صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بررسی ابعاد مختلف آیین‌نامه جدید دورکاری مادران شاغل

  • کد خبر: ۳۲۴۰۵۵
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
سال ۱۴۰۳ پیش‌نویس آیین‌نامه جدید دورکاری براساس اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی برای نظرخواهی عمومی از طرف سازمان اداری و استخدامی به منظور حذف فعالیت‌های غیرضرور، افزایش استفاده از فناوری‌های نوین و ارائه خدمات همراه افزایش بهره‌وری با حفظ مطلوبیت ارائه خدمات منتشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آذر ماه سال ۱۴۰۳ بود که پیش‌نویس آیین‌نامه جدید دورکاری براساس اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی برای نظرخواهی عمومی از طرف سازمان اداری و استخدامی به منظور حذف فعالیت‌های غیرضرور، افزایش استفاده از فناوری‌های نوین و ارائه خدمات همراه افزایش بهره‌وری با حفظ مطلوبیت ارائه خدمات منتشر شد.

موضوعی که شاید بسیاری از زنان شاغل و دارای فرزند منتظر ابلاغ آن هستند تا با استفاده از فرصت دورکاری بتوانند به بخشی از برنامه‌های زندگی و تربیت فرزند و هزاران برنامه ناتمام دیگر رسیدگی کنند. اینکه آیا مادران شاغل در عرصه‌های مختلف می‌توانند از این فرصت بهره ببرند یا نه، باید آن را بعد از تهیه پیش‌نویس آیین‌نامه جدید دورکاری توسط سازمان اداری و استخدامی کشور مورد بررسی قرار داد.

طبق ماده یک این آیین‌نامه، کارمند دستگاه اجرایی شامل کارمند قراردادی، پیمانی، آزمایشی و رسمی که عهده‌دار مسئولیتی با قابلیت دورکاری است و در با توجه به ضوابط تعیین شده در این آیین‌نامه، مشمول دورکاری می‌شود.

همچنین در ماده ۲ این آیین‌نامه سمت‌های سازمانی که به تعامل رودررو با خدمت‌گیرنده برون سازمانی یا درون سازمانی نیاز ندارند و از دسترسی به داده‌ها و اطلاعات طبقه‌بندی شده بی‌نیاز هستند، برای تحمیل نشدن هزینه‌های اضافی به دستگاه، انجام فعالیت‌ها و امکان دسترسی مجازی به پایگاه‌های اطلاعاتی، اسناد مورد نیاز و سامانه‌ها وجود داشته باشد، می‌توانند از شرایط دورکاری استفاده کنند.

این آیین‌نامه در ۲۱ ماده برای نظرخواهی عمومی منتشر شده است تا اعلام نظرات زنان شاغل مسیری برای بهره‌مندی از زنانی که امکان استفاده از این فرصت را دارند، فراهم کند.

یکی از مشکلات اساسی مادران شاغل، هزینه زیاد مهدکودک و نداشتن شرایط نگهداری از فرزندان آنها توسط یکی از نزدیکان است، در نتیجه چاره‌ای جز استفاده از مهدکودک ندارند که این موضوع هم برای برخی به دلیل شرایط اقتصادی فراهم نیست. در چنین شرایطی دورکاری به‌عنوان بهترین بستر برای داشتن شغل و انجام وظیفه بزرگ مادری توسط برخی از مادران مطرح می‌شود.

در حال حاضر بسیاری از مادرانی که حتی امکان استفاده از مهدکودک برای فرزند خود را دارند، در برخی از مواقع به دلایل مختلف نمی‌توانند فرزندشان را به مهدکودک‌ها بسپارند که می‌توان این مشکل را با ارائه دورکاری حل کرد تا فشار و استرس روحی ناشی از نگهداری از فرزند در شرایط خاص کم شود و مادران بتوانند به فعالیت کاری خود ادامه دهند.

یکی از مسائلی که مورد توجه دولت و سازمان اداری و استخدامی کشور است، افزایش کیفیت کار در شرایط دورکاری زنان است، زیرا برخی این فرصت را راهی برای فرار از انجام وظایف خود می‌دانند، اما برخی از زنان شاغل به دلیل مشکلات جدی که دارند از این فرصت به خوبی استفاده می‌کنند.

شاید برخی اغلب اوقات از فرصت‌های پیش آمده همچون دورکاری سوءاستفاده کنند، اما هستند زنانی که به دلیل داشتن نوزاد چندماهه دورکاری را فرصت بزرگی برای ادامه فعالیت کاری و تربیت فرزند می‌دانند تا از این طریق بتوانند هم به زندگی فرزندان خود رسیدگی کنند و از سوی دیگر به دلیل اشتغال در بخش خصوصی یا دستگاه‌های اجرایی، این فرصت کاری را از دست نداده و به صورت دورکاری فعالیت خود را انجام دهند.

منبع: جهان بانو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.