صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

منادی معارف رضوی باشیم

  • کد خبر: ۳۳۱۸۴۴
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰
در دنیایی که از شرق تا غرب، بانگ استغاثه ملت‌های مظلوم به آسمان است، تکلیف هرکس که دل در گروه امام رضا (ع) دارد آن است که منادی این مبانی فکری باشد. سیره نورانی حضرت ثامن‌الحجج (ع) بزرگترین سلاح فرهنگی در تقابل با جنگ‌طلبی، کشتار، نسل‌کشی و جنایت است به‌شرط اینکه راویان صادق و مخلص وارد میدان شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، امروز ما در جهانی زندگی می‌کنیم که غبار جهل، ستم و فریب چهره حقیقت را پوشانده و نظام سلطه با ادعای پاسداری از حقوق بشر بر حیثیث و حرمت جان انسان‌ها می‌تازد. جهان بی‌رحم و تاریکی که در آن روزی نمی‌گذرد مگر اینکه کشتار، جنایت و نسل‌کشی در آن به ثبت برسد و ایجاد افتراق میان دین و جامعه و سیاست، تبعیض‌های اجتماعی و حرمت‌شکنی از کرامت انسان را تشدید کند. در این شرایط، کجاست رجعتی اصیل به سرچشمه زلال معرفت و مبانی نجات‌بخشی که جهان را از این تاریکی‌ها برهاند و انسان سرگشته در شهوات و معاصی را به مسیر پرنور هدایت بازگرداند. «فَأَینَ المَفَرّ»؟ 

نه به ادعای عرفا و علمای مسلمان بلکه به اذعان اندیشمندان غرب و شرق عالم، روایت امروز ما از معارف ناب رضوی همان سرچشمه هدایت است. کنگره جهانی امام رضا (ع) که در روز‌های قبل، مشهدالرضا (ع) را بار دیگر در کانون توجه اندیشکده‌ها و مراکز تولید فکر جهان قرار داد، سند صادق اثبات همین ادعاست. چرا؟ چون این مکتب رضوی است که گوهر وجودی بشر را ارج می‌نهد و این وجود اقدس علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) است که انسان را عزیز می‌داند مادامی که به مدار عبودیت پروردگار و مسیر ولایت ملتزم بماند.

به تعبیر حدیث گرانقدر سلسله‌الذهب، توحید شرطی دارد و آن ولایت‌مداری و پیوند با الگوی کامل زندگی است. نگاه توحیدی امام‌رضا (ع) انسان را به‌مثابه ظرف تجلی اسما و صفات الهی می‌نگرد. چه کرامتی از این بالاتر که مخلوق، آینه انعکاس‌دهنده فضائل خالق باشد؟ این ادعا، نص صریح حدیث امام رضا (ع) است که پروردگار بنده‌اش را به مقام خلیفة الله منصوب کرده و اینجاست که باید سؤال کنیم، آیا دستگاه ظلم جهانی در آن لحظات و ساعاتی که مظلومان عالم را زیر چکمه استکبار خود لگدمال می‌کند، چنین حق و مقامی را برایشان قائل است؟ این ستم فراگیر از کجا نشئت می‌گیرد غیر از مطامع فردی، هوا‌های نفسانی و ارتجاع منفور به سیره جاهلی و توحش حیوانی؟

جانِ آموزه ما از مکتب رضوی خلاف این سیرت است. امام مهربانی که غلام سیاه را نیز بر سفره اطعام مهمان می‌کرد، صدقه به غیر منت می‌بخشید و هر انسان را فارغ از رنگ و مذهب و نژاد در محضر خود تکریم می‌کرد، می‌تواند به حکم «فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا»، امامِ هادی برای بشر گمراه و امامِ منجی برای مظلومان باشد.

در دنیای کنونی که از شرق تا غرب، بانگ استغاثه ملت‌های مظلوم به آسمان است، تکلیف هرکس که دل در گروه امام رضا (ع) دارد آن است که منادی این مبانی فکری باشد. سیره نورانی حضرت ثامن‌الحجج (ع) تجلی رحمت و عدالت الهی، آموزگار خُلق احسن و کرامت است و این مکتب، بزرگترین سلاح فرهنگی در تقابل با جنگ‌طلبی، کشتار، نسل‌کشی، جنایت و فقر تحمیلی به امت‌های ستم‌دیده جهان خواهد بود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.