صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نایب‌رئیس خانه صنعت استان معتقد است برای ادامه تولید باید نقدینگی ۲ برابر سال قبل به دست تولیدکنندگان برسد.
موسوی‌زاده/ شهرآرانیوز - تولیدکنندگان خراسانی درحالی وارد هفته گرامیداشت صنعت و معدن شده‌اند که در یک سال اخیر، افزایش قیمت ارز از ۱۱ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان، تشدید تحریم‌ها، رشد تورم و رکود ناشی از شیوع کرونا، بخش تولید را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده است.
 
 
همین فشار سبب شده است تا نایب‌رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرا تأکید کند که اولویت اول حفظ علائم حیاتی تولید است.
 
 
به گفته جواد باقری، این روز‌ها مشکلات سبب کند شدن نبض تولید کشور شده، از این رو اولویت اصلی اقتصاد، حفظ حیات بخش مولد کشور است. وی با اشاره به رسیدن دلار به ۲۰ هزار تومان، گفت: ورود دلار به کانال ۲۰ هزار تومانی به این معنی است که باید تزریق نقدینگی به بخش تولید نسبت به سال گذشته ۲ برابر افزایش بیابد تا کارآفرینان بتوانند همچنان به فعالیت ادامه دهند.
 

نایب‌رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی ادامه داد: شیوع کرونا و محدودیت‌های صادراتی در کنار کاهش میزان مصرف داخلی سبب شده است تا واحد‌های تولیدی با ظرفیت کمتری فعالیت کنند. صادرات می‌تواند با تزریق منابع جدید به بخش تولید به‌مثابه اکسیژن این بخش عمل کند و حیات دوباره‌ای به رگ‌های بخش‌های مولد کشور تزریق کند.
 
 
باقری با بیان اینکه وضعیت نامناسب تولید از سال گذشته پیش‌بینی می‌شد، گفت: در چند سال اخیر رقم سرمایه‌گذاری کاهش یافته و در کنار این موضوع اقدام مؤثری برای نوسازی تجهیزات تولید نشده است. این عوامل سبب شده است تا درعمل هزینه‌های تولید هم‌زمان با نوسانات ارزی بسیار افزایش بیابد.
 
 
وی تأکید کرد: اگر در زمانی که با وفور درآمد‌های ارزی مواجه بودیم، اقدام جدی برای نوسازی صنایع و متنوع‌سازی صادرات انجام می‌دادیم، امروز با مشکلات کمتری مواجه می‌شدیم. این تولیدکننده با بیان اینکه دولت در شرایط حاضر در تأمین مخارج روزمره خود دچار مشکل شده است، گفت: سکوت در شرایط فعلی بهترین راهکار در مواجهه با مشکلات است.
 
 
باقری با بیان اینکه در شرایط فعلی اگر از صنایعی که امکان جایگزینی واردات را دارند، حمایت شود، تولید رونق می‌گیرد، گفت: در همین مدت که واردات لوازم خانگی کاهش یافته است، صنایع تولیدی لوازم‌خانگی رونق بیشتری گرفته‌اند و بر میزان تولید محصولات خود افزوده‌اند. وی با بیان اینکه در سطوح بالای مدیریت اراده خوبی برای حمایت از تولید وجود دارد، گفت: با این حال بوروکراسی بیمار کشور درعمل سبب می‌شود تا از تولید آن‌گونه که انتظار می‌رود، حمایت نشود.
 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.