صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۲۸۴۰۴
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۰
برای اولین بار در کشور اختیارات حداکثری «ساتبا» به خراسان رضوی تفویض شد. با این تصمیم فرایند سرمایه گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر، در استان طی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ استاندار خراسان رضوی اخیرا در اولین نشست خبری که با خبرنگاران داشت و در پی پرسش‌هایی در زمینه آخرین وضعیت تفویض اختیارات در بخش‌های مختلف و از سوی مدیران دولتی به خراسان رضوی، هرچند پاسخ روشنی ارائه نکرد، اما بیان کرد که استان، اسیر برخی تمرکز‌هایی بوده که در تهران وجود دارد و حتی گاهی برای مدیران ملی نیز عجیب بوده است که چرا برای یک موضوع بدیهی در خود استان امکان تصمیم گیری وجود ندارد؟ البته غلامحسین مظفری درباره آن سوی ماجرا هم اعلام کرد که «جدای از این موضوع، گاهی از اختیاراتی که داریم نیز به خوبی استفاده نمی‌کنیم.»

در همین حال و هم‌زمان با روز زمین پاک طبق گفته مشاور عالی استاندار و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه خراسان رضوی به شهرآرا، قرار است که یکی از مصداق‌های تفویض اختیار از سوی تهران به خراسان رضوی انجام شود که اتفاقا برای اولین بار است که در کشور اتفاق می‌افتد، آن هم «تفویض حداکثری اختیارات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر به استان» که به این صورت دیگر نیازی نیست که سرمایه گذاران این حوزه به تهران ارجاع داده شوند؛ ضمن اینکه به این وسیله می‌توان پروسه راه اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر را کوتاه‌تر کرد. جواد خدایی بیان کرد: یکی از محور‌های سفر رئیس ساتبا به استان، تفویض حداکثری اختیارات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر به خراسان رضوی خواهد بود که اولین بار است در کشور انجام می‌شود.

در همین راستا بیشتر اختیارات که مربوط به موضوعات فنی است، تفویض شده تا دیگر نیازی نباشد که سرمایه گذار به تهران مراجعه کند و کار‌ها توسط دفتر منطقه‌ای ساتبا که شرکت برق منطقه‌ای مسئولیت آن را به عهده می‌گیرد، انجام شود و کار دقیق‌تر پیش برود.

خدایی درخصوص مهم‌ترین مصوبات این جلسه که اخیرا برگزار شده است، بیان کرد: کمیته‌ای متناظر ستاد در شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران باید تشکیل شود که موضوع به صورت شبکه‌ای انجام شود؛ اکنون برخی شهرستان‌ها این کار را شروع کرده‌اند.

امروز؛ بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان

او بیان کرد: برنامه شهرستان‌ها نیز از این هدف گذاری، امروز با حضور معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) رونمایی و اعلام می‌شود. ضمن اینکه امروز ۲۹۶ مگاوات از این بخش را بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی آن را خواهیم داشت. همچنین کمیته مشترک رسانه‌ای متشکل از روابط عمومی‌های بخش‌های ذی ربط و بخش خصوصی است که در قالب یک پویش، امروز رونمایی خواهد شد.

خدایی با اشاره به اینکه ضرورت تولید برق از طریق انرژی‌های پاک بر کسی پوشیده نیست، گفت: تولید برق از مسیر‌های پایدارتر و پاک، نیازی فراتر از ماجرای تأمین برق است. شاید در طول سال‌های گذشته و اکنون، تأمین برق به هر روشی محسوس بوده است و آلودگی‌های ناشی از فعالیت نیروگاه‌های حرارتی را شاهد بوده‌ایم بنابراین این اتفاق در سال‌های بعد تشدید خواهد شد.

مشاور عالی استاندار به این موضوع اشاره کرد که منابع فسیلی برای نیروگاه‌های حرارتی نیز آن قدر شرایط پایداری ندارد که بتوان روی آن حساب کرد و افزود: همه این عوامل نشان دهنده این است که نه تنها اکنون، بلکه باید زودتر از این به سمت تولید برق از انرژی‌های پاک حرکت می‌کردیم. با وجود این، اکنون این موضوع ضرورتی انکارناپذیر است بنابراین باید با اهتمام ویژه‌ای به آن پرداخته شود. خدایی بیان کرد: طی سال‌های اخیر به ویژه در سال گذشته اتفاق نظر جدی تری، چه در قوانین و چه در دستور العمل‌ها و رویه‌های پاسخگویی به سرمایه گذاری‌های حوزه تجدیدپذیر در کشور اتفاق افتاده است که موجب شد رویه بهتری در حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و ساخت نیروگاه‌های مرتبط آن در کشور ایجاد شود.

خراسان، قطب انرژی‌های پاک در کشور

او ادامه داد: مجموع ظرفیت انرژی‌های بادی و خورشیدی در خراسان با اختلاف قطب انرژی‌های پاک در کشور محسوب می‌شود. منتهی این یک ظرفیت است، اما اینکه چقدر تبدیل به انرژی و برق شود، نکته دیگری است.

خدایی بیان کرد: نظر استاندار در این حوزه بر این بود که وحدت بخشی بین فرایند‌های پاسخگویی ایجاد شود و بتوانیم چابک سازی جدی در این مسیر داشته باشیم. در همین راستا استاندار پیشنهاد ایجاد میز مشترکی با عنوان ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر داد که تمام دستگاه‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر با حضور بخش خصوصی و سایر بخش‌های مرتبط، بتوانیم مسائل را به طور ۲۴ ساعته رصد کنیم تا موانع را برطرف کنیم.

استخراج ۳ هزار مگاوات برق در استان طی سه سال

او اظهار کرد: ضمن اینکه در این جلسه هدف گذاری مشخصی برای استان تعیین شد که طی سه سال ۱۴۰۴، ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ بتوانیم در استان ۳۰۰۰ مگاوات برق از این نیروگاه‌ها استخراج کنیم. سهم نیروگاه‌های بادی از این هدف گذاری ۱۰۰۰ مگاوات و نیروگاه‌های خورشیدی ۲۰۰۰ مگاوات خواهد بود. این میزان هدف گذاری در پنج بخش کشاورزی، صنعت، خانگی، اداری، عمومی و پروژه‌هایی که با عنوان سرمایه گذاری در این بخش ساخته می‌شوند، تقسیم بندی می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.