صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شیادی پشت دیوار مجازی

  • کد خبر: ۳۱۹۰
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۵
در جست‌و‌جوی فردی که به بهانه آگهی‌گذاشتن در سایت‌های واسطه‌گر حساب شهروندان را خالی می‌کرد

راحله حسین زاده - کار و کاسبی‌اش را به‌تازگی راه انداخته بود و نیاز داشت برای فروش محصولاتش تبلیغ کند. مثل بسیاری از افراد، سایت دیوار را برای ثبت آگهی فروش کالای خود انتخاب کرد، اما ساعتی بعد، پیامی به دستش رسید با این عنوان «‌جهت تأیید و ثبت نهایی آگهی خود مبلغ هزارتومان پرداخت کنید، در‌غیر‌این‌صورت آگهی شما حذف می‌شود». اولش تعجب کرد، اما منفعت مالی‌ای که در پس این آگهی بود، او را متقاعد کرد که به آدرس ‌مشخص‌‌شده برود و هزار تومان ناقابل بپردازد. در ادامه سریعا به سایت مشخص‌شده وارد و از آنجا به یک درگاه بانکی متصل شد. شماره کارت، رمز دوم، تاریخ انقضا و... را وارد کرد، اما درگاه بانکی پیغام خطا داد و در‌پی تلاش‌های بعدی‌اش هم باز نشد. او بی‌خیال موضوع شد اما ساعتی بعد با دیدن چند پیامک برداشت غیرمجاز از حسابش شوکه شد، چرا‌که تمام اندوخته‌اش در همین حساب بود.
نمونه کلاهی که سر این فرد رفت، سال‌هاست که با گسترده‌شدن فضای مجازی و ابزارهای الکترونیکی بر سر شهروندان زیادی رفته و افراد زیادی را به خاک سیاه نشانده است. با‌وجود هشدارهای مکرر مقامات قضایی و انتظامی، همچنان شگرد فیشینگ (ایجاد درگاه جعلی پرداخت) با شکل و شمایلی نوین صورت می‌گیرد. این شگرد شیادانه چنان همه‌گیر شده که هشدارهای مقامات قضایی را به همراه داشته است، تا‌جایی‌که حجت‌الاسلام‌فروتنی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری خراسان‌رضوی، با هشدار درباره کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی از شهروندان خواسته است: «‌مردم چنانچه می‌خواهند از‌طریق فضای مجازی خریدی انجام دهند، دقت داشته باشند و به سایت‌های معتبر مراجعه کنند.»

سایت جعلی تأیید هویت آگهی

پلیس فتای خراسان‌رضوی یکی از مراجع مهم رسیدگی به جرائم نوظهور در فضای مجازی است. سنگربان این پلیس در استان درباره جزئیات این پرونده می‌گوید: در این سایت از شهروندان خواسته می‌شود مبلغ هزار‌تومان، برای تأیید هویت و انتشار آگهی خود در سایت‌های واسطه‌گر بپردازند و در ادامه با هدایت شهروندان به درگاه‌های جعلی، اطلاعات حساب آن‌ها را سرقت می‌کنند.
سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به تشکیل پرونده در‌این‌خصوص و آغاز تحقیقات برای شناسایی عاملان این شیادی‌ها بیان می‌کند: نکته مهم در این پرونده آگاهی شهروندان در استفاده از فضای مجازی
است.
رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی درخصوص راهکارهای موجود برای پیشگیری از این‌گونه سرقت‌ها می‌گوید: شهروندان توجه کنند که برای ثبت آگهی در سایت‌های واسطه‌گر در مرحله اول نیاز به پرداخت مبلغی تحت عنوان پیش‌پرداخت نیست و ثبت و قراردادن آگهی رایگان است.
وی همچنین توصیه می‌کند که اگر افراد می خواهند پولی را در درگاه بانکی واریز کنند درصورتی‌که نمی‌دانند جعلی است یا واقعی، برای مطمئن‌شدن ابتدا بخشی از اطلاعات حساب خود را اشتباهی وارد کنند؛ درگاه‌های بانکی اصلی نسبت‌به اشتباه بودن اطلاعات واکنش نشان می‌دهند اما درگاه‌های جعلی این قابلیت را ندارند و معمولا از دسترس خارج می‌شوند. 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.