صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

میزان صرفه‌جویی مصرف گاز خراسان رضوی در روز‌های سرد ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۱۸۹۶۵
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
با وجود افزایش روز‌های سرد، با همراهی مردم و البته تعطیلی‌ها مصرف گاز در خراسان رضوی نسبت به سال ۱۴۰۲ روند نزولی داشته است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ بر اساس پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی بارش برف و باران همچنان در آخرین ماه سال ادامه دارد و از اوایل هفته پیش رو تا دوشنبه صبح، بارش‌ها در بیشتر نقاط استان به صورت برف خواهد بود. بارش برف در این هفته موجب ارتفاع هشت سانتی متری برف در کلان شهر مشهد شد و شهرستان فریمان، با ۹ سانتی متر، بیشترین بارش برف را در این مدت داشت. از لحاظ دمایی نیز هوای سرد همچنان در خراسان رضوی ماندگار خواهد بود و همه نقاط استان دمای شبانه زیر صفر را تجربه خواهند کرد.

افزایش ۴۰ درصدی مصرف گاز در خراسان رضوی

رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرا، درباره میزان مصرف گاز و تعطیلی‌ها در هفته‌ای که گذشت، اظهار کرد: مدارس و ادارات استان روزانه به طور تقریبی ۵/۲ میلیون مترمکعب مصرف گاز دارند و این میزان در روز‌های سرد سال برای کل استان حدود ۶۰ میلیون متر مکعب است که اگر سرما بیش از سه روز ماندگار باشد، این میزان مصرف بیشتر هم می‌شود.

حمیدرضا افشون افزود: در روز‌های سرد میزان مصرف در استان به طور تقریبی ۳۰ تا ۴۰ درصد اضافه شد و با توجه به افت زیاد دمای هوا که هنوز هم ادامه دار است، این افزایش مصرف همچنان پیش بینی می‌شود. او گفت: با توجه به تدابیری که اتخاذ شد، خوشبختانه شبکه انتقال گاز استان شرایط خوبی دارد، اما این خوب بودن نباید منتج به ادامه نیافتن رعایت الگوی مصرف از سوی شهروندان شود.

اهمیت صرفه جویی گاز در بخش خانگی

به گفته افشون، خراسان رضوی پس از تهران بیشترین مشترکان مصرف دارد و چیزی حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک خانگی و تجاری در استان مصرف کننده گاز هستند. در روز‌های سرد بالای ۹۰ درصد مصرف گاز را بخش خانگی به خود اختصاص می‌دهد. مسلما وقتی هرمشترک به اندازه سهم خود، در مصرف گاز صرفه جویی حداکثری داشته باشد، در مجموع عدد درخورتوجهی می‌شود که این صرفه جویی علاوه بر پایداری شبکه گاز باعث می‌شود در بخش‌های دیگر مثل صنعت، بخش تجاری و نیروگاه‌ها محدویت توزیع گاز نداشته باشیم.

 رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی اضافه کرد: امسال سرما زودتر مهمان استان ما شد و ماندگاری سرمای بیشتری هم در استان داشتیم، اما در مجموع مصرف گاز استان در روز‌های سرد و دمای مشابه نسبت به سال گذشته کاهشی بوده است و این نشان می‌دهد مدیریت مصرف انرژی در راستای فرهنگ سازی از سوی شرکت گاز خراسان رضوی برای مردم جا افتاده است.

 امیدواریم توجه به الگوی مصرف انرژی ادامه دار باشد و این موضوع در مردم نهادینه شود تا مشکلی در تأمین گاز برای بخش تولید و دیگر بخش‌ها نداشته باشیم. او یادآور شد: ما تنها استانی هستیم که در بحث جایگزینی بخاری‌های کم مصرف پیش گام هستیم. تعویض بخاری‌ها را از شهر‌های مرزی شروع کردیم و امیدواریم تا زمستان سال آینده تعویض بخاری در این شهر‌ها به حدی باشد که نتیجه اش را در میزان مصرف ببینیم.

اگرچه پیش بینی می‌شود با تعویض گسترده‌ای که صورت می‌گیرد، حد اقل ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش مصرف را در این شهر‌ها ببینیم. افشون افزود: شهر‌های در انتهای خطوط در اولویت تعویض بخاری هستند؛ زیرا میزان استفاده از بخاری دراین شهر‌ها نسبت به کلان شهری مثل مشهد که دیگر وسایل گرمایشی در آن استفاده می‌شود، بیشتر است؛ ضمن اینکه هرچه مصرف شهر‌های انتهای خطوط کاهش پیدا کند، از لحاظ فنی افت فشار کمتری در شبکه ایجاد می‌شود.

برف روبی ۴ هزارو ۵۰۰ کیلومتر از راه‌های استان

بر اساس اعلام جعفر شهامت، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی نیز در بارش برف این هفته، ۴ هزارو ۴۲۷ کیلومتر از جاده‌های استان از روز سه شنبه و هم زمان با بارش برف در استان، توسط راهداران راه‌های استان برف روبی شد.

ثبت ۲ هزار مأموریت از سوی اورژانس ۱۱۵ مشهد

همچنین دکتر علی یزدانی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۹۵۰ مأموریت برای امدادرسانی به بیماران و مصدومان حوادث ترافیکی و غیرترافیکی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در روز‌های برفی و سرد این هفته، توسط اورژانس ۱۱۵ انجام شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.