صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد

  • کد خبر: ۳۲۷۵۵۷
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۵
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در قانون برنامه، سهم سلامت در تولید ناخالص ملی پیش بینی شده است افزود: در چند سال گذشته این عدد شیب نزولی داشت و به ۳.۹ درصد رسید در حالیکه در قانون برنامه هفتم این عدد باید به ۷ درصد برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی (جی دی پی) در بودجه ۱۴۰۴ رشد قابل توجهی داشته و این عدد به نزدیک ۶ درصد رسیده است.

 محمدرضا ظفرقندی عصر روز شنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه این روزها، روز‌های ویژه‌ای برای بازبینی و برنامه ریزی برای آینده است افزود: بررسی‌ها و بازبینی‌ها موجب می‌شود در آینده مسیر بهتری را طی کنیم.

وی با اشاره به خدمات علوم آزمایشگاهی کشور گفت: نقطه اوج این خدمات دوره کرونا بود، در آن زمان اگر جامعه آزمایشگاهی درخشش و ایثارگری نداشت، شاید شرایط بسیار بدتر می‌شد، نقش موثر و واکنش سریع که آن زمان ایجاد شد نشانه بزرگی و تاثیر کار آزمایشگاهیان بود.

وی با بیان اینکه کلمه پاراکلینیک را خیلی نمی‌پسندم و جامعه آزمایشگاهی را از زنجیر محکم تیم ملی سلامت می‌دانم، تاکید کرد: در این تیم نقش آزمایشگاه نقش اصلی است و فرعی نیست و روندی است که در درمان به آن نیاز داریم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه مقاومت مولکولی عارضه جدی است که درمان کشور را تحت تاثیر قرار داده، گفت: در درمان با این روند که بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها دیگر اثر ندارند مواجه هستیم در اینجا نقش جامعه آزمایشگاهی می‌تواند بسیار پررنگ باشد اینکه نگرشی داشته باشند تا روش‌های درمانی بهبود یابد.

ظفرقندی خاطر نشان کرد: یک رکن اصلی از زنجیره سلامت جامعه آزمایشگا‌های کشور است بنابراین طبیعی است که نیاز‌ها و مشکلات آنها شناسایی و مرتفع شود.

وی با تاکید بر اینکه در قانون برنامه، سهم سلامت در تولید ناخالص ملی پیش بینی شده است افزود: در چند سال گذشته این عدد شیب نزولی داشت و به ۳.۹ درصد رسید در حالیکه در قانون برنامه هفتم این عدد باید به ۷ درصد برسد.

وی افزود: در بودجه ۱۴۰۴ این سهم رشد قابل توجهی داشت و نزدیک به ۶ درصد رسیده است که نشان می‌دهد می‌توانیم نفسی بکشیم.

وی با بیان اینکه تیم ملی سلامت داریم و در این تیم ملی هر کسی جایگاهی دارد و نقش مهمی ایفا می‌کند و کسی نمی‌تواند بگوید یک نقش مهم‌تر از دیگری است، افزود: اگر دستیاران و پزشکان جوان، داروسازان، دندانپزشکان و جامعه ۵۰ هزار نفری آزمایشگاهی، به آینده احساس امید داشته باشند قطعا این تیم خوب حرکت خواهد کرد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اصطلاحاتی در حوزه سلامت کشور در حال انجام است، گفت: امیدوارم این اصلاحات کلان در مجموعه نظام سلامت کشور خوب انجام شود و هرکسی نقش خود را درست ایفا کند.

وی گفت: در نظام سلامت کشور تغییراتی در حال انجام است از جمله این تغییرات که در قانون هم برای ۱۴۰۴ پیش بینی شده، اجرای طرح پزشکی خانواده است.

ظفرقندی با اشاره به پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهار کرد: جایگاه آزمایشگاه در پزشکی خانواده باید تعریف شود و پیشنهاد من این است که انجمن‌های آزمایشگاهی نقش جایگاه خود را در پازل بزرگ پزشکی خانواده تعریف کنند.

وی افزود: آزمایشگاه‌ها از یک طرف با مردم و از طرف دیگر با بیمه سر و کار دارند و باید پیگیری کنیم که دریافت مطالبات آزمایشگاه‌ها از بیمه‌ها تسریع شود، اگر انجام نشود تهیه کیت‌ها و کار اقتصادی آنان دچار مشکل می‌شود.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: امیدوارم بتوانیم این مشکلات را برای سال ۱۴۰۴ کاهش دهیم و جامعه آزمایشگاهی نقش خود را به عنوان یک یار مهم و اثر گذار از تیم ملی سلامت ایفا کند.

وی تاکید کرد: ارز ترجیحی همچنان مانند قبل است، اما پایه آن فرق دارد و قطعا آزمایشگاه‌ها از این ارز برخوردار هستند.

به گفته وی تلاش ما این است که شرایط معیشتی همکاران دانشجوی دکتری و اساتید بهبود یابد.

ظفرقندی با اشاره مذاکرات پیش رو اظهار کرد: امیدواریم مسیری که با تمهید و تدبیر بزرگان ایجاد شده، مذاکراتی برای صلح و آرامش برای کشور برقرار و مشکلاتی که وجود دارد مرتفع شود.

وی با اشاره به همت، تلاش و پایمردی مردم بزرگ ایران گفت: هرآنچه حاصل شود در سایه تلاش و همت مردم ایران است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.