صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو

  • کد خبر: ۳۲۸۴۳۱
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۵
آیین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح خراسان رضوی، عصر امروز با حضور معاون وزیر نیرو، استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی در مجتمع چسب «سامد» برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان، عصر امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ملی انرژی‌های تجدیدپذیر، علیزاده خدابنده مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، حسین محمودی‌خراسانی رئیس انجمن مدیران صنایع استان و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی در مجتمع چسب «سامد» برگزار شد.

چشم‌انداز تولید ۳ هزار مگاوات برق خورشیدی در استان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی با اشاره به اینکه امروزه حدود ۱۲۸ مگاوات از ظرفیت تولید برق در استان از محل منابع تجدیدپذیر تولید می‌شود، اظهار کرد: هدف‌گذاری فعلی متمرکز بر ایجاد سه نیروگاه بزرگ‌مقیاس جدید به همراه ده‌ها پروژه متوسط و خردمقیاس است تا در مجموع در چشم‌انداز سه سال آینده، ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی را از ۱۲۸ مگاوات فعلی به ۳ هزار مگاوات می‌رساند.

وی افزود: مراسم امروز مربوط به ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی است که به‌صورت فراگیر استانی، ۲۰۰ نیروگاه چاه کشاورزی، ۴۵ واحد صنعتی، ۷۴۳ مشترک خانگی، ۲۱ اداره و ۵ مورد سرمایه‌گذاری را دربرمی‌گیرد.

۶۷ مگاوات نیروگاه برق در دست احداث است

عبدالوحید مهدوی‌نیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد نیز در ابتدای این مراسم با بیان اینکه در مشهد بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک فعال وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۳۸ درصد از این شمار مربوط به بخش خانگی است، ۲۵ درصد در بخش صنعتی، ۱۲ درصد در بخش تجاری، ۱۲ درصد در سطح عمومی و روشنایی معابر و ۸ درصد نیز در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود که اگرچه این گستردگی تاحدی مطابق استاندارد‌های جهانی است، اما همچنان در حوزه مصرف، شاهد اسراف چشمگیر نسبت به میانگین جهانی هستیم.

وی ادامه داد: نیروگاهی که امروز با ظرفیت ۴۰۰ کیلووات به بهره‌برداری می‌رسد، از حدود شش‌ماه قبل کلنگ آن بر زمین خورده بود و اکنون هم‌زمان با بهره‌برداری از آن، عملیات احداث یک نیروگاه ۴۰۰ کیلووات دیگر نیز آغاز می‌شود. در حالت کلی هم از ابتدای ۱۴۰۲ که این پروژه در شهرستان آغاز شد، ابتدا ۱۶.۵ مگاوات و در سال گذشته نیز ۳۰.۵ مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر خورشیدی به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون حدود ۶۷ مگاوات زیرساخت تولید برق پاک نیز در بخش‌های مختلف در دست اقدام است.

چالش‌های سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی

رئیس انجمن مدیران صنایع استان نیز در ادامه این مراسم به برخی چالش‌های کنونی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر پرداخت و گفت: امروزه چالش‌های متعددی در این حوزه وجود دارد که گریبان بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران را گرفته است. نبود تسهیلات مالی مناسب، کاهش سود و صرفه اقتصادی معقول در سال‌های اخیر و بلاتکلیفی سرمایه پس از احداث نیروگاه‌های خورشیدی ازجمله مشکلاتی است که باعث می‌شود تا بخش خصوصی ما ترجیح دهد سرمایه خود را با دردسر بسیار کمتر و بازدهی بسیار بیشتر به کشور‌های همسایه ببرد.

مدیرعامل شرکت چسب «سامد» بیان کرد: یکی از چالش‌های بزرگ نیز تمرکز اختیارات در تهران است که باعث می‌شود سرمایه‌گذار ما ناچار باشد برای کوچک‌ترین اقدام خود نیز به تهران سفر کند ساعت‌ها و روز‌ها در انتظار ملاقات یک مسئول بماند تا بتواند یک مجوز بسیار کوچک و معقول را به این شکل غیرمعقول کسب کند. امید ما این است که با همکاری بیشتر و توسعه راهکار‌های مالی و زیرساختی به یک مدل پایدار و اقتصادی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در کشور و استان دست پیدا کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.