صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بررسی ویژگی‌های استاد طا‌هایی در پیش نشست پانزدهمین همایش "بانوان فاضله هم‌عصر" + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۴۹۳۸
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۲
پیش نشست پانزدهمین همایش بانوان فاضله‌ی هم‌عصر استاد طا‌هایی با موضوع «زن و مقاومت» با محوریت «سیره مادر شهید حسن نصرالله» برگزار شد.

حدیث فاطمی| شهرآرانیوز؛ پیش نشست پانزدهمین همایش بانوان فاضله‌ی هم‌عصر استاد طا‌هایی با موضوع «زن و مقاومت» با محوریت «سیره مادر شهید حسن نصرالله» برگزار شد.

مدیر مؤسسه علمی - تحقیقی مکتب نرجس (س)، در این همایش در خصوص تأثیر علمی و تربیتی استاد طاهایی اظهار کرد: ساحت علم و تربیت در وجود استاد طا‌هایی (ره) چنان تبلور یافته بود که در عرصه‌های مختلف تاثیری ژرف و عمیق برجای گذاشتند. این موضوع از تربیت انسان‌های مربی، معلم، مبلغ و کارآمد در عرصه‌های مختلف اجتماعی سیاسی، فرهنگی، علمی و خانوادگی و مادران و همسران موفق قابل مشاهده است.

منور شایسته‌خو همچنین درباره اهداف پیش‌نشست عنوان کرد: در این پیش نشست برآن بودیم که سیره بزرگ بانویی که شاخصه اصلی او مقاومت و مقاوم‌پروری است را معرفی کنیم. کسی که از دامن او مردی تربیت می‌شود که رهبری جبهه مقاومت را به تأسی از استادانش امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به دست می‌گیرد و محبوب قلوب مسلمانان و غیرمسلمانان و خارچشم دشمنان می‌شود. این اسوه معاصر برای دختران، مادران و همسران می‌تواند جریانی را تولید کند که اندیشه و بینش و منش مقاومت را تقویت و نهادینه کند.

او هدف از برگزاری چنین نشستی را ایجاد مدل‌های عملیاتی سبک زندگی مقاومتی با ارائه الگو‌ها و اسوه‌های معاصر دانست و افزود: با الگو‌ها می‌خواهیم مکتب مقاومت را تبیین و در جان‌ها تعمیق بخشیم.

در بخش دیگری از این پیش‌نشست، رئیس جامعة المصطفی نمایندگی خراسان با اشاره به مقاومت مردم فلسطین، اظهار کرد: خوانش صحیح دین با همراهی و حضور مردم در صحنه حرف نویی است که انقلاب اسلامی بر آن تاکید دارد و این برگرفته از آموزه‌های قرآنی و دینی است. یعنی آنچه که مقاومت اسلامی را رقم می‌زند، مسئولیتی است که متوجه تک‌تک مردم است و مسئولیتی فردی، اجتماعی و جمعی است. مسئولیت ما نسبت به خانواده و اجتماع هم اینگونه است. اما مسئولیت بالاتری در اسلام وجود دارد که هر وقت تاریخ متوقف شده، این مسئولیت به‌درستی انجام نشده و آن مسئولیت جمعی است. به این معنا که تا جمع حرکتی نکند و همه متحد نشوند، مسئولیتی صورت نگرفته است. مقاومت مردم غزه و فلسطین که باعث حرکتی عظیم در تاریخ شد، چنین است.

وی با تأکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد: مقاومت یعنی پای حرف حق ایستادن و از هیچ چیز نترسیدن. این برای ما مسئولیت می‌آورد. مسئولیتی جمعی که مقاومت در غزه و لبنان را باور کنیم و از آنها حمایت کنیم.

حجت الاسلام روح الله سعیدی فاضل تصریح کرد: نظام‌های استکباری در فضای بین الملل، دنبال این هستند که ملت‌ها را سلطه پذیر کنند، لذا برای شکستن مقاومت آنها برنامه‌های متعددی از حذف فیزیکی رهبران مقاومت گرفته تا استحاله فرهنگی آنها را دارند.

 پورحسینی از شاگردان استاد طا‌هایی (ره) نیز در خصوص مسئله تأسیس نهاد علمی مکتب نرجس توسط این بانوی فاضله توضیح داد: استاد طا‌هایی (ره) یک نهاد علمی جریان ساز و تاثیر گذار به نام مکتب نرجس (س) را بنیان نهاد. نبوغ استاد در نامگذاری این نهاد علمی کاملا مشهود است: مکتب نرجس (س)، ایشان در آن مقطع زمانی با اصطلاح مکتب و اضافه کردن آن به کلمه نرجس یک اصطلاح جدید خلق نمودند. یعنی یک بانو جمعی از بانوان را به دور خود جمع می‌کند و نورانیت قرآن و اهلبیت را تجلی می‌دهد. واژه مکتب در تاریخ اندیشه اسلامی و آموزش دینی معانی متعددی داشته است. مکتب یعنی محل آموزش و تربیت که نشان‌دهنده یک فضای علمی و فرهنگی است که در آن دانش و آگاهی انتقال می‌یابد. این واژه به نوعی به آموزش و پرورش در جامعه اشاره دارد و نام نرجس (س) نشانه ارتباط این نهاد علمی با امام حی است.

وی همچنین شخصیت این بانوی فاضله را چنین تشریح کرد: استاد طا‌هایی (ره) به عنوان یک بانوی پیشران یک نهاد علمی را بنیان نهاد و روش ایشان با محوریت آموزش و پرورش بود. به‌طور مسلم پس از تأسیس مکتب نرجس (س) حوزه‌های دیگری هم تشکیل شدند، اما نوع برخورد ایشان با دیگر حوزه‌های برخورد تضعیفی و تهاجمی نبود. ایشان همواره بر روی جذب، گزینش و تثبیت داوطلبان دقت نظر داشتند و تربیت طلبه تراز مهدوی را رقم زدند. استاد طا‌هایی همچنین در ساحت عقاید و ایمان دینی، همواره بر سلامت عقیدتی نظارت مداوم داشتند. حرکت‌های اجتماعی ایشان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اهمیت بسزایی دارد. ایشان با رصد فضای سیاسی و حرکت انقلابی، طلبه‌ای زمان‌شناس و بصیر که از روحیه مقاومت برخوردار است را تربیت کردند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.