صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیین تکریم و معارفه مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی برگزار شد | عدالت آموزشی، شرط تحقق وفاق ملی

  • کد خبر: ۳۲۱۰۵۵
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
صبح امروز و با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش، معاونین استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولان استانی، «میکائیل باقری»، مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی تودیع و «مصطفی اسدی» به‌عنوان مدیرکل جدید معرفی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین تودیع میکائیل باقری مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی و معارفه مصطفی اسدی به‌عنوان مدیرکل جدید، صبح امروز (دوشنبه، ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) با حضور سالار قاسمی معاون وزیر آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام علی عسکری معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی و جمعی از مسئولان استانی و مدیران شهری در تالار همایش‌های فرهنگ‌سرای مصلی‌نژاد مشهد برگزار شد.

ضرورت احیای وفاق و همدلی در نظام آموزشی

محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی‌امنیتی استاندار خراسان رضوی، در ابتدای این مراسم با بیان اینکه آموزش و پرورش و به‌طورکلی اعضای این خانواده، نقش بسیار مهمی در فرایندها، اتفاقات و فضای کلی کشور داشته و دارند، اظهار کرد: اثرگذاری مثبت و مؤثر این مجموعه به‌عنوان یک قشر نخبگانی در همه تحولات محسوس و ملموس بوده و اگر سرجمع اولیاء و مربیان، دانش‌آموزان و فرهنگیان را به‌عنوان جامعه فرهنگیان کشور در نظر بگیریم، تقریباً همه اقشار جامعه ایران اسلامی را در بر می‌گیرد.

وی افزود: دولت چهاردهم کار خود را در شرایط بحرانی آغاز کرد، اما درهرحال، شعار محوری این دولت به‌عنوان «وفاق ملی» یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که با تمام سختی‌ها و مشکلات موجود، باید براساس آن حرکت کرد. این یک واقعیت است؛ توسعه شکل نمی‌گیرد مگر اینکه اجماع نخبگانی در کشور ایجاد شود. حالا اینکه برخی تفسیر می‌کنند مقصود از وفاق ملی، همگرایی اصلاح‌طلب و اصول‌گراست تا بنشینند و باهم اجماع کنند، همه باید بدانند که این یک تفسیر معیوب است و موثق نیست. منظور از وفاق ملی، تعامل حاکمیت با همه جریان‌ها و عبور از تفکرات انحصارطلبانه است. مردم به تغییر رأی دادند و باید در همه حوزه‌ها تغییر ایجاد شود.

معاون سیاسی‌امنیتی استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از اساسی‌ترین شروط تحقق وفاق ملی، احیای عدالت و مساوات است؛ یعنی همان چیزی که در همه مجامع و نشست‌های فرهنگی موردتأکید رئیس‌جمهور بوده تا همه ارگان‌ها و به‌خصوص آموزش و پرورش در این مسیر حرکت کنند. اینجا ما با مشکلات بحران‌گونه متعددی روبه‌رو هستیم. در بسیاری از نقاط استان، هنوز کلاس‌های درس استاندارد معقول وجود ندارد، اما همین وفاق است که خواهد توانست سرمایه‌های مردمی و کمک خیران را پای کار احیای زیرساخت‌های آموزشی بیاورد.

وی ادامه داد: خیّر پای کار توسعه آموزش و پرورش نمی‌آید اگر به او برچسب زده شود. تسلط بر همه ابزار‌ها و امکانات نرم‌افزاری آموزش و پرورش حاصل نخواهد شد اگر با حاشیه‌سازی برای نخبگان، از به‌کارگیری آنان در بخش منابع انسانی جلوگیری شود. در ماه‌های اخیر، حواشی زیادی درباره جزئیات انتخاب مدیرکل آموزش و پرورش ایجاد شد، اما آقای باقری به‌عنوان سرپرست سه‌ ماه در اداره کل تلاش کرد تا از این حواشی عبور کند. باور ما این است حتماً مدیریت جدید این نهاد خواهد توانست چالش‌های موجود را برطرف کند، دانش‌آموزان نقّاد بار بیاورد و روحیه تحمل نظرات مخالف را در نسل آینده رشد بدهد.

از توسعه ناوگان خودرویی تا جذب معلمان خریدخدمت

سرپرست سابق آموزش و پرورش خراسان رضوی هم در ادامه این مراسم، با قدردانی از حضور اقشار مختلف جامعه فرهنگیان استان تصریح کرد: به‌نمایندگی از یک‌ونیم میلیون نفر دانش‌آموز و ۸۰ هزار معلم در خراسان رضوی، از رئیس‌جمهور تشکر می‌کنم که نظام تعلیم و تربیت را به گفتمان غالب و هدف مشترک کشور تبدیل کرده و بیش از ۲۲ جلسه که با حضور شخص رئیس‌جمهور و به‌صورت هفتگی در نظام عالی آموزش و پرورش کشور برگزار شده، این توجه ویژه را ثابت می‌کند.

وی تأکید کرد: در طول این سه ماه، ابتدا یک ارزیابی جامع از همه ادارات آموزش و پرورش انجام شد تا براساس آن، ۹ اداره سبز، ۱۵ اداره قرمز و مابقی در بخش زرد قرار بگیرند. در گام اول، مدیران بخش‌های قرمز تغییر کردند، مدیران بخش‌های سبز موردحمایت قرار گرفته و ابقا شدند و مدیران بخش‌های زرد نیز در رده تجدیدنظر قرار گرفتند. پس از این هم با تشکیل کمیته مشورتی مدیران بازنشسته اداره کل، افرادی که قابلیت سکان‌داری دستگاه تعلیم و تربیت شهرستان‌ها را داشتند، ابتدا شناسایی شده و سپس با گذر از آزمون ۱۸۰ پرسشی، ابعاد دقیق شخصیتی آن‌ها احصا شد تا درنهایت، مدیر ۱۳ شهرستان از ۱۵ شهرستان قرمز تغییر کند، اکثر مدیران شهرستان‌های سبز ابقا شدند و در بخش زرد نیز کار کارشناسی همچنان در جریان است.

باقری با اشاره به الحاق ۴۷ دستگاه خودروی سواری و وانت به ناوگان خودرویی اداره کل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: در کل کشور، بیش از ۲۵ هزار نیروی خریدخدمت به استخدامی تبدیل شدند که از این میزان، بیش از ۷ هزار نفر یعنی معادل یک‌سوم در خراسان رضوی هستند. همه حقوق‌ها، پاداش‌ها، دستمزد‌ها و سایر عناوین پرداختی این افراد نیز به‌روز بوده و منابع آتی آن نیز تأمین شده است تا در مجموع بتوان ادعا کرد که همه زیرساخت‌های انسانی، مدیریتی و فنی این اداره کل در طول این سه ماه توسعه پیدا کند.

وی تأکید کرد: فهم من از ابتدا این بود که این دستگاه یک نظام تربیتی است و نه سیاسی. همه تلاشم را درگیر کردم تا در این اوضاع وارد معامله نشوم و فقط مبتنی بر آیات و روایات، کارم را به پیش ببرم؛ زیرا این دستگاه عظیم‌تر از آن است که بازی‌های سیاسی در کار‌ها محور قرار بگیرد. بر همین مبنا در این لحظه خدا را شکر می‌کنم که وقتی دستور وزیر بر تصدی این مسئولیت صادر شد، حتی استخاره و مشورت نکردم و در همه مرتبه فقط سرباز کوچک نظام اسلامی بوده‌ام.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.