صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است

  • کد خبر: ۳۱۷۹۳۲
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان گفت: خراسان رضوی جایگاه مهمی در نظام اقتصادی کشور دارد. در این باره همین بس که بدانیم از ۶۴ زنجیره ارزش راهبردی صنعت در ایران، ۲۱ زنجیره ارزش به طور کامل در خراسان رضوی است.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری در یکصدوبیست‌وششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که صبح امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرالله پژمان‌فر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، محمدرضا توکلی‌زاده رئیس اتاق بازرگانی استان و جمعی از مسئولان دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان سازمان‌های دولتی و مدیران بخش خصوصی برگزار شد، اظهار کرد: در استان خراسان رضوی، بیش از ۳۰ پژوهشکده داریم که ارزیابی ما نشان می‌داد بعضی از آن‌ها در حال پیگیری طرح‌های موازی و پروژه‌هایی هستند که قبلاً به سرانجام رسیده است. این‌ها یعنی چه؟ یعنی اتلاف بودجه. مشکل امروز ما این است که خیلی از ما از ظرفیت‌های همدیگر خبر نداریم.

وی افزود: خراسان رضوی جایگاه مهمی در نظام اقتصادی کشور دارد. در این باره همین بس که بدانیم از ۶۴ زنجیره ارزش راهبردی صنعت در ایران، ۲۱ زنجیره ارزش به طور کامل در خراسان رضوی است. با این حال، ما نیازمند همگرایی و مشارکت بیشتر هستیم. خبر خوب این است که برش استانی طرح آمایش سرزمینی و برنامه هفتم توسعه تا پایان سال جاری تهیه خواهد شد که کمک بزرگی به تسهیل امور و هماهنگی بیشتر دستگاه‌های اجرایی خواهد کرد.

استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در شرایطی که میانگین وصول مالیات در کشور، ماهیانه ۴۰۰ میلیارد تومان است، ما در خراسان رضوی ماهیانه کمتر از ۴ میلیارد تومان وصول مالیات داریم؛ یعنی کمتر از یک درصد کشور. در سال ۱۳۹۰، بودجه عمرانی کشور بیش از ۲۸۰ میلیارد ریال بوده، اما امسال نصف این مقدار است. این موارد از مقتضیات ناگوار کنونی است که نیازمند رسیدگی به آن و ایجاد تحول در آن هستیم.

وی در واکنش به پیشنهاد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان درخصوص تشکیل دبیرخانه مشترک شورا‌های گفت‌وگوی شرق کشور گفت: قطعاً این طرح می‌تواند به‌صورت تخصصی بررسی شود، اما پیش از هرچیز باید روشن شود که هدف ما از تشکیل چنین‌اجتماعی چیست؟ هر هیئت و کارگروه اقتصادی فقط باید در صورتی شکل بگیرد که ختم به تحقق یک منفعت شود و دستاوردی را رقم بزند. در این شرایط، بهترین راهبردی که می‌توان برای این هیئت در نظر گرفت، بحث رشد صادرات به کشور‌های همسایه شرقی است که بر این اساس، بهتر است اجماع استان‌های خراسان به‌صورت ثابت و استان‌های گلستان، سیستان‌وبلوچستان و حتی کرمان و سمنان در پرونده‌های خاص به این دبیرخانه اضافه شوند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.