به گزارش شهرآرانیوز؛ فردا اولین روز از اردیبهشت است. سال گذشته درست در همین ماه بود که پانزده نفر از هم استانی هایمان جان خود را در آب از دست دادند. شرایطی که باعث شکسته شدن رکورد غرق شدگان استان در طول یک ماه شد. با توجه به اینکه در سال گذشته کشاورزان بیشتری برای تأمین آب محصولات زراعی و درختان خود اقدام به ایجاد استخر کشاورزی کردند و طبق پیش بینی هواشناسی، از فردا با عبور توده بارشی، دمای هوا افزایش پیدا میکند، در این شماره میخواهیم به خانوادهها برای جان فرزندانشان هشدار دهیم؛ به این امید که امسال رکورد غرق شدگی استان شکسته نشود.
اولین ماه از سال، امروز به اتمام میرسد. طبق آمار اورژانس، در این ماه چندین حادثه غرق شدگی به وقوع پیوست که هرکدام تلختر از دیگری بود. ۱۸ فروردین ۱۴۰۴، جوانی بیست وهشت ساله برای شنا وارد یک استخر کشاورزی شد؛ استخری که از آن زنده بیرون نیامد. دو روز بعد، یعنی در ۲۰ فروردین ماه، دو پسر بچه ده و یازده ساله وارد یک استخر ذخیره آب در نزدیکی گلبهار شدند.
خانوادههای آنها پس از اینکه متوجه جای خالی فرزندانشان شدند، با دیدن لباس این دو پسربچه در اطراف استخر، متوجه غرق شدن آنها شدند. هنوز یک هفته از مرگ این دو نوجوان نگذشته بود که فاجعه تلخ دیگری در روز ۲۶ فروردین ماه رخ داد. یک کودک چهارساله دور از چشم والدینش وارد استخر حیاط خانه ویلایی شان در منطقه شاهنامه شد؛ استخری که عمق آن از قد این پسربچه بیشتر بود و او پیش از اینکه والدینش متوجه شوند، در آب جان باخت.
طبق آمار رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در فروردین ماه پنج نفر جان خود را به دلیل غرق شدگی از دست دادند و ۹ نفر نیز با تلاش نیروهای امدادی و کادر درمان از مرگ نجات پیدا کردند؛ آماری که بدون محاسبه جان باختگان مشهدی در سواحل دریای خزر، عمان، خلیج فارس و رودخانههای سایر استان هاست.
چرا شهری مثل مشهد که هیچ ساحلی متصل به دریا و دریاچه ندارد، این همه شهروندانش غرق میشوند؟ مشهد حتی دیگر رودخانه پرآبی ندارد که جوانان برای آب تنی واردش شوند. پاسخ به این سؤال را گزارشهای اورژانس، آتش نشانی و پزشکی قانونی مشخص میکند. عمده جان باختگان در استخرهای کشاورزی غرق شدند؛ استخرهایی که خشک سالیهای سالهای اخیر باعث گسترش روزافزون آنها در گوشه کنار شهر شده است.
طبق آمار پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۱ هشتاد نفر در آبهای استان غرق شدند. از این تعداد ۲۳ نفر زن و ۵۷ قربانی مرد بودند. پس از آن در سال ۱۴۰۲ آمار کاهش یافت. در بهار سال ۱۴۰۲، تعداد ۲۲ نفر جان خود را در آب از دست دادند. این آمار تا پایان سال به ۴۹ نفر رسید. سال ۱۴۰۳ نیز مرگ ۵۶ نفر در استان به دلیل غرق شدگی در آب توسط همکاران پزشکی قانونی تأیید شد.
دکتر علی نقش، مدیرکل پزشکی قانونی استان، درباره آمار غرق شدگی در استان میگوید: تجربه سالهای اخیر نشان میدهد با آغاز اردیبهشت ماه که در کنار بارشهای سیلابی شاهد افزایش دمای هوا هم هستیم، آمار غرق شدگی بیشتر میشود. اردیبهشت سال گذشته شاهد بودیم که پانزده نفر در آب غرق شدند. بیشتر این افراد نه در سیلاب، بلکه در استخرهای غیرمجاز و کشاورزی جان خود را از دست داده بودند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان با اشاره به جنسیت و محل مرگ قربانیان ادامه میدهد: با نگاه به آمار غرق شدگان در سالهای گذشته متوجه میشویم که همیشه تعداد مردان به مراتب بیشتر از زنان بوده است.
سال گذشته نیز به همین شکل بود و از پنجاه جان باخته در آب، ۳۸ نفر مرد و ۱۲ قربانی زن بودند. نکته مهم دیگر این است که هر سال تعداد افرادی که در استخرهای کشاورزی غرق میشوند، روبه افزایش است.
برای مثال در سال ۱۴۰۳، هجده نفر در استخرهای کشاورزی جان باختند؛ در حالی که سال ۱۴۰۲ این آمار پانزده نفر بود.