به گزارش شهرآرانیوز، طبق بررسی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، شواهد متعدد نشان میدهد عدم توجه به نیازهای پایهای و اساسی کادر سلامت در کشور علت بسیاری از مشکلات متعددی است که برخی سیاستگذاران و مجریان با نسخههای مسکن و کوتاه مدت به دنبال حل آن هستند.
این گزارش میافزاید: بخش مهمی از کادر سلامت متأسفانه دریافتی و حقوقی نامتعادل با شرایط تورم و هزینههای جاری را دارند که این مساله میتواند یا منجر به اراده ترک از شغل شود و یا باعث کاهش تابآوری نیروی انسانی سلامت شود و در نهایت منجر به آسیب جدی به سلامت مردم خواهد شد.
بر اساس شواهد منتشره در این گزارش، وضعیت شاخصهای سلامت روان در نیروی انسانی سلامت وضعیت مطلوبی ندارد. بطوری که افسردگی، اضطراب و استرس در کادر سلامت در مطالعات مختلف به عنوان یک هشدار جدی مطرح شده است که نیاز به تدوین ساز و کارهای لازم برای حل آن دارد.
یافتههای حاصل از گزارش این اندیشکده پیشنهاد داده است تدوین ساز و کارهای لازم برای تأمین معیشت مورد انتظار در کادر سلامت به عنوان یک اولویت جدی باید در نظر گرفته شود وگرنه در سالهای آتی، شاهد برون رفت وسیع نیروی انسانی با کیفیت از مراکز درمانی و بهداشتی خواهیم بود و آثار جبران ناپذیر آن بر سلامت مردم قابل توجه خواهد بود.
پژوهشگران این اندیشکده ایجاد یک کمیته دائمی در سطح وزارت بهداشت برای برنامهریزی، رصد و اقدام لازم جهت تأمین معیشت، تحقق تابآوری بهتر و همچنین پیشگیری از آسیبهای روانی اجتماعی ناشی از محیط کار با طراحی یک ساز و کار حمایت محور از امنیت نیروی انسانی سلامت را خواستار شدهاند.
همچنین در این گزارش تاکید شده است مساله تابآوری نیروی انسانی از آنجایی که خود علت بسیاری از چالشهای مستقیم و غیر مستقیم دیگر برای دریافت خدمات باکیفیت سلامت است، تحقق و تأمین نیازهای این بخش مهم نیروی انسانی در کشور، میتواند منجر به افزایش رضایتمندی در جامعه و بهبود اعتماد و سرمایه اجتماعی شود و این مهم بدون گام عملیاتی و دوری از شعارهای متعدد محقق نخواهد شد.
منبع: مهر