صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تاثیر مذاکرات روی قیمت موبایل | آیا اکنون زمان مناسبی برای خرید تلفن همراه است؟

  • کد خبر: ۳۲۷۹۳۴
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۸
رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد گفت: امروز تعادل قیمت در گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار اتفاق افتاده، بنابراین توصیه من به افرادی که صبر کردند و شب عید کالا خریداری نکردند این است که الان زمان خوبی برای خرید کالا است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

احسان‌الدین تقی‌زاده در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص وضعیت بازار تلفن همراه اظهار کرد: کالا‌های ما به دو بخش تقسیم می‌شود، یک بخش گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار و بخش دیگر گوشی‌های زیر ۶۰۰ دلار هستند.

وی بیان کرد: قیمت گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار با ارز آزاد محاسبه می‌شود، زیرا کار بازرگانی و خرید کالا را با ارز حاصل از صادرات انجام می‌دهند و صادرکننده کالا با ارزی که به دست می‌آورد، مبادرت به ورود تلفن همراه می‌کند، در نتیجه قیمت آن متناسب با ارز آزاد نوسان دارد.

تقی‌زاده افزود: قیمت تلفن همراه قبل از موضوعات مذاکرات و با افزایش قیمت دلار، افزایش پیدا کرد، اما امروز این تعادل قیمت با توجه به کاهش ارز اتفاق افتاده، قیمت‌ها مناسب شده و قابل خریداری است. توصیه من به افرادی که صبر کردند و شب عید کالا خریداری نکردند این است که الان زمان خوبی برای خرید کالا است.

رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد ادامه داد: بخش دوم گوشی‌های زیر ۶۰۰ دلار هستند که با ارز مبادله‌ای محاسبه می‌شود. واردکننده‌ها ثبت سفارش را انجام می‌دهند، ارز مبادله به آنها اختصاص داده می‌شود و کالا را وارد می‌کنند، در نتیجه قیمت ثابت است و فعلا تغییری نداشتیم.

وی با بیان اینکه در سال جدید صحبت‌هایی در خصوص ترخیص کالا و ایجاد تغییرات در حقوق و عوارض گمرکی انجام شد، عنوان کرد: با توجه به اینکه هنوز ویرایش شرکت‌های وارد کننده حل نشده و سهمیه‌های ارزی آنها مشخص نشده، نمی‌توانیم روی قیمت تمام شده محاسبه انجام دهیم.

تقی‌زاده گفت: موضوعات صنفی ما ارتباطی با مذاکرات ندارد و ما در حال حاضر می‌توانیم بگوییم که با توجه به کاهش دلار شاهد تعدیل قیمت‌ها هستیم و قیمت‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. بخشی از موضوعات به ثبات قیمت‌ها برمی‌گردد، ما همیشه به دنبال آرامش بازار هستیم. کارشناسان این حوزه باید به بحث نوساناتی که ایجاد می‌شود و تغییراتی که در ارز و بخش‌های مختلف واردات و صادرات صورت می‌گیرد، ورود داشته باشند و نظر بدهند.

رئیس اتحادیه خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد خاطرنشان کرد: در بخشی از این موضوعات که حوزه کارشناسی ورود پیدا نکرده، شاهد این هستیم که بخش زیادی از کالا‌های واردکننده‌ها در گمرک باقی مانده است. در حال حاضر قول مساعد دادند که این موضوع حل شود، اما ما این بازه زمانی یک ماهه را نمی‌پسندیم و هیچ پاسخی هم به ما اعلام نکردند چرا باید کالایی که خریداری شده، ارز آن طبق ضوابط و مقررات تامین شده و کالا بارنامه شده، به خاطر مشکلات سامانه در گمرک باقی بماند.

وی اضافه کرد: این موضوع به واردکننده ضرر و زیان وارد می‌کند و بر بخش‌های بعدی این سیکل فروش نیز تاثیر دارد. واردکننده نمی‌تواند کالا وارد کند و عمده‌فروش و خرده‌فروش نیز نمی‌توانند خریداری کنند، در نتیجه کمبود کالا ایجاد می‌شود که الان در برخی از مدل‌های شاهد کمبود کالا هستیم و دلیلش این است که می‌خواهند تغییراتی در سامانه جامع تجارت و سامانه گمرک ایجاد کنند، اما جور آن را بازار می‌کشد. ما این موضوع را نمی‌پسندیم، همیشه به دنبال آرامش بازار و این هستیم که قیمت برای مصرف‌کننده منصفانه و درست باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.