروع فصل سرما و افزایش هشدار‌ها درباره مصرف گاز، شهروندان از مصرف بیش ازحد گاز در ادارات و نهاد‌های دولتی گله مندند. بسیاری از مردم معتقدند که تأکیدات مطرح شده برای صرفه جویی در مصرف انرژی فقط مشمول مشترکان خانگی است. این درحالی است که برخی نهاد‌های دولتی به این توصیه‌ها عمل نمی‌کنند.

مصرف بی قاعده ادارات؛ چرا از خودشان شروع نمی‌کنند؟

یکی از شهروندان مشهدی که برای انجام کار اداری به یکی از ساختمان‌های دولتی مراجعه کرده است، می‌گوید: دمای داخل اداره به حدی زیاد بود که مجبور شدم کتم را دربیاورم، درحالی که در خانه لباس‌های بیشتری می‌پوشم تا مصرف گاز را کم کنم. چرا ادارات باید در این اوضاع این قدر مصرف کنند؟ مگر نمی‌گویند دما باید هجده درجه باشد؟ از طرفی دیگر تعدادی از کارمندان به دلیل گرما پنجره‌ها را باز کرده بودند.

او ادامه می‌دهد: در خیلی از اداره‌ها و بانک ها، شوفاژ‌ها با تمام قدرت کار می‌کنند. وقتی مردم را به کاهش مصرف تشویق می‌کنند، اول باید از خودشان شروع کنند. کنترل و نظارت که نباید فقط برای مردم عادی باشد. گاهی ادارات در روز‌های تعطیل نیز سیستم گرمایشی شان را خاموش نمی‌کنند.

گرمایشی‌های فضا‌های باز

یکی دیگر از شهروندان، دغدغه اش را در قالب سؤال مطرح می‌کند. او می‌گوید: در سال‌های گذشته برخی رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها از وسایل گرمایشی در فضای باز و گاهی پیاده رو‌ها استفاده می‌کردند. هرکدام از این وسایل با مصرف زیاد گاز همراه است. چرا نظارتی برای این نوع استفاده وجود ندارد؟

پیامک‌های تشویقی گاز؛ وعده‌های ناتمام؟

علاوه بر گلایه از مصرف ادارات، پیامک‌های تشویقی شرکت گاز نیز واکنش‌هایی را به دنبال داشته است. برخی مشترکان خانگی که میزان مصرفشان را کاهش داده‌اند، انتظار داشتند مبلغ قبض آن‌ها به صفر برسد یا دست کم پاداش ملموسی دریافت کنند. یکی از مشترکان می‌گوید: من دمای خانه را دو درجه کمتر کردم و مصرفم نسبت به پارسال دست کم ۲۰درصد کمتر شده است؛ اما قبض گاز من همچنان مبلغ دارد و صفر نشده است. اگر قرار به تشویق شهروندان است، چرا این قدر ناچیز؟

مصرف نابرابر، فشار بیشتر بر مردم

از سوی دیگر، مسئولان شرکت گاز تأکید کرده‌اند که بیش از ۵۰درصد مشترکان خانگی به دلیل مصرف کم، بستانکار شده‌اند و قبضی پرداخت نمی‌کنند. بااین حال، شهروندان می‌گویند که اطلاع رسانی در این زمینه شفاف نیست و همچنان تعداد زیادی از آن‌ها از نحوه محاسبه تخفیف و پاداش بی خبرند.

کنترل دما و خاموشی؛ مسئولیت اجتماعی یا وظیفه اداری؟

رئیس کمیته مدیریت مصرف شرکت گاز خراسان رضوی می‌گوید: دمای ادارات باید روی هجده درجه تنظیم شود و در روز‌های تعطیل نیز سیستم‌های گرمایشی باید خاموش باشند. حمیدرضا افشون همچنین به اقدامات نظارتی روزانه اشاره می‌کند.

ادامه پویش کاهش مصرف گاز و اقدامات کنترلی در مراکز دولتی

رئیس کمیته مدیریت مصرف شرکت گاز خراسان رضوی، با اشاره به اقدامات انجام شده از ابتدای آذرماه، برای توضیح به مردم آماری ارائه می‌دهد: تاکنون ۳هزارو۹۶۳ مورد قطع گاز داشته‌ایم که شامل باغ یا ویلا‌هایی است که بی استفاده بودند یا فقط آخر هفته‌ها استفاده می‌شدند. همچنین، ۴۹۰وسیله گرمایشی در فضای باز جمع آوری شده است.

او در ادامه می‌افزاید: در بخش نظارت بر مراکز دولتی و اداری در استان، تا این لحظه ۲۷هزار بازدید انجام شده که به ۳۱۵مورد قطع گاز منجر شده است. در حوزه مراکز تجاری نیز ۱۲هزارو۵۰۰ بازدید ثبت شده و ۱۹۶مورد قطع گاز صورت گرفته است.

کنترل دما و خاموشی در مراکز دولتی و اداری

افشون با تأکید بر اهمیت کنترل دما و مصرف در ادارات، می‌گوید: طبق مصوبه هیئت وزیران، دمای مراکز اداری باید روی هجده درجه تنظیم شود. گروه‌های بازرسی ما روزانه این موضوع را رصد می‌کنند. علاوه بر این، در روز‌های تعطیل رسمی و روز‌هایی که تعطیلی مدیریت شده اعلام می‌شود، خاموش بودن سامانه‌های گرمایشی الزامی است. او می‌گوید: کنترل دما و خاموش بودن سیستم‌ها در ساعات غیراداری و روز‌های تعطیل یکی از اقدامات مهمی است که به کاهش مصرف و پایداری شبکه کمک می‌کند.

پویش‌های کاهش مصرف گاز و همکاری مردم

رئیس کمیته مدیریت مصرف گاز استان با اشاره به پویش کاهش ۱۰درصدی مصرف گاز که از سال گذشته آغاز شده است، می‌گوید: امسال نیز این پویش با تأکید بر کاهش ۲درجه‌ای دمای منازل که معادل ۱۰ تا ۱۲درصد صرفه جویی است، در مشهد ادامه یافت. در این راستا نیز جوایز تشویقی برای مردم در نظر گرفته شده است. سال گذشته نیز به خوبی از این برنامه استقبال شد.

او می‌افزاید: بر اساس آمارها، در روز‌های بسیار سرد، تا ۳.۵میلیون مترمکعب و به طور میانگین حدود ۲ تا ۲.۵میلیون مترمکعب در روز صرفه جویی ثبت شده است که این ارقام نتیجه همراهی خوب مردم و اجرای پویش‌های صرفه جویی است.

لزوم استمرار مدیریت مصرف گاز در زمستان

افشون در ادامه می‌گوید: در برخی روز‌های زمستان امسال هوا آفتابی است، اما این نباید سبب شود که مصرف کنندگان تصور کنند مشکل کمبود گاز وجود ندارد. شبکه‌های انتقال گاز در سراسر کشور به هم متصل هستند و مصرف بهینه در هر نقطه‌ای به پایداری شبکه‌ها در کل کشور کمک می‌کند.

رئیس کمیته مدیریت مصرف شرکت گاز خراسان رضوی در ادامه بیان می‌کند: حتی استفاده از روش‌های ساده مانند کنارزدن پرده‌ها برای بهره گیری از نور خورشید می‌تواند به کاهش مصرف کمک کند.

پله بندی مصرف و تشویق مشترکان کم مصرف

افشون به دغدغه شهروندان برای مصرف انرژی و تشویق‌های این حوزه اشاره می‌کند و توضیحاتی می‌دهد: مشترکان خانگی در دوازده پله دسته بندی می‌شوند. تعرفه مصرف در پله‌های ۱۱ و ۱۲ به ۱۱هزارو۵۰۰ تومان رسیده است درحالی که پله اول فقط ۱۵۰تومان هزینه دارد. بیش از ۵۰درصد مشترکان ما به دلیل کم مصرف بودن، بستانکار هستند و هزینه‌ای برای گاز نمی‌پردازند.

او می‌افزاید: انتظار ما این است که علاوه بر بهره مندی از پاداش‌های مالی، مردم با همدلی و احساس مسئولیت به صرفه جویی کمک کنند. هر کاهش کوچک در مصرف گاز خانگی می‌تواند در مجموع به اختصاص این انرژی به صنایع و بخش‌های حیاتی دیگر کمک کند. رئیس کمیته مدیریت مصرف شرکت گاز خراسان رضوی بیان می‌کند: استان خراسان رضوی بعد از تهران بیشترین تعداد مشترکان کشور را دارد؛ بنابراین هر اقدام کوچک در مصرف بهینه می‌تواند اثر بزرگی داشته باشد.

رعایت توصیه‌ها و مدیریت مصرف در فصل زمستان برای حفظ فشار شبکه‌ها و پایداری انرژی ضروری است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.