۱۱ تیرماه آخرین مهلت اعلام آمادگی تیمهای برای حضور در لیگ برتر بسکتبال بود و طبق اعلام فدراسیون تاکنون ۱۶ تیم خواهان حضور در لیگ هستند.
گروه ورزش/شهرآرانیوز، تیمهای آیندهسازان، شهرکرد، عقاب کردستان، مهرام، رفسنجان، نفت آبادان، ذوبآهن و به احتمال زیاد دو سه تیم دیگر برای لیگ برتر بسکتبال اعلام آمادگی کردهاند.
تکلیف شهرداری گرگان مشخص نیست و در ویدیویی که چند روز پیش منتشر شد عبدالرضا دادبود شهردار گرگان می گوید« اگر فدراسیون بسکتبال به شهرداری تضمین ندهد که حقش مثل امسال پایمال نشود، این مجموعه قطعا فصل بعد در بسکتبال سرمایه گذاری نخواهد کرد.»
پتروشیمی بندرامام هم ظاهراً هنوز تصمیمی برای این فصل ندارد. مسئولان پتروشیمی در صفحه اینستاگرام باشگاه از دنبال کنندگان خود خواسته اند در نظرسنجی انحلال این تیم شرکت کنند!
شیمیدر هم در همه گیری کرونا قضیه را مشروط گذاشته است. از طرفی شنیدیم اکسون قصد دارد سایر تیمها به جز بسکتبال مردان را منحل یا به صورت آکادمی اداره کند. آویژهصنعتپارسامشهد درصدد تیمداری است و شهرداری بندرعباس هم میخواهد مسئولان را مجاب به ماندن کند. این دورنمای لیگ برتر آینده است، اما مشروط به کرونا.
با اینکه گفته میشود ۱۶ تیم برای حضور در لیگ برتر اعلام آمادگی کرده اند، اما هنوز مشخص نیست چند تیم لیگ یکی برای لیگ برتر اعلام آمادگی کنند یا فدراسیون با تقاضاهای رسیده چگونه برخوردی خواهد داشت، اما به نظر میرسد با ترکیب دو لیگ برتر و دستۀ یک بتوان ۱۴ یا ۱۶ تیم را معرفی کرد.
در میان تیمهایی که برشمردیم کردستان به واسطۀ غنای بسکتبالی که در تاریخ ۵۰ – ۴۰ ساله دارد، اولویت بسکتبال غرب ایران است، اما بدون فیلتر مناسب راهیابی به لیگ برتر، جز خرجکرد و هزینۀ اضافی روی دست باشگاهها گذاشتن، عایدی ندارد. آنهم در اوضاعی که بعد از آمادگی تیمها نوبت به آمادگی برگزاری رقابتها در بحران کرونا میرسد. آیا در وضع موجود با امکانات استانها، امکان برگزاری بازیها به صورت رفت و برگشت وجود دارد؟
یک نظریه در برگزاری رقابتهای امسال انجام بازیها به صورت تورنمنت در استانهای دارای امکانات نظیر مجموعه سالن بسکتبال و بدنسازی، هتلینگ، ترانسفر، اقامت قرنطینهای ۱۴ روزه بازیکنان، کادر اجرایی و ... قبل از بازیها و برگزاری بازیها به صورت متمرکز است. این نظریه تأکید دارد که در طول فصل چند مرحله تورنمنت متمرکز برگزار شود.
مشکلات اقتصادی، روی منابع مالی تیمها اثرات منفی دارد و کاهش دستمزدها، صرفهجویی در مسافرتها و نحوۀ مدیریت روی سرمایهگذاری و تیمداری را در پی خواهد داشت. نوسانات ارزی نیز وضعیت نابسامانی را برای استخدام بازیکنان خارجی پدید میآورد همینطور افزایش بازیها در طول ۶ تا ۸ ماه.
در هر صورت با اوضاع همهگیری کرونا و اقتصاد فلج شده ایران، فقط نمیتوان به ثبت نام تیمها امیدوار بود. اگر قرار است بازیهایی برای این تیمها برگزار شود از هم اینک باید نقشه راه تیمها در لیگ برتر یا مسابقات «چند مرحلهای متمرکز» را آماده کرد.