علی زنجانی با اشاره به مشکلات صنف درودگران و مبلسازان به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: مهمترین مشکل، بحث متغیربودن نرخ ارز است؛ چراکه مواد اولیه ارتباط مستقیمی با نرخ دلار دارد.
وی افزود: برای مثال از زمان سفارشگیری تا تحویل مبل به مشتری حدود ۲۰ روز تا یک ماه زمان میبرد. اغلب سازندگان نیز در ابتدا نرخ کار تحویلی را مشخص کرده و در ابتدا مبلغی را به عنوان بیعانه دریافت میکنند. هر بخش از کار مانند چوب، ابر، چسب، رنگ و... نیز جداگانه و طی چند مرحله در فاصله زمانی چندروزه تهیه میشود. با توجه به نوسانات قیمتی نرخ ارز، اغلب سازندگان در پایان و زمان تحویل کار، متضرر میشوند.
وی به مشکل دیگر صنعت درودگری در مشهد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اتحادیه درودگران و مبلسازان مشهد حدود ۴ هزار عضو دارد که زنجیروار به یکدیگر متصلاند. متأسفانه هر سال ۵ یا ۶ نمایشگاه مبل برگزار میشود که مشکلاتی را برای واحدهای بومی مبلسازی در مشهد ایجاد میکند.
وی ادامه داد: عدهای دلال از تهران و شهرهای دیگر در نمایشگاههای مبل مشهد شرکت میکنند که بعضاً اغلب آنها واحد صنفی ندارند و فقط با اجاره یک پروانه کسب در نمایشگاه حضور مییابند. برخی از این پروانهها نیز بدون هیچ نظارتی به نام افرادی که هیچ تجربهای در صنف درودگری ندارند، صادر میشود. دلالان نیز بدون اطلاع صاحب پروانه کسب، در نمایشگاه غرفه میگیرند.
وی افزود: متأسفانه این دلالان پس از پایان نمایشگاه، به تعهدات خود درقبال مردم بهدرستی عمل نمیکنند؛ برای مثال کار را با کامیون یا کانتینر در کنار جاده با همه ایرادات و متفاوتبودن با کالای سفارششده به مشتری تحویل میدهند و مشتری را مجبور به دریافت کالا میکنند. این موضوع باعث شده تا سیل شکایتها روانه اتحادیه درودگران مشهد شود.
وی تأکید کرد: برگزاری این نمایشگاهها بار سنگینی روی دوش اتحادیه مشهد و همچنین دستگاههای رسیدگی به شکایات و حمایت از حقوق مصرفکنندگان انداخته است؛ چراکه این دلالان بدون واحد صنفی و از شهرهای دیگر بوده و پیداکردن آنها و گرفتن حقوق مشتری فرایندی طولانی و هزینهبر دارد و اغلب مردم بهناچار از شکایت خود صرفنظر میکنند.
وی با اشاره به ضرر این نمایشگاهها برای واحدهای صنفی مبلسازی در مشهد گفت: برگزاری این نمایشگاه نقدینگی در بازار مشهد را جمع میکند. واحد صنفی که باید علاوه بر پرداخت اجاره، بیمه کارگران و عوارض شهرداری، مالیات نیز بپردازد، و در حالی که باید این نقدینگی در شهر خودمان مصرف شود، دلالان این نقدینگی را جمع کرده و از بازار مشهد خارج میکنند.
وی با اشاره به اینکه برگزاری برخی از نمایشگاههای مبل غیرقانونی است، تصریح کرد: نمایشگاههای مبل طبق تقویم وزارت صمت تعریف شدهاند در حالی که خارج از تقویم و به دفعات بیشتر این نمایشگاهها برگزار میشوند.
وی افزود: از طرف دیگر طبق مصوبات کمیته نمایشگاهی، نمایشگاه مبل باید به صورت تخصصی باشد و فروشی در آن صورت نگیرد و فاکتور صادر نشود، در حالی که اغلب غرفه داران دستگاه کارتخوان دارند و محصولات خود را علاوه بر عرضه به فروش نیز میرسانند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه صمت و کمیته برگزاری نمایشگاه این تخلف آشکار در نمایشگاههای تخصصی مبل را مشاهده میکنند، اما جلوی این تخلف را نمیگیرند، گفت: متاسفانه اجازه ورود اتحادیه و برخورد قانونی با این تخلف را نیز نمیدهند.
وی در پایان از مردم خواست مبل و کالاهای چوبی مورد نیاز خود را حتما از واحدهای صنفی دارای پروانه قانونی تهیه کنند و یا برای تعمیر حتما به واحدهای صنفی معتبر مراجعه کنند و حتما فاکتور خرید با قید تمام جزئیات کار از جمله رنگ، متریال و ... را دریافت کنند تا در صورت بروز هر گونه مشکل، اتحادیه درودگران مشهد نیز بتواند به مشکلات آنها رسیدگی کند.