به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا صارمی روز شنبه اظهار کرد: تغییرات جمعیتی، رشد سریع شهرها و به دنبال آن رشد ساخت و ساز، اثرات منفی را در اکوسیستم محلی، مصرف بالای انرژی و تولید آلودگیهای زیست محیطی ایجاد کرده و بدین ترتیب کیفیت زندگی در کلانشهرها کاهش یافته بنابراین اکنون که جهان با مشکلاتی از جمله کمبود منابع انرژی، بحران آلودگی هوا، تغییرات جمعیت و مشکلات زیست محیطی مواجه است، حرکت به سمت توسعه پایدار امری مهم و ضروری به شمار میرود. از این روی، مدیریت شهری همواره به دنبال راهکارهایی برای به حداقل رساندن آسیبهای زیست محیطی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است.
وی ادامه داد: مدیریت شهری تهران نیز به منظور حل این مشکل، اجرای ساختمان سبز و معماری پایدار را به عنوان یکی از راه حلها برای بهبود وضعیت محیط زیست از سالها پیش در دستور کار خود داشته و پس از بررسیهای بلندمدت و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی «لایحه اصلاحیه مصوبه توسعه ساختمان سبز و معماری پایدار در شهر تهران» را که چندی پیش به تصویب و تایید شورای اسلامی شهر تهران رسید، در مسیر اجرا قرار داده است.
معاون شهردار تهران تصریح کرد: بر اساس این مصوبه، همه ابنیه دارای مصوبه موردی از کمیسیون ماده پنج شهر تهران و تمام اراضی که متقاضی ساخت آن شهرداری تهران و سایر دستگاههای خدماترسان دولتی و عمومی غیردولتی با مساحت بیش از ۵۰۰ مترمربع هستند، ملزم به اخذ حداقل امتیاز رتبهبندی ساختمان سبز خواهند بود.
صارمی با بیان اینکه با اجرایی شدن این مصوبه، امکان دریافت گواهی ساختمان سبز و نشان مربوطه برای تمامی املاک متقاضی شهر تهران واقع در تمام پهنههای چهارگانه طرح تفصیلی فراهم میشود، گفت: ساختمانهایی که براساس معیارها و شاخصهای ساختمان سبز احداث شوند، پروانهای تحت عنوان پروانه ساختمان سبز که همه ضوابط و مقررات مربوط به ساختمان سبز در آن درج شده باشد، صادر میشود. این گواهی در ۲ مرحله پیشگواهی در فرآیند صدور پروانه و پروانه ساختمانی و گواهی اصلی در مرحله صدور گواهی پایان کار ساختمانی صادر خواهد شد.
وی اضافه کرد: در فرآیند صدور گواهی ساختمان سبز و معماری پایدار، ساختمانهای متقاضی براساس شاخصها و معیارهای تعیین شده در مصوبه مورد ارزیابی قرار میگیرد و با توجه به امتیاز دریافتی نشانهای سرو زرین، سیمین و سبزین به آنها تعلق میگیرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اهمیت اجرای ساختمانهای سبز و معماری پایدار در پایتخت، اظهار کرد: شهرداری تهران به منظور اجرای هرچه بهتر این مصوبه، مشوقهایی را نیز برای مالکانی که نسبت به احداث ساختمانهای سبز اقدام کنند، تعریف کرده که با توجه به امتیاز دریافتی در سیستم ارزیابی و دریافت نشانهای یادشده به صورت تخفیف در عوارض ساختمانی اعمال خواهد شد.
صارمی افزود: بدین ترتیب عوارض مربوطه با توجه به ارزیابی صورت گرفته و اخذ نشان سرو زرین، سیمین و سبزین ۳۰، ۲۰ و ۱۰ درصد عوارض محاسبه شده ملاک عمل خواهد بود. با این وصف، اگر مالکان مبلغ کل عوارض را به صورت نقدی پرداخت کنند و از ۲۰ درصد تخفیف نقدی هم بهرهمند شوند، در مجموع تخفیف آنها برای این نشانهای سرو زرین، سیمین و سبزین به ترتیب ۴۰، ۵۰ و ۲۰ درصد اعمال میشود.
ساختمان سبز ایدهآل ساختمانی است که در عین برآورده کردن نیازها، حداقل اثر تخریبی را بر روی محیط اطراف خود میگذارد و ساخت و استفاده از آن در زمین، آب و منابع طبیعی پیرامون خود اختلال ایجاد نمیکند.
منبع: ایرنا