حسین اسماعیلیان در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: بحران آب، کلیدواژه تکراری و مشترکی است که در سالهای اخیر زیاد درباره آن گفتهاند و شنیدهایم. این موضوع یکی از بحرانهایی است که هر سال مشهدالرضا (ع) را تهدید میکند و همانطور که دستگاههای مختلف اجرایی در قبال آن مسئولیت دارند، مردم نیز مکلف به اصلاح الگوی مصرف و صرفهجویی بیشتر هستند تا از بروز آن جلوگیری کنند.
وی افزود: اقداماتی که شهرداری در چندسال گذشته انجام داده تا آب موردنیاز آبیاری فضاهای سبز را تأمین کند، واقعاً تحسین برانگیز است. اولین تصفیهخانههایی که بهطور خاص با هدف تأمین آب برای آبیاری و طرحهای شهری افتتاح شد، در مشهدالرضا (ع) بود و مدیریت شهری در مشهد به طور متمرکز به توسعه روزافزون این طرحها اصرار دارد.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهرستان مشهد خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه مستقل برای تأمین آب شهری از جمله الزاماتی است که شهرداری بهخصوص در غرب مشهد بهطور کامل اجرا کرده و شرایطی را رقم زده که میزان مصرف آب شهری از شبکه آب شرب از حدود ۶ درصد به ۱ درصد کاهش پیدا کند. به عبارت دیگر، در حال حاضر فقط ۱ درصد از آب شرب شهری به آبیاری فضای سبز اختصاص دارد که این میزان، کمترین نرخ استفاده در همه کلانشهرهای کشور است.
وی ادامه داد: همین یک درصد استفاده شهرداری از آب شهری هم مربوط به بوستانهایی است که از منابع آب سرویسهای بهداشتی استفاده میکنند که اساساً امکان استفاده از منبعی دیگر برای آن وجود ندارد، زیرا مصرف مستقیم مردم است.
اسماعیلیان تصریح کرد: با توجه به تصفیهخانههایی که تاکنون افتتاح شده، با توجه به شبکهای که اکنون درحال شکل گیری است و همکاریهایی که به صورت تهاتر یا تخصیص منابع مالی در جریان است، ارزیابی ما نشان میدهد که تا دو سال آینده، شهرداری مشهد به طور کامل از شبکه تأمین آب و تأسیسات آبفای شهرستان مستقل شود. این موضوع را آقای قلندر نیز به صراحت اعلام کردند.
به گفته وی، در شرایطی که میانگین مصرف آب در مشهد، ۱۰.۵ مترمکعب در ماه است، قراردادی که شهرداری مشهد برای خرید ۱۱ میلیون مترمکعب پساب بهصورت سالانه امضا کرده است، این اراده را ثابت میکند که مدیریت شهری میخواهد از شبکه توزیع آب و فاضلاب شهرستان مستقل شود.
مدیرعامل آبفای مشهد افزود: امروزه خود شهرداری چاههایی در اختیار دارد که اینها قابلیت شرب دارد و میتواند به شبکه الحاق شود و بنابراین، مدیریت شهری در مشهد از مصرف کننده و مشترک به یکی از تأمین کنندگان آب شرب برای شهروندان تبدیل شود.