علی یزدانی در گفتوگو با شهرآرانیوز با اشاره به فعالیت ۷۶ پایگاه شهری و جادهای اورژانس در شهرستان مشهد اظهار کرد: با وجود فعالیت این شمار، براساس تماسهای تلفنی و درخواستهای مردمی، پیشبینی ما این است که نیاز به حداقل ۵۰ پایگاه دیگر وجود داشته باشد تا اورژانس مشهد بتواند با کاهش زمان رسیدن تیمهای فوریت پزشکی، به همه اعلام نیازها و حوادث گزارششده رسیدگی کند.
وی افزود: بزرگترین مشکل امروز ما هم احداث پایگاههای جدید در مرکز شهر است. به دلیل چالش در تأمین زمین و فشردگی ساختمانها در محدوده بافت پیرامونی حرم مطهر، همچنان در این حوزه با مشکلات مختلف دست به گریبان هستیم و بهدلیل قرارگیری پایگاهها در فواصل دورتر نسبت به حرم مطهر، خودروهای اورژانس غالباً در ترافیک فشرده مسیرهای منتهی به حرم گرفتار میشوند.
رئیس اورژانس مشهد خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردهایم، تنها راه برونرفت از این چالش، نقشآفرینی مؤثرتر خیرین سلامت است که از طریق وقف، حتی اراضی کوچکمقیاس را برای احداث پایگاههای اورژانس جدید وقف کنند. امروزه در همه دنیا، شهرهایی از نظر زیرساختهای اورژانس امکانات پیشرفتهتری دارند که مردم آنجا دغدغه بیشتری نسبت به این موضوع داشته و مشارکت همگانی فعالتر بوده است. شاید، چون این خدمات بهشکل رایگان ارائه میشود، این یک کار غیرسودآور باشد، اما شکی نیست که گرههای بزرگ از کار بسیاری از مردم و افراد سانحهدیده باز خواهد کرد.
وی در پاسخ به سؤالی درخصوص آخرین وضعیت ناوگان اورژانس در مشهد نیز تصریح کرد: درحال حاضر ما ۹۰ آمبولانس، ۲۸ موتورلانس و دو اتوبوس آمبولانس فعال در سطح پایگاههایمان داریم که برای ارتقای متناسب سطح خدمات این ناوگان به ۴۰ دستگاه آمبولانس دیگر نیاز است. در این شرایط، اگرچه برای حمایت از واردات آمبولانس و تشویق خیران، تعرفه واردات صفر شده است، اما همچنان هر دستگاه آمبولانس حدود ۹ میلیارد تومان قیمتگذاری میشود که در نتیجه به ۳۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این رابطه نیاز داریم.
یزدانی تصریح کرد که با تکمیل فرآیند جذب نیرو در استخدامی امسال، خوشبختانه بیشترین شمار جذب نیرو در استان مربوط به تکنسینهای فوریت پزشکی اورژانس یا همان EMPها بوده است و بنابراین مشکلی در حوزه نیروی انسانی وجود ندارد.