صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سهم آبیاری فضای سبز، کمتر از یک درصد آب شرب شهری | استقلال کامل شهرداری از شبکه مصرف آب شرب تا دو سال آینده

  • کد خبر: ۳۱۸۴۳۱
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
مدیرعامل آب و فاضلاب شهرستان مشهد گفت: در حال حاضر فقط یک درصد از آب شرب شهری به آبیاری فضای سبز اختصاص دارد که این میزان، کمترین نرخ استفاده در همه کلانشهر‌های کشور است.

حسین اسماعیلیان در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز اظهار کرد: بحران آب، کلیدواژه تکراری و مشترکی است که در سال‌های اخیر زیاد درباره آن گفته‌اند و شنیده‌ایم. این موضوع یکی از بحران‌هایی است که هر سال مشهدالرضا(ع) را تهدید می‌کند و همان‌طورکه دستگاه‌های مختلف اجرایی در قبال آن مسئولیت دارند، مردم نیز مکلف به اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی بیشتر هستند تا از بروز آن جلوگیری کنند.

وی افزود: اقداماتی که شهرداری در چند سال گذشته انجام داده تا آب موردنیاز آبیاری فضا‌های سبز را تأمین کند، واقعاً تحسین‌برانگیز است. اولین تصفیه‌خانه‌هایی که به‌طور خاص با هدف تأمین آب برای آبیاری و طرح‌های شهری افتتاح شد، در مشهدالرضا(ع) بود و مدیریت شهری در مشهد به طور متمرکز به توسعه روزافزون این طرح‌ها اصرار دارد.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهرستان مشهد خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه مستقل برای تأمین آب شهری از جمله الزاماتی است که شهرداری به‌خصوص در غرب مشهد به‌طور کامل اجرا کرده و شرایطی را رقم زده که میزان مصرف آب شهری از شبکه آب شرب از حدود شش‌درصد به یک‌درصد کاهش پیدا کند. به عبارت دیگر، در حال حاضر فقط یک‌درصد از آب شرب شهری به آبیاری فضای سبز اختصاص دارد که این میزان، کمترین نرخ استفاده در همه کلانشهر‌های کشور است.

وی ادامه داد: همین یک‌درصد استفاده شهرداری از آب شهری هم مربوط به بوستان‌هایی است که از منابع آب سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌کنند که اساساً امکان استفاده از منبعی دیگر برای آن‌ها وجود ندارد، زیرا مصرف مستقیم مردم است.

اسماعیلیان تصریح کرد: با توجه به تصفیه‌خانه‌هایی که تاکنون افتتاح شده و شبکه‌ای که اکنون در حال شکل‌گیری است و همکاری‌هایی که به صورت تهاتر یا تخصیص منابع مالی در جریان است، ارزیابی ما نشان می‌دهد که تا دو سال آینده، شهرداری مشهد به طور کامل از شبکه تأمین آب و تأسیسات آبفای شهرستان مستقل شود. این موضوع را آقای قلندرشریف نیز به‌صراحت اعلام کردند.

به گفته وی، در شرایطی که میانگین مصرف آب در مشهد، ۱۰.۵ مترمکعب در ماه است، قراردادی که شهرداری مشهد برای خرید ۱۱ میلیون مترمکعب پساب به‌صورت سالانه امضا کرده، این اراده را ثابت می‌کند که مدیریت شهری می‌خواهد از شبکه توزیع آب و فاضلاب شهرستان مستقل شود.

مدیرعامل آبفای مشهد افزود: امروزه خود شهرداری چاه‌هایی در اختیار دارد که قابلیت شرب دارند و می‌توانند به شبکه الحاق شوند؛ بنابراین، مدیریت شهری در مشهد از مصرف‌کننده و مشترک به یکی از تأمین‌کنندگان آب شرب برای شهروندان تبدیل شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.