آیا واقعا برای افزایش وزن مرغها از تریاک استفاده میشود؟ این شایعه که در فضای مجازی منتشر شده آیا موثق و درست است؟ مسوولان در این رابطه چه توضیحاتی دادند؟
به گزارش شهرآرانیوز ،شهرام شرقی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور خراسان رضوی گفت: برخی اکاذیب در فضای مجازی از جمله ادعای از اساس جعلی " مرغهای تریاکی" که موجب تشویش اذهانخاطرشده را تکذیب میکنم.
او افزود: استفاده از ماده مخدر تأثیری در مصرف درمانی طیور ندارد، از این رو تولیدکنندگان سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی خود را به خطر نمیاندازند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور خراسان رضوی ادامه داد: سازمان دامپزشکی به عنوان ناظر و مسئول تأمین سلامت مردم ضمن استقرار همکاران سازمان دامپزشکی در واحدهای مرغداری، بازدیدهایی را هم به صورت دورهای انجام میدهند که با وجود این نظارتها جای هیچ گونه نگرانی نیست.
شرقی بیان کرد: خوراندن تریاک تاکنون در هیچ یک از مرغداری و در هیچ یک از طیور تولیدی در استان گزارش داده نشده است.
تریاک نه تنها تاثیری در افزایش وزن مرغ ندارد، بلکه به علت بالا بردن متابولیسم پایه و سوزاندن ذخایر بدن موجب کاهش وزن در مرغها نیز میشود، به عبارتی میتوان اذعان کرد این ماده بر وزن مرغها تاثیر معکوس خواهد داشت.
او تصریح کرد: در نهاد مرغهای گوشتی امروزی این پتانسیل وجود دارد که در شرایط بهداشتی، مدیریتی و تغذیهای مناسب میتوانند به سرعت رشد کرده و ظرف مدت ۳۵ الی ۴۲ روز آماده عرضه به بازار شوند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور خراسان رضوی تاکید کرد:در حقیقت سرعت رشد مرغهای امروزی حاصل تلاش علمی ۶۰ ساله دانشمندان است نه خوراندن هورمون و تریاک به مرغان.
شرقی با بیان اینکه استفاده از جیره غذایی استاندارد و ایجاد شرایط بهینه برای پرورش بهترین راهکار برای افزایش وزن در نژادهای گوشتی است، بیان کرد: شایعه استفاده از هورمون نیز غیرعلمی و غیرمستند بوده و از نظر عملی به لحاظ قیمت بالا، مشکلات تزریق و عدم نیاز نژادهای اصلاح شده امکانپذیر نیست.
او تصریح کرد: صادرات به سایر کشورها یکی از دلایل بالا بودن کیفیت گوشت مرغ تولیدی کشور و رد اینگونه شایعات است.
ادارهکل دامپزشکی بهصورت دورهای و تصادفی از خوراک تولیدی نمونهگیری کرده و بر اساس استانداردهای بهداشتی سازمان متبوع، نظارت عالیه را انجام میدهد.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان